► ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΝ ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ!

► ΤΡΙΤΗ 21/11: 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ!

Οι πνιγμοί ανθρώπων και οι καταστροφές σπιτιών και καταστημάτων από καταιγίδες, όπως αυτή στην περιοχή Μάνδρας, είναι συχνά φαινόμενα στο λεκανοπέδιο Αθήνας αλλά και στις περιοχές της δυτικής και ανατολικής Αττικής που έχουν άναρχα οικοδομηθεί ενώ οι κυβερνήσεις ποτέ δεν πραγματοποίησαν τα αναγκαία δημόσια έργα προστασίας.

Όλες αυτές τις δεκαετίες καταστροφών από πλημμύρες, οι κυβερνήσεις και οι αρχές ήξεραν πολύ καλά τί έπρεπε να γίνει: σωστή οικοδόμηση, προστασία του περιβάλοντος και της φύσης, αντιπλημμυρικά έργα.

Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν γίνεται και με τα μνημόνια μειώθηκαν οι χρηματοδοτήσεις για δημόσια έργα προστασίας του πληθυσμού, και σήμερα υπάρχουν λιγότεροι πυροσβέστες από ποτέ.

Στη Μάνδρα οι αρχές ήξεραν για το κίνδυνο από τα ρέματα και ειδικά αυτό της Αγίας Αικατερίνης.

Η Περιφέρεια Αττικής δεν πραγματοποίησε αντιπλημμυρικά έργα, αλλά πριν μήνες αποφάσισε να δώσει εκατοντάδες εκατομμύρια στο Κέντρο Νιάρχου και στους αγνούς φιλάθλους επιχειρηματίες, που είναι βαθιά μέσα στη λάσπη της νύχτας.

Οι κάτοικοι της Μάνδρας, όπως όλων των περιοχών, πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία και να οργανωθούν με συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής και Συμβουλίων που θα αναλάβουν την ανασυγκρότηση της περιοχής ενάντια στη μνημονιακή κυβέρνηση.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό του ΣΕΛΜΑ σε απεργιακή συγκέντρωση των σιδηροδρομικών. Φωτό Ε.Α.

► ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΣΕΛΜΑ)

«Η απεργιακή συγκέντρωση των απεργών του ΜΕΤΡΟ (ΣΕΛΜΑ) θα λάβει χώρα έξω από το σταθμό του Συντάγματος την Τρίτη 21/11/17 στις 10:30.

 Στο παραπάνω κάλεσμα θα ενώσουμε τις φωνές μας, με όλους και όλες που στέκονται αλληλέγγυοι αλλά και όσους δε συμφωνούν με το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ώστε ΟΛΟΙ μαζί να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίθεσης στην εφαρμογή των μνημονιακών επιταγών φτωχοποίησης και εξαθλίωσης.» –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s