► “ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΡΕΣ!” – ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ! ΖΗΤΩ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008!

MΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ & ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό του Συντονιστικού Σχολείων Αθήνας στην κορυφή της σημερινής πορείας μνήμης Αλέξη Γρηγορόπουλου, από τα Προπύλαια στη Βουλή. Φωτό Ε.Α.

Πάνω από 1.000 μαθητές/τριες και φοιτητές/τριες συμμετείχαν σήμερα Τετάρτη μεσημέρι στην Αθήνα, στη μαχητική πορεία μνήμης Αλέξη Γρηγορόπουλου και της επαναστατικής εξέγερσης του Δεκέμβρη 2008.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στην κορυφή της πορείας ήταν το πανό του Συντονιστικού Σχολείων Αθήνας και το μπλοκ των μαθητών/τριών και ακολουθούσε τα μπλοκ με πανό των φοιτητών στις εστίες, των φοιτητών ΗΜΜΥ-Ναυπηγών-ΣΕΠΦΕ και των φοιτητών ΤΕΙ Αθήνας.

Στην πορεία συμμετείχαν και αριστερές και αναρχικές συλλογικότητες.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μερικά από τα συνθήματα στην πορεία: “Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες”, “Φασίστες τραπεζίτες και τροϊκανοί – όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί”, “Η νεολαία δεν σκύβει το κεφάλι, η μόνη απάντηση είναι αντίσταση και πάλη!”. Επίσης συνθήματα μνήμης των αγωνιστών Κανελλοπούλου και Καλτετζά που δολοφονήθηκαν, και συνθήματα ενάντια στην αστυνομία και τα ΜΑΤ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μια ομάδα μαθητών, εχτός της συγκροτημένης πορείας, πέταξε πέτρες στα ΜΑΤ πριν την έναρξη της πορείας και τα ΜΑΤ ανταπέδωσαν με χημικά. Το ίδιο σκηνικό και όταν έφτασε η πορεία στο Σύνταγμα. –

  • Σήμερα το βράδυ 7 μμ θα πραγματοποιηθεί η πορεία αριστερών κομμάτων και αναρχικών συλλογικοτήτων στα Προπύλαια. – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s