► “ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ”! – ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΞΑΝΑ ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό της ΠΕΝΕΝ στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Μαχητικές πορείες ενάντια σε νομοσχεδιο της κυβέρνησης (που αποσύρθηκε για να επανακατατεθεί!) που χτυπά το βασικό εργατικό δικαίωμα της απεργίας, πραγματοποιησαν σήμερα Τρίτη το μεσημέρι στην Αθήνα – από την πλατεία Κλαυθμώνος στη Βουλή – η ΑΔΕΔΥ (που ειχε κηρύξει απεργιακή στάση) και εργατικές παρατάξεις, και το ΠΑΜΕ. Και στις δυο ξεχωριστές πορείες ήτνα έντονη η παρουσία της νεολαίας κύρια φοιτητριών/τών.

Για μια ακόμη φορά η κυβερνηση Τσίπρα εξαπόλυσε τα πραιτωριανά ΜΑΤ με χημικά ενάντια στους διαδηλωτές της πορείας του ΠΑΜΕ που έσπρωξαν τις κλούβες της αστυνομίας για να φτάσουν στην οδό Ηρώδη Αττικού. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Στην πορεία της ΑΔΕΔΥ (περίπου 1000 εργάτες και νεολαία) συμμετείχαν με τα πανό τους και σημαίες η ΠΕΝΕΝ (ναυτικοί), η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων (με μεγάλο μπλοκ), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Λαϊκή Ενότητα, τα σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία Αγ. Σάββας και Γενηματά, η Ταξική Πορεία, το ΜΕΤΑ, η Αναρχο-Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία κ.α.      

Στην πορεία του ΠΑΜΕ (περίπου 2500 εργάτες και νεολαία) συμμετείχαν εργατικά σωματεία Αττικής, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, η ΜΑΣ κ.α.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό στην κορυφή της πορείας του ΠΑΜΕ. Φωτό Ε.Α.

Η Κυβέρνηση απέσυρε τις τροπολογίες με τις διατάξεις ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων. Με θράσος δήλωσε ότι θα τις επανακαταθέσει καθώς είναι μέρος των “απαιτουμένων”του Μνημονίου που έχει υπογράψει η κυβέρνηση Τσίπρα και έχουν ψηφίσει οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ. –

  • Το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου καλέι σήμερα Τρίτη ώρα 19:00 στην πλατεία Γαρδένια συγκεντρωση “Δεν είναι ατυχήματα είναι δολοφονές! – Κυβέρνηση – Δήμος – 8Μηνα Δολοφονούν!” μετά το θάνατο δυο εργατών σε πέντε μήνες. Σκοπός της συγκέντρωσης “Όχι στο Δήμο-κάτεργο – Να παραιτηθεί η Δήμαρχος τώρα”.-

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s