► ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣYΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΧΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

► ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι ομιλητές στη συγκέντρωση του Λονδίνου για τα 100 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση. Φωτό Ε.Α.

Την Κυριακή 12 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε διεθνιστική συγκέντρωση στο Λονδίνο για τα 100 χρόνια από τη Σοβιετική Επανάσταση στη Ρωσία στις 7 Νοέμβρη 1917. Τη συγκέντρωση διοργάνωσε η καθημερινή τροτσκιστική εφημερίδα Νιούς Λάϊν (News Line), που εκδίδει το Επαναστατικό Κόμμα Εργατών (WRP) της Βρετανίας, και συμμετείχαν πάνω από 300 εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία. 

Στη σκηνή με τους ομιλητές υπήρχαν τα συνθήματα της συγκέντρωσης με κύριο το “Εμπρός για τον Παγκόσμιο Οχτώβρη”. Τα άλλα συνθήματα περιλάμβαναν, “Για την ανατροπή της κυβέρνησης των Τόριδων”, “Για Κυβέρνηση Εργατών για Σοσιαλισμό”, “Για τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης”, “Η Βρετανία να ζητήσει συγγνώμη για τη Διακήρυξη Μπάλφουρ”, “Ενάντια στα προγράμματα εκμετάλλευσης της νεολαίας”, “Για την Υπεράσπιση του Συστήματος Υγείας”, κ.α.  

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Πρεσβευτής της Παλαιστίνης στη Βρετανία Μανουέλ Χασασιάν ο οποίος είπε ότι “η Ρωσική Επανάσταση ποτέ δεν ξεχάστηκε γιατί βασίστηκε στη δικαιοσύνη και στην ελευθερία. Εμείς οι Παλαιστίνιοι σήμερα είμαστε σε επανάσταση για την ελευθερία μας και την ανεξαρτησία μας”. Ο Χασασιάν μίλησε και για την 100η επέτειο από τη Διακήρυξη του Μπάλφουρ (υπουργός εξωτερικών της Βρετανίας) που έδωσε την Παλαιστίνη στους σιωνιστές.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο ηθοποιός Εντ Χιούζ ως Μαγιακόφσκι στο έργο Λοξή Βροχή που παρουσιάστηκε στη συγκέντρωση. Φωτό Ε.Α.

Ακολούθησε θεατρική παράσταση του έργου Λοξή Βροχή για τη ζωή και τους αγώνες του Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι με τον ηθοποιό Εντ Χιούζ σε σκηνοθεσία Μάϊκλ Βέϊλ.

Η συγκέντρωση συνεχίστηκε με ομιλίες από συνδικαλιστές, αντιπρόσωπο του Επαναστατικού Κόμματος Ρωσίας, και τον Γ. Γ. του WRP Φρανκ Σουίνι και διαβάστηκε μήνυμα από την ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών).

Ακολούθησαν προβολές των ταινών Οι Μπολσεβίκοι και Επανάσταση – Νέα Τέχνη για Νέο Κόσμο της Μάργκι Κίνμοθ η οποία και μίλησε για την ταινία της.

Στη συγκέντρωση παρουσιάστηκε και έκθεση ζωγραφικής.-   

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s