► 2 ΝΟΕΜΒΡΗ 2017: 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΜΠΑΛΦΟΥΡ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΣΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ! ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ! 

Nov4

Η αφίσα της διαδήλωσης. Φωτό και πληροφορίες https://www.palestinecampaign.org

Χτες Τρίτη ο Παλαιστίνιος Υπουργός Εξωτερικών Ριγιάντ Μαλκί δήλωσε ότι η Παλαιστίνη ακόμη περιμένει τις προτάσεις της Αμερικανικής Κυβέρνησης για ειρήνη.

Καθώς η Παλαιστινιακή Κυβέρνηση “περιμένει”, το Ισραήλ, ο κύριος σύμμαχος των ΕΠΑ στην περιοχή, εξαπόλυσε βομβαρδισμούς στην πόλη Χαν Γιουνίς (λωρίδα Γάζας) τη Δευτέρα με σκοπό να σαμποτάρει και να διαλύσει τη συμφωνία ενότητας μεταξύ Χαμάς και Φατάχ στην κυβέρνηση της Παλαιστίνης.

Ο Μαλκί επιβεβαίωσε ότι η Παλαιστινιακή Κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις ειρηνευτικές προσπάθειες των ΕΠΑ με την ελπίδα ότι “θα πιεστεί το Ισραήλ να αποδεχτεί το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις των ΕΕ ή τελικά θα αποδεχτούν [οι ΕΠΑ] ότι το Ισραήλ είναι η πλευρά που εμποδίζει τις προσπάθειες να επιτευχθεί μια συμφωνία για τον τερματισμό της κατοχής”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από διαδήλωση για την έξωση από την Ελλάδα της σιωνιστής πρεσβείας. Φωτό Ε.Α.

Η σιωπή των ΕΠΑ μετά το βομβαρδισμό στη Γάζα είναι η απάντηση σ’ αυτές τις δηλώσεις.

Οι ΕΠΑ υποστηρίζουν το Ισραήλ με κάθε τρόπο και ήδη ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι θα υποστηρίξει την ανακήρυξη της Ιερουσαλήμ σε πρωτεύουσα του σιωνιστικού κράτους, αν οι Παλαιστίνιοι δεν αποδεχτούν τις αμερικανικές προτάσεις!

Χτες το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης (PLO) Χάνα Αστράουι καταδίκασε το «επικίνδυνο σχέδιο» εθνοκάθαρσης της Ιερουσαλήμ από τους Παλαιστίνιους γηγενείς που πρότεινε ο Ισραηλινός Υπουργός για την Ιερουσαλήμ Ζέεβ Ελκίν.

Η Χάνα Αστράουι τόνισε: «Αν γίνει αποδεχτό αυτό το απαίσιο σχέδιο, χιλιάδες γηγενείς Παλαιστίνιοι θα εκδιωχθούν και θα είναι σε ‘ανύπαρχτο’ νομικό καθεστώς χωρίς δικαιώματα στα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και υπηρεσίες, στέγη, ιαρική περίθαλψη και παιδεία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ισραήλ συνειδητά προσπαθεί να εξαλίψει την παλαιστινιακή παρουσία από την πρωτεύουσα μας που βρίσκεται σε κατοχή και να παραμορφώσει το δημογραφικό, πολιτισμικό, θρησκευτικό και πολιτικό χαραχτήρα της πόλης».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό για το μποϊκοτάζ του Ισραήλ σε πορεία στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Και οι ΕΠΑ και η Βρετανία αρνήθηκαν να καταδικάσουν αυτό το σχέδιο εθνοκάθαρσης. Μάλιστα η Βρετανική Κυβέρνηση γιορτάζει τα 100 χρόνια από την Διακήρυξη του Μπάλφουρ (επιστολή του τότε υπουργού εξωτερικών της Βρετανίας) με την οποία η Παλαιστίνη παραδόθηκε στους Σιωνιστές. Χτες το Τμήμα Διαπραγματευτικών Υποθέσεων της ΟΑΠ (PLO) κάλεσε τη Βρετανία να «επανορθώσει αυτό το ιστορικό σφάλμα ενάντια στον παλαιστινιακό λαό» και να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 (πριν το καταχτητικό πόλεμο του Ισραήλ) και με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του.

Η ανακοίνωση του Τμήματος Διαπραγματευτικών Υποθέσεων της ΟΑΠ (PLO) αναφέρει: «Ο παλαιστινιακός λαός και οι φίλοι της Παλαιστίνης σ’ όλο τον κόσμο θυμούνται στις 2 Νοέμβρη την εκατοετηρίδα της Διακήρυξης του Μπάλφουρ που επέβαλε βαρύ πολιτικό και ανθρώπινο τίμημα στον παλαιστινιακό λαό από το 1917. Η Διακήρυξη υπόσχεται την εγκαθίδρυση ενός ‘εθνικού κράτους για τον Ιουδαϊκό λαό’ στην Παλαιστίνη, και οδήγησε στην απομάκρυνση και εκρίζωση του γηγενούς παλαιστινιακού λαού και τον αντικατέστησε με άλλο λαό.

Πέρασαν 100 χρόνια από την αισχρή εκείνη υπόσχεση, εβδομήντα χρόνια μετά από το σχέδιο διχοτόμησης που οδήγησε στη Νακμπά, στη βίαιη απομάκρυνση του λαού της Παλαιστίνης, και πενήντα χρόνια από την αποικιακή κατοχή της Παλαιστίνης από το Ισραήλ.

Η Παλαιστίνη επιμένει και απαιτεί από τη Βρετανική Κυβέρνηση μια επίσημη συγγνώμη προς το λαό μας, να αποκαταστήσει τα θύματα και να τα αποζημιώσει, και να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του. Η εκατονταετηρίδα της Διακήρυξης του Μπάλφουρ δίνει μια ιστορική ευκαιρία στη Βρετανία να διορθώσει αυτό το ιστορικό λάθος και αδικία που επιβλήθηκε στο λαό μας».

Αλλά η Βρετανική Κυβέρνηση αντί να ζητήσει συγγνώμη για τη Διακήρυξη του Μπάλφουρ, τη γιορτάζει!

Στις 4 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί πορεία και συγκέντρωση στο Λονδίνο με απαίτηση «Δικαιοσύνη τώρα: Κάντε το σωστό για την Παλαιστίνη». Όλες οι μεγάλες βρετανικές συνδικαλιστικές ομοσπονδίες και το TUC (βρετανική ΓΣΕΕ) υποστηρίζουν τη διαδήλωση και τα κύρια αιτήματα: ότι η Βρετανική Κυβέρηση πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τη Διακήρυξη του Μπάλφουρ και να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης.

Οι συνδικαλιστικές ομοσπονδίες πρέπει όμως να προσχωρήσουν πιο πέρα από την υποστήριξη της διαδήλωσης. Είναι η ίδια Βρετανική Κυβέρνηση που από τη μια δίνει την Παλαιστίνη στους Σιωνιστές και από την άλλη καταπιέζει την εργατική τάξη στη Βρετανία κάθε λεπτό κάθε μέρας. Ο αγώνας για το ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος και ο αγώνας ενάντια στη Βρετανική Κυβέρνηση και κάθε καπιταλιστική κυβέρνηση που υποστηρίζει τους Σιωνιστές και χτυπά τους εργαζόμενους, βρίσκονται στην ίδια πλευρά.

Στην Ελλάδα – και σε κάθε καπιταλιστική χώρα – η ΓΣΕΕ και οι συνδικαλιστικές ομοσπονδίες και σωματεία πρέπει να μπουν στην πρωτοπορία ενός δυνατού μποϊκοτάζ ενάντια σ’  όλα τα ισραηλινά προϊόντα αλλά και ενάντια σε κάθε σχέση (διπλωματική, στρατιωτική, πολιτική, εμπορική, καλλιτεχνική, αθλητική, πανεπιστημιακή, αρχαιολογική) με το σιωνιστικό Ισραήλ.

Οι συνδικαλιστές αγωνιστές πρέπει να αναλάβουν παράλληλα και δράση για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την ανατροπή του Τσίπρα, σύμμαχου του ρατσιστικού Ισραήλ και του εγκληματία Νετανιάχου, και τη συντριβή των μνημονίων. Για την έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ που υποστηρίζουν και εξοπλίζουν το Ισραήλ. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s