► ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΥΝ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΑΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ!

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ – ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ.

ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!

Naif Rahma

Κατεστραμμένο σχολείο στη βόρεια Υεμένη, από βομβαρδισμό πολεμικών αεροσκαφών της Σαουδικής Αραβίας – ο αμερικανικός και βρετανικός ιμπεριαλισμός προμηθεύει όπλα, αεροπλάνα και βόμβες ακριβείας στη Σαουδική Αραβία ενάντια στους αντάρτες της Υεμένης. Φωτό Naif Rahma

Χτες Δευτέρα το απόγευμα στη Βουλή ο πρωθυπουργός Τσίπρας και ο Υπουργός Άμυνας Καμμένος παραδέχτηκαν ότι είχαν συμφωνήσει στην πώληση 300.000 αεροπορικών βομβών και βλημμάτων στη Σαουδική Αραβία.

Όταν παζαρευόταν η πώληση, είχε γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο πώς τα πολεμικά αεροπλάνα της Σαουδικής Αραβίας βομβάρδιζαν πόλεις, σχολεία, γάμους, νοσοκομεία και υπαίθριες αγορές στην Υεμένη, στον πόλεμο ενάντια των ανταρτών Χούτι.

Αυτές οι βαρβαρότητες έχουν χαραχτηριστεί από το διεθνή καπιταλιστικό Τύπο από πέρυσι (2016) το καλοκαίρι και από διεθνείς οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας ως εγκλήματα πολέμου σύμφωνα με τη συνθήκη της Γενεύης.

Τον Αύγουστo ο Τζόναθαν Κένεντι, λέκτορας Παγκόσμιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Κουίν Μέρη του Λονδίνου, σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα The Guardian  [www.theguardian.com/global-development/2017/aug/02/blame-saudi-coalition-for-yemen-cholera-outbreak] κατηγόρησε τη Σαουδική Αραβία, και τις ΕΠΑ και Βρετανία που την εξοπλίζουν, για τη βαρβαρότητα και γενοκτονία στην Υεμένη:

“Η σαουδαραβική αεροπορία ευθύνεται για την πλειοψηφία θανάτων του άμαχου πληθυσμού. Βομβαρδίζουν υποδομές, νοσοκομεία, αγροχτήματα, σχολεία, συστήματα ύδρευσης, υπαίθριες αγορές και το κύριο λιμάνι της Χοντεΐντα. σαουδαραβικά πολεμικά πλοία έχουν επιβάλει ναυτικό αποκλεισμό που σημαίνει απουσία [στην ανταρτοκρατούμενη Υεμένη] φαρμάκων, τροφής και πετρέλαιου.”  

Το Σεπτέμβρη οι Υπηρεσίες των Ενωμένων Εθνών (ΕΕ) ανακοίνωσαν ότι η επιδημία χολέρας στην Υεμένη είναι η χειρότερη στην ιστορία: κάθε μέρα περίπου 4-5.000 άνθρωποι αρρωσταίνουν και φέτος έχουν πεθάνει σχεδόν 2.000 άνθρωποι. Τα 2/3 του πληθυσμού (περίπου 19 εκατ.) χρειάζονται επειγόντως βοήθεια ενώ 4,5 εκατομ. μητέρες και μωρά παιδιά υποσιτίζονται σοβαρά.

Τα ΕΕ και διεθνείς οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας τονίζουν ότι η πηγή της επιδημίας χολέρας είναι η καταστροφή των συστημάτων υγείας, πρόνοιας και καθαριότητας που οφείλεται στον εμφύλιο πόλεμο που ξεκίνησε πριν 3 χρόνια, δηλαδή στους βομβαρδισμούς της Σαουδικής Αραβίας.

Η πώληση των βομβών και βλημμάτων συζητήθηκε το Γενάρη σε επιτροπή της Βουλής όπου όλα τα αστικά κόμματα την υποστήριξαν – εχτός από το ΚΚΕ – με πλήρη συνείδηση των εγκλημάτων πολέμου της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη.

Η Σαουδική Αραβία πραγματοποιούσε – και συνεχίζει – εγκλήματα πολέμου και όμως η κυβέρνηση Τσίπρα δεν είχε κανένα δισταγμό να πουλήσει βόμβες στους δολοφόνους του μεσαιωνικού αντιδραστικού κράτους.

Ακόμη και στη συζήτηση της Βουλής τη Δευτέρα, ούτε ο Τσίπρας ούτε ο Καμμένος θεώρησαν ότι η πώληση βομβών στη Σαουδική Αραβία – που τελικά δεν πραγματοποιηθηκε – ήταν κάτι ανήθικο, ήταν μια πράξη υποστήριξης των παράνομων εγκληματικών βομβαρδισμών εναντίον του λαού της Υεμένης.

Από τη μεριά της Νέας Δημοκρατίας, που προκάλεσε τη συζήτηση στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το θράσος να κατηγορήσει την κυβέρνηση για τη μη πραγματοποίηση της πώλησης των βομβών και έτσι ζημιώθηκε η Ελλάδα!

Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΧΕΙ ΣΠΡΩΞΕΙ ΤΣΙΠΡΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό των Φ Σ Βιολογικού, Φυσικού, Χημικού και Γεωλογικού με κύριο σύνθημα την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην πορεία του Πολυτεχνείου. Φωτό Ε.Α.

Η κυβέρνηση Τσίπρα προσπαθεί να πουλήσει πολεμικό υλικό – αν δεν έχει ήδη πουλήσει – στους εγκληματίες πολέμου φεουδάρχες της Σαουδικής Αραβίας – με πλήρη υποστήριξη από τον Μητσοτάκη και τα λοιπά πανάθλια ρετάλια της μπουρζουαζίας – την ώρα που με τα μνημόνια βομβαρδίζει κάθε μέρα τις εργατικές οικογένειες, τη νεολαία, τους αγρότες και τους μικροεπαγγελματίες στην Ελλάδα.

Αυτή κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί με τη μαζική συντονισμένη και οργανωμένη απεργιακή δράση της εργατικής τάξης, νεολαίας, αγροτών και μικροεπαγγελματιών! Το σάπιο και βάρβαρο οικονομικό και πολιτικό σύστημα του καπιταλισμού, όλος ο βόθρος Τσίπρα, Μητσοτάκη κλπ,  πρέπει να συντριφτεί.

Οι αγωνιστές πρέπει να παλέψουν ώστε η 24ωρη γενική απεργία της 14ης Δεκέμβρη που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενάντια στον κυβερνητικό Προϋπολογισμό, να μετατραπεί σε γενική πολιτική απεργία διαρκείας με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα για τη συντριβή των μνημονίων.-  

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s