► ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ!

0005

Από τη μαζική πορεία στο Λονδίνο στις 4/10/17 υπέρ της Παλαιστίνης. Φωτό News Line

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα μετά την ανακοίνωση του Προέδρου των ΕΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Οι Παλαιστίνιοι διαδηλωτές κάλεσαν να αναγνωριστεί η Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους.

Η αλαζονεία και η προβοκατόρικη υποστήριξη του Τραμπ στο σιωνιστικό κράτος, ένωσε τις Παλαιστινιακές οργανώσεις και τώρα ο παλαιστινιακός λαός ξεσηκώνεται για να εγκαθιδρύσει το δικό του κράτος με την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του. Θα έχει την υποστήριξη όλου του αραβικού κόσμου αλλά και της παγκόσμιας εργατικής τάξης.

Ο Τραμπ αρνήθηκε τη λύση των “δυο κρατών”. Τώρα η επόμενη κίνηση του σιωνιστικού κράτους θα είναι ο πόλεμος που ετοιμάζει ενάντια στη Χεζμπολά στο Λίβανο και ενάντια στο Ιράν με την υποστήριξη των μεσαιωνικών αντιδραστικών καθεστώτων του Αραβικού Κόλπου.

Ο Τραμπ κήρυξε πόλεμο όχι μόνο ενάντια στον παλαιστινιακό λαό αλλά και ενάντια στους Άραβες και το Ιράν. Σ’ αυτούς τους πολέμους που προετοιμάζονται οι ισραηλινοί στρατιώτες να αποδεκατιστούν.

Ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης Μαχμούτ Αμπάς κάλεσε τα κράτη της ΕΕ να αναγνωρίσουν το κράτος της Παλαιστίνης για να διασωθεί η “ειρηνευτική διαδικασία” και η λύση των “δυο κρατών”.

Οι αγωνιστές, η εργατική τάξη και η νεολαία στην Ελλάδα πρέπει να καταδικάσουν την επιθετική πολεμική ενέργεια του Τραμπ και να απαιτήσουν από την Κυβέρνηση Τσίπρα τη διακοπή όλων των δεσμών με το σιωνιστικό κράτος και την άμεση αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης με την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του.

► ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

fullsizeoutput_35ef

Ελληνική Μνημονιακή Κοινοβουλευτική Διχτατορία: κλούβες των ΜΑΤ στην Πανεπιστημίου. Φωτό Μάριος Λώλος

Την Πέμπτη το μεσημέρι στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε διαδήλωση που οργάνωσε το Κουρδικό Πολιτιστικό Κέντρο ενάντια στις δολοφονίες και πόλεμο της διχτατορίας Ερντογάν ενάντια στον κουρδικό και τουρκικό λαό.

Το βράδυ αριστερά κόμματα και κουρδικές και τουρκικές οργανώσεις πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Προπύλαια ενάντια στην επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και απαιτώντας την απελευθέρωση των 9 Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών που συνέλαβε η ελληνική αστυνομία την περασμένη βδομάδα.

Η πορεία προς το Σύνταγμα ανακόπηκε στο ύψος της Παλιάς Βουλής από δυνάμεις των ΜΑΤ μετά από απόφαση του αστυνομικού διοικητή της Αθήνας ο οποίος διχτατορικά απαγόρευσε όλες τις συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της πόλης.-

► ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

fullsizeoutput_35f0

Mαχητές του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Φωτό Μάριος Λώλος

Την Παρασκευή βράδυ πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα, από τα Προπύλαια στην αμερικανική πρεσβεία, ενάντια στην απόφαση του Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Στην πορεία συμμετείχαν Παλαιστίνιοι και Άραβες που ζουν στην Αθήνα και αριστερά κόμματα.- 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s