► ΜΑΤ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!  

ματ

Με εντολή της Κυβέρνησης Τσίπρα την Τετάρτη απόγευμα τα πραιτωριανά ΜΑΤ εξαπόλυσαν επιθέσεις με γκλομπ και χημικά μέσα στις αίθουσες του Ειρηνοδικείου Αθήνας, ώστε να πραγματοποιηθούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων, κύρια κατοικίες και μαγαζιά, όπως απαιτούν και επιβάλουν οι θεσμοί τρόϊκα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΜΣ. 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας σε ανακοίνωση του σήμερα Πέμπτη αναφέρει:

«Τέτοιες ενέργειες των δυνάμεων καταστολής είναι απερίφραστα καταδικαστέες. Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει από τώρα να λάβει τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διαφυλαχθεί στο μέλλον η ασφάλεια όσων συμμετέχουν υπό λειτουργηματική ιδιότητα στην απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά και όσων παρευρίσκονται στα δικαστήρια.

Καλούμε, τέλος, την Κυβέρνηση να προσέλθει σε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους επαγγελματικούς φορείς για το μείζον θέμα των πλειστηριασμών. Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, με μείζονες κοινωνικές προεκτάσεις, δεν μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις μονομερώς».

 

λεφτ

Την Τρίτη τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά σε φοιτητές/τριες στο Υπουργείο Παιδείας και την Τετάρτη σε συγκέντρωση απεργών στο σουπερμάρκετ Καρυπίδη στα Γιάννενα.

Η εργατική τάξη, η νεολαία και οι μικρομεσαίοι πρέπει να απαιτήσουν με τη Γενική Απεργία της 14ης Δεκέμβρη τον άμεσο τερματισμό των πλειστηριασμών, που γίνονται υπέρ των χρεοκοπημένων τραπεζών υπεύθυνες για την κρίση! Αυτές οι τράπεζες έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί με πάνω από 50 δισ. ευρό από το ελληνικό κράτος, μέρος τώρα του δημόσιου χρέους που πληρώνει ο ελληνικός λαός.

ΑΠΕ

Τα χρέη στις τράπεζες όλων των εργατικών οικογενειών πρέπει να παραγραφούν όπως και τα χρέη των μικροεπαγγελματιών!

Τα χρέη των τραπεζών να πληρώσουν οι ίδιοι οι τραπεζίτες και τα αφεντικά!

Οι τράπεζες και όλο το χρηματοεμπορικό σύστημα πρέπει να εθνικοποιηθεί!

Η 24ωρη Γενική Απεργία πρέπει να κηρυχθεί και να μετατραπεί σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για τη συντριβή των μνημονίων και των θεσμών, για την ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα, για κυβέρνηση των εργαζομένων!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s