► “ΟΧΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ!” – ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

fullsizeoutput_362b

Απο τη συγκέντρωση των συνταξιούχων σήμερα Παρασκευή στη Βουλή. Φωτό Ε.Α.

Πάνω από 3.000 συνταξιούχοι απ’ όλη την Ελλάδα πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή σήμερα Παρασκευή βράδυ ενάντια στις περικοπές των συντάξεων.

Στη συγκέντρωση συμμείχαν με τα πανό τους αντιπροσωπείες από περιοχές Αθήνα-Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ξάνθη, Πιερία, Αιτωλοακαρνανία, Κόρινθο, Ναύπλιο, Θεσπρωτία, Κοζάνη, Φωκίδα, Μεσσηνία, Καρδίτσα κ.α. Επίσης με τα πνό τους συνταξιούχοι ΙΚΑ, δικηγόροι, ΔΕΗ, σιδηροδρομικοί κ.α.

Τη συγκέντρωση οργάνωσαν οι συνεργαζόμενες οργανώσεις συνταξιούχων ΙΚΑ, Δημοσίου, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ και δικηγόρων.

fullsizeoutput_3627

Από τη συγκέντρωση των συνταξιούχων έξω απ’ τη Βουλή. Φωτό Ε.Α.

Οι σύντομες αλλά μαχητικές και ουσιαστικές ομιλίες των συνταξιούχων αντιπροσώπων τόνισαν τη φτώχεια που μαστίζει τους συνταξιούχους και τις νέες μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις που θα επιβληθούν του χρόνου με το νόμο “προσαρμογής” του Κατρούγκαλου Οι ομιλητές απαίτησαν την ανακεφαλαίωση των ασφαλιστικών ταμείων και επισήμαναν ότι η κυβέρνηση ανακεφαλαίωσε τις ιδιωτικές τράπεζες με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρό που πληρώνει ο ελληνικός λαός με τα μνημόνια. Οι ομιλητές επίσης ζήτησαν απ’ όλους τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στις εργατικές κινητοποιήσεις.

Μετά τη συγκέντρωση προσφέρθηκε εξαιρετικό φαγητό και ποτό μετά λαϊκής μουσικής.

fullsizeoutput_362f

Από τη σημερινή πορεία Παλαιστινίων και αλληλέγγυων στην Αμερικανική Πρεσβεία. Φωτό Ε.Α.

ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

Περίπου 150 Παλαιστίνιοι και Έλληνες υποστηριχτές πραγματοποίησαν πορεία από το Σύνταγμα στην Αμερικανική Πρεσβεία την Παρασκευή βράδυ ενάντια στην πολιτική των ΕΠΑ. Συμμετείχαν με πανό το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα και με σημαίες η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε και σήμερα τη Γάζα και δολοφόνησε 3 Παλαιστίνιους ενώ πυρά του σιωνιστικού στρατού τραυμάτισαν πάνω από 40. Οι διαδηλώσεις και η αντίσταση όμως συνεχίζονται σ’ όλη την Παλαιστίνη. 

Mostafa Alkharout

Διαδήλωση στην Ιερουσαλήμ σήμερα Παρασκευή. Φωτό Mostafa Alkharout.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s