► ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ! – 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΝΟ!

► ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΕΛΜΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

► ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ!

► ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22/11: ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΝΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!

Κατάληψη των γραφείων της ΠΝΟ από τους Ναυτεργάτες με την στήριξη της ΠΕΝΕΝ-1

Από την κατάληψη σήμερα Τετάρτη των γραφείων της ΠΝΟ – διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ στο penen.gr. Φωτό ΠΕΝΕΝ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση εργαζομένων Μετρό και αλληλέγγυων στο Σύνταγμα. Φωτό Ε.Α.

Σήμερα Τρίτη πραγματοποιήθηκε 24ωρη απεργία στο Μετρό ενάντια στην ένταξη του Μετρό (και άλλων 17 ΔΕΚΟ) στο Υπερταμείο για ξεπούλημα και ιδιωτικοποίηση.

Στην είσοδο του σταθμού Σύνταγμα του Μετρό σήμερα το πρωί συνδικαλιστές του ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών) και αντιπρόσωποι σωματείων εργαζομένων στις συγκοινωνίες, πραγματοποίησαν μικρή απεργιακή συγκέντρωση.

Το ΣΕΛΜΑ έχει αναλάβει πρωτοβουλία ενοποίησης και συντονισμού όλων των αγώνων των εργαζομένων ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και ήδη πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση ανταλλαγής απόψεων. Έχει προγραμματιστεί και δεύτερη συνάντηση για να συμφωνηθεί ένα πρόγραμμα αντίστασης και θα βγεί κάλεσμα σε σωματεία και αγωνιστές.

Από τη δεκαετία του 1970, όταν εφαρμόστηκαν σε αρκετές μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις δωρεάν αστικές συγκοινωνίες, έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι αυτό το μοντέλο – δηλαδή των δωρεάν μετακινήσεων του κοινού σ’ όλες τις αστικές συγκοινωνίες – είναι αυτό που προσφέρει τη μεγαλύτερη ασφάλεια και την υψηλότερη ποιότητα συγκοινωνιών.

Όμως η ΕΕ και οι τράπεζες απαιτούν ιδιωτικοποιήσεις για να επιβάλουν όσο το δυνατό μεγαλύτερα οικονομικά βάρη στο λαό και ταυτόχρονα να διαλύσουν τα σωματεία και τα εργατικά δικαιώματα.

Υπενθυμίζεται ότι το Αντεργκράουντ του Λονδίνου παραμένει δημόσιο ενώ στις βρετανικές σιδηροδρομικές συγκοινωνίες που ιδιωτικοποιήθηκαν συμβαίνουν συνέχεια δυστυχήματα και οι υπηρεσίες είναι χαμηλού επιπέδου.  

Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα σήμερα το πρωί διανεμήθηκε κοινή προκήρυξη της Πρωτοβουλίας εργαζομένων στις συγκοινωνίες – Ταξικό Μέτωπο, του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού και της Συνέλευσης αντίστασης και αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων. –

► 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ

Από το Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) πραγματοποιεί αύριο, ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017, 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν στις 9:00 το πρωί της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου 2017 Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας (Α. Παπανδρέου 37-Μαρούσι). Ζητούν την άμεση ανάκληση των εξαγγελιών του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου και την ακύρωση του προγράμματος που μεθοδεύει για κατάργηση των Σχολών Τ.Ε. Προσχολικής Αγωγής και την διετή υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα Νηπιαγωγεία, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην κατάργηση του Δημόσιου, Κοινωνικού και Παιδαγωγικού χαρακτήρα των Παιδικών Σταθμών και στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων Παιδαγωγών.

Ακολούθως, στις 12.00 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα κάνουν νέα Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27-Αθήνα) με βασικά αιτήματα, μεταξύ πολλών άλλων, την άμεση υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου.» κ.α. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s