► ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΠΝΟ ΚΑΙ ΕΣΗΕΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ!

ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από την απεργιακή διαδήλωση των δημοσιογράφων την Τετάρτη 25/10 δεύτερη μέρα της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ. Φωτό Ε.Α.

Τη μάχη των εργαζομένων ενάντια στη μαζική ανεργία, μισθούς-συντάξεις πείνας και φτώχεια, που επιβάλλει η κυβέρνηση Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ με τις διαταγές της τρόϊκα, συνειδητά σαμποτάρουν οι γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδιών. Την ώρα που η τρόικα ορίζει στην κυβέρνηση Τσίπα τα αντεργατικά μέτρα του νέου μνημονίου, οι υποταγμένες στον καπιταλισμό πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κάνουν την πάπια! 

Η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ – μια αντεργατική συμμαχία των παρατάξεων Ενωμένοι δημοσιογράφοι (ΝΔ) και Συσπείρωση (ΣΥΡΙΖΑ) – έχει αποδεχτεί τις προτάσεις των αφεντικών και της κυβέρνησης που οδηγούν σε διάλυση το ταμείο των δημοσιογράφων ΕΔΟΕΑΠ όπως διατάζει η τρόϊκα. Η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ αρνείται να κινητοποιήσει τους δημοσιογράφους μ’ ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απεργιών και καταλήψεων και έχει αποδεχτεί την συντριβή μισθών και δικαιωμάτων από τους αξιότιμους φιλάθλους Σαββίδη, Μαρινάκη και Αλαφούζο, όπως προηγούμενα έσκυβε το κεφάλι στους Λαμπράκη, Μπόμπολα κ.α. σε πλήρη συνεργασία με τις μνημονιακές κυβερνήσεις.

Η ηγεσία της ΠΝΟ – Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας – είναι το παιχνιδάκι των εφοπλιστών. Όταν μια απεργία πάει να ξεφύγει από την καθιερωμένη διαμαρτυρία και να πάρει μορφή κατά μέτωπο επίθεσης σε κυβέρνηση και μνημόνια, η ηγεσία της ΠΝΟ επεμβαίνει και σταματά την εξέλιξη.     

Όπως καταγγέλει η ΠΕΝΕΝ (ένωση ναυτών) η ηγεσία της ΠΝΟ έφτασε σε απεργοσπαστικά επίπεδα (δες ανακοίνωση ΠΕΝΕΝ παρακάτω).

Και η ΕΣΗΕΑ και η ΠΝΟ ακολουθούν τη γραμμή υποταγής της πλειοψηφίας σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που αρνούνται τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του Τσίπρα και τη ΣΥΝΤΡΙΒΗ της τρόϊκα.

Αυτές οι αντεργατικές ηγεσίες πιόνια των αφεντικών, πρέπει να τις εκδιώξουν οι εργαζόμενοι μέσα από ενωτική πάλη – σε κάθε χώρο εργασίας σε κάθε συνδικάτο – για τη σύγκλιση ενός πανελλαδικού συνέδριου αντιπροσώπων από κάθε χώρο, και από τη νεολαία, τους αγρότες και τους μικροεπαγγελματίες, που θα συντονίσει τη Γενική Απεργία Διαρκείας και θα κηρύξει έκπτωτους τους υποταγμένους γραφειοκράτες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ. Αυτό είναι σήμερα το πρωταρχικό καθήκον της εργατικής νεολαίας. 

ΠΕΝΕΝ

Από την πρόσφατη αντιφασιστική πορεία στον Πειραιά. Φωτό ΠΕΝΕΝ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΝΕΝ ΠΕΜΠΤΗ 26/10

“Ύπουλη και απεργοσπαστική η στάση της εξωνημένης ηγεσίας και πλειοψηφίας της ΠΝΟ στον δίκαιο αγώνα των Ναυτεργατών στο Πορθμείο Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας

Όπως είναι γνωστό οι Ναυτεργάτες και το τοπικό Σωματείο Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την ΠΕΝΕΝ βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και πρόσφατα πραγματοποίησαν με απόλυτη επιτυχία στάσεις εργασίας με σκοπό την διεκδίκηση μιας σειράς δίκαιων και ώριμων αιτημάτων που αφορούν τόσο την ΣΣΕ των Πορθμείων όσο και θεσμικά αιτήματα σχετικά με την ακινησία των πλοίων, τα δρομολόγια, τις ώρες εργασίας και ανάπαυσης κ.α.

Στα πλαίσια αυτά με την δραστήρια συμπαράσταση και την παρουσία του Προεδρείου της ΠΕΝΕΝ και του αντίστοιχου τοπικού Σωματείου έγιναν πριν λίγες μέρες συναντήσεις με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΕΝ και των τοπικών πλοιοκτητών όπου για πολλοστή φορά τέθηκαν οι στόχοι και οι διεκδικήσεις των Ναυτεργατών.

Από τις συναντήσεις αυτές δεν έγινε κατορθωτό να υπάρχουν δεσμεύσεις και λύσεις στα επίμαχα προβλήματα. Η αδιαλλαξία των πλοιοκτητών και η άρνηση του ΥΕΝ να ικανοποιήσουν τα αιτήματά των Ναυτεργατών επέβαλε εξ αντικειμένου στο τοπικό Σωματείο να αποφασίσει την κλιμάκωση των αγωνιστικών και απεργιακών αγώνων προκηρύσσοντας 48ωρη απεργία στην γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης – Παξών – Διαπόντιων νησιών στις 31 Οκτωβρίου και ώρα 06:00 και λήξη στις 2 Νοεμβρίου και ώρα 06:00, με προοπτική αυτή να κλιμακωθεί και να συνεχισθεί εάν και εφόσον δεν δοθούν ικανοποιητικές λύσεις στις διεκδικήσεις και τα αιτήματα των Ναυτεργατών.

Στην φάση αυτή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων η ηγεσία και η εργοδοτική – κυβερνητική πλειοψηφία της ΠΝΟ κάτω από την πίεση των Ναυτεργατών και της ΠΕΝΕΝ, έβγαλε σχετική ανακοίνωση η οποία με το ζόρι ψελλίζει ότι τα αιτήματά τους είναι δίκαια….  

Παράλληλα χθες αργά το μεσημέρι δείχνοντας σαφέστατα με τίνος το μέρος τάσσεται επιχείρησε άρον – άρον να πραγματοποιήσει σήμερα συνάντηση με την Ένωση πλοιοκτητών Πορθμείων με σκοπό να υπογράψουν την Σύμβαση έτσι ώστε οι δίκαιες διεκδικήσεις των Ναυτεργατών να πέσουν στο κενό και στην ουσία να τινάξουν στον αέρα την προγραμματισμένη 48ωρη απεργία των Ναυτεργατών!!!

Είναι προφανές ότι αυτή η άθλια, βρώμικη και απεργοσπαστική μεθόδευση έγινε από κοινού μεταξύ της ΠΝΟ και της Ένωσης πλοιοκτητών των Πορθμείων και αποσκοπούσε στο χτύπημα, την υπονόμευση και στην πράξη στην ακύρωση του απεργιακού αγώνα!!

Μάλιστα στην τελευταία συνάντηση για την διαπραγμάτευση της ανανέωσης της Σύμβασης των Πορθμείων ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών με περίσσιο θράσος διατύπωσε τον ψευδέστατο ισχυρισμό ότι δήθεν η ΠΕΝΕΝ και το τοπικό Σωματείο είχαν ζητήσει την θέσπιση στην ΣΣΕ των 35 λεπτών για την ξεκούραση και την τροφή (φαγητό) των Ναυτεργατών ενώ η πραγματική αλήθεια είναι ότι αποτελούσε και είναι και σήμερα πάγιο το αίτημα των δύο Σωματείων αυτή η διακοπή να είναι τουλάχιστον 1 ώρα, όχι μόνο στην γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας αλλά σε όλα τα Πορθμεία της χώρας μας.

Μετά από δυναμική παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ ακυρώθηκε η κακοστημένη και απεργοσπαστική επιχείρηση συνάντηση ΠΝΟ – Ένωσης Πορθμίων και ταυτόχρονα επισημάνθηκε ότι η απροκάλυπτη εναντίωση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού με τις δίκαιες διεκδικήσεις και τους αγώνες των Ναυτεργατών αποτελεί κόκκινη γραμμή για το ταξικό αγωνιστικό τμήμα των Ναυτεργατών και η οποιαδήποτε νέα πρόκληση από τις δυνάμεις αυτές θα αντιμετωπισθεί και θα αποκρουσθεί με όρους κινήματος και δυναμικής παρέμβασης των Ναυτεργατών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την έκκληση του τοπικού Σωματείου για αποστολή κλιμακίου της ΠΝΟ στην Κέρκυρα στις πρόσφατες στάσεις εργασίας που έκαναν στις 9-10/10/2017 κανένα Σωματείο δεν ανταποκρίθηκε πλην της ΠΕΝΕΝ.

Καλούμε τα μέλη μας και όλους τους Ναυτεργάτες να πάρουν μαζικά μέρος στην 48ωρη απεργία, να συμβάλουν με όλες τις δυνάμεις τους στην προετοιμασία, την οργάνωση, την περιφρούρηση και την μαζική συμμετοχή και επιτυχία της απεργίας.” –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s