► ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ Η ΕΕ!

► ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ – Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΧΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

Οι προσπάθειες συγκρότησης μιας κυβέρνησης συνασπισμού του κόμματος της Μέρκελ (CDU-CSU, πρώτο στις εκλογές του Σεπτέμβρη, με τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) και τους Πράσινους, κατέρρευσαν πριν μια βδομάδα στη Γερμανία μετά από δυο μήνες έντονων παζαρεμάτων. Το αποτέλεσμα της παταγώδους αποτυχίας ήταν η χειροτέρευση της πολιτικής κρίσης!  

4256

Από τις μαζικές διαδηλώσεις τον Ιούλη 2017 στο Αμβούργο ενάντια στη σύνοδο του G20.

Μπροστά στο αδιέξοδο, οι Γερμανοί τραπεζίτες και μεγαλοβιομήχανοι ανάγκασαν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και τον ηγέτη του Σούλτς, που είχε δηλώσει ενάντιος σε κάθε συμμετοχή σε κυβέρνηση συνασπισμού, να φάει τα λόγια του και να συμφωνήσει σε συνομιλίες μετά την παρέμβαση του Προέδρου της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στεϊνμέϊερ.(Σοσιαλδημοκράτης).

Μετά από δεκαετίες συνεχών κυβερνήσεων συνασπισμού – πότε με δεξιό και πότε με αριστερό πρόσημο – αυτό το σύστημα κλατάρησε! Καθώς το λεγόμενο Γερμανικό Οικονομικό Θαύμα καταρρέει, οι ψηφοφόροι εγκαταλείπουν τα παραδοσιακά κόμματα.

Τις τελευταίες δεκαετίες η γερμανική οικονομία βασίστηκε στα φτηνά μεροκάμματα (μεγάλο μέρος της εργατικής τάξης στα εργοστάσια της Γερμανίας είναι μετανάστες) και στα φτηνά προϊόντα εξαγωγής τα οποία έπρεπε να αγοράζει όλη η Ευρώπη με λάδωμα και εντολή των Γερμανών αφεντικών!

ttip5

Από διαδήλωση στο Βερολίνο το Σεπτέμβρη 2016 ενάντια στις ιμπεριαλιστικές εμπορικές συμφωνίες. Φωτό Jens Meyer.

Με την καπιταλιστική επανένωση της Γερμανίας – μετά την προδοσία του Γκορμπατσόφ και της σταλινικής γραφειοκρατίας – όλη η Ανατολική Γερμανία μετατράπηκε σε “ειδική οικονομική ζώνη” όπου δεν ίσχυαν οι νόμοι προστασίας της εργασίας και των μισθών! (Αυτό συμβαίνει ακόμα στην Πολωνία και σε περιοχές της Τσεχίας, Σλοβακίας, Ουγγαρίας, Σλοβενίας, “αποικιών” της Γερμανίας). Στη Γερμανία το 20% των εργατών πληρώνεται λιγότερο από το εθνικό μέσο εισόδημα των εργαζομένων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις πληρώνουν φόρους και εισφορές ύψους 45% του μεροκάμματου!

Η παγκόσμια οικονομική κρίση οδήγησε στην κατάρρευση της κατανάλωσης και των εξαγωγών. Η κρίση έχει τραντάξει τα θεμέλια της γερμανικής βιομηχανίας ατσαλιού. Αλλά και τα θεμέλια του καπιταλισμού και της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με το BREXIT ξεκίνησε η νέα φάση εκφυλισμού και διάλυσης της ΕΕ καθώς βυθίζονται και οι άλλες κύριες οικονομίες και τράπεζες της ΕΕ σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία. Τα πράγματα είναι εξ ίσου κακά στις περιφέρειες της ανατολικής Ευρώπης Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Αυστρία κ.α., όπου η πολιτική κρίση έχει οδηγήσει στην εξουσία ακροδεξιά θρησκόληπτα και αντικομουνιστικά καθεστώστα. Οι Βαλκανικές χώρες της ΕΕ και του Ευρό, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ελλάδα, είναι οι φτωχότερες χώρες της Ευρώπης με τεράστια ανεργία και δάλυση των κρατκών υπηρεσιών.

Στην Πολωνία, δίπλα στη Γερμανία, η πολιτική κατάσταση είναι εκρηχτική και πρόσφατα η πρωθυπουργός της χώρας Μπεάτα Σύντοου – μια φανατική καθολική ακροδεξιά –  επιτέθηκε άγρια στον Πρόεδρο της ΕΕ Πολωνό Ντόναλντ Τουσκ!

Οι διαφωνίες και συγκρούσεις μέσα στην ΕΕ δεν μπορούν να επιλυθούν. Σπρώχνουν την ευρωπαϊκή εργατική τάξη και νεολαία στην εξαθλίωση.

Η λύση είναι η ανατροπή της Μέρκελ και του καπιταλισμού, η διάλυση της ΕΕ και η αντικατάσταση της από τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτης της Ευρώπης.-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s