► «ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΣΙΠΡΑ – ΕΕ!»

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 44ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό των ΦΣ Βιολογικού, Φυσικού, Χημικού και Γεωλογικού με κύριο σύνθημα την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη σημερινή πορεία, Φωτό Ε.Α.

Περίπου 15.000 φοιτητές, νεολαία, εργαζόμενοι και άνεργοι, συμμετείχαν στη σημερινή πορεία της επετείου της επαναστατικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η πορεία ξεκίνησε στις 5:15 από το Μουσείο Ιστορίας (Παλιά Βουλή) προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

Μπροστά τα δυο μπλοκ (2.500 συμμετοχή) των Φ. Σ. Πολυτεχνείου με πανό «Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία», των Φ.Σ. Βιολογικού, Φυσικού, Χημικού, Γεωλογικού με πανό «Ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της πολιτικής που στερεί ζωές», και του ΤΕΙ Αθήνας με κύριο σύνθημα «Κάτω η χούντα Τσίπρα-ΕΕ!»

Στη συνέχεια το μπλοκ των εκπαιδευτικών με μόλις ένα πανό τής Α Αθήνας Π.Ε. Η δεξιά ηγεσία τής ΟΛΜΕ δεν συμμετείχε. Ακολουθούσαν το πανό τής ΒΙΟΜΕ και το πανό της Πρωτοβουλίας σωματείων και πιο κάτω του σωματείου εργαζομένων ΙΝΤΡΑΚΟΜ και Μισθωτών Τεχνικών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό των Φ.Σ. Ε.Μ. Πολυτεχνείου στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Με μεγάλα μπλοκ συμμετείχαν στην πορεία η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία και το ΚΚΕ (μ-λ), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΣΕΚ και η Εργατική Αλληλεγγύη, η ΟΚΔΕ, το ΝΑΡ, το ΕΕΚ, ΚΟΝΤΡΑ, Λαϊκή Ενότητα, Κόκκινη Ορχήστρα, ΔΕΑ, ΜΕΤΑ, ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ, Ξεκίνημα, και άλλες αριστερές και αναρχικές συλλογικότητες.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πρόσφυγες στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Στην πορεία συμμετείχαν και γυναικόπαιδα πρόσφυγες από την απεργία πείνας της πλατείας Συντάγματος που απαιτούν να ενωθούν με τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών τους στη Γερμανία.

Στην πορεία διανεμήθηκε ανακοίνωση των φοιτητών/τριών του Συντονιστικού Κατάληψης ΙΝΕΔΙΒΙΜ (ϊδρυμα Νεολαίας και δια βίου μάθησης) «Ούτε βήμα πίσω μέχρι να καλυφθούν οι ανάγκες μας». Οι φοιτητές απαιτούν καλύτερες συνθήκες στις φοιτητικές εστίες.

Τα κύρια συνθήματα στα μπλοκ ήταν ενάντια στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στα μνημόνια, στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και για την εκδίωξη των ΝΑΤΟικών βάσεων.

Ακολουθούσε η πορεία του ΚΚΕ με συμμετοχή περίπου 8-10.000 νεολαίας και εργαζομένων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από τη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Η φετεινή πορεία της επαναστατικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973, χαραχτηρίζεται από την αποφασιστικότητα της νεολαίας να αγωνιστεί για την ανατροπή Τσίπρα, μνημονίων, ΕΕ και ιμπεριαλισμού. Αυτή η αποφασιστική αντίσταση της νεολαίας πρέπει να ενωθεί με τη δράση της εργατικής τάξης σε ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για την ήττα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και την ανατροπή του Τσίπρα, όπως απάιτησε σήμερα το πανό των φοιτητών βιολογικού, φυσικού, χημικού και γεωλογικού.

Τα ΜΑΤ καιροφυλαχτούσαν σε κάθετες οδούς με την κατεύθυνση της πορείας και στην πλατεία Συντάγματος κλούβες είχαν αποκλείσει τη Βουλή και την πλατεία. Κλούβες και ΜΑΤ έξω από την αμερικανική πρεσβεία. Με «διαταγή της αστυνομίας» μερικοί κεντρικοί σταθμοί του Μετρό έκλεισαν στη διάρκεια της πορείας. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s