► Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΔΝΤ ΚΑΙ ΝΑΤΟ! – ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

► ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΛΑΓΚΑΡΤ: ΕΙΜΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!

reuters

Με χαμόγελα στο Λευκό Οίκο. Φωτό Reuters

Στη Γουάσινγκτον ο Τσίπρας,  μπροστά στον Τραμπ τον πιο αντιδραστικό και ανοιχτά πολεμοκάπηλο πρόεδρο των ΕΠΑ από την εποχή Ρίγκαν, δήλωσε την πλήρη πολιτική, οικονομική και στρατιωτική υποταγή του στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και στα πραχτορεία οικονομικής βαρβαρότητας ΔΝΤ και στρατιωτικών επεμβάσεων και εγκλημάτων ΝΑΤΟ – όπως έχει ήδη κάνει στην ΕΕ στις Βρυξέλες.

Οι δημόσιοι όρκοι πίστης του Τσίπρα στη Δύση και στο ΝΑΤΟ ως «στρατηγικός εταίρος» των πολέμων και μπίζνες των ΕΠΑ, δείχνουν καθαρά ότι έχει αποδεχτεί συνειδητά ότι η Ελλάδα δεν είναι παρά μια αποικία του ιμπεριαλισμού.

Ο Τσίπρας τόνισε στους υπερκυρίαρχους Τραμπ και Λαγκάρντ, ότι αυτός είναι ο άνθρωπος τους για όλες τις βρώμικες δουλειές στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή. Άλλωστε, το έχει αποδείξει στην πράξη τα τελευταία δυο χρόνια ως πρωθυπουργός!

AΠE-ΜΠΕ

Με τη Λαγκάρντ του ΔΝΤ στη Νέα Υόρκη. Φωτό ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Τσίπρας δήλωσε ότι υποστηρίζει την ιμπεριαλιστική πολιτική πολέμων των ΕΠΑ-ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο-Μέση Ανατολή και γι’ αυτό η Ελλάδα ξοδεύει 2% του ΑΕΠ για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και για τον εκσυγχρονισμό της τεράστιας βάσης της Σούδας.

Ο Τσίπρας επίσης δήλωσε πλήρη υποστήριξη στις μπίζνες των αμερικανικών εταιριών ενέργειας σε Βαλκάνια-Ανατολική Μεσόγειο – ενάντια σε Ρωσία και Ιράν – ακόμη και την αγορά υγροποιημένου αερίου από τις ΕΠΑ, με πλοία των Αμερικάνο-Ελλήνων εφοπλιστών που δεν πληρώνουν φόρους!

Ο Τσίπρας υπόγραψε με τις ΕΠΑ αγορά οπλικών συστημάτων για την ελληνική πολεμική αεροπορία αξίας $2,4 δισ. καθώς και υποστήριξη στις αμερικανικές εμπορικές εταιρείες.  

Ο Τσίπρας με τη δουλοπρέπεια τού υποταγμένου, ανάφερε στον Κύριο του Τραμπ ότι η Ελλάδα αποτελεί τον πιο αξιόπιστο σύμμαχο των ΕΠΑ στην περιοχή, και υπενθύμισε την υποστήριξη του προς το διχτατορικό καθεστώς της Αιγύπτου και το σιωνιστικό Ισραήλ.

Ο Τσίπρας ζήτησε από τον Τραμπ υποστήριξη στη διαμάχη με την Τουρκία στο Αιγαίο και στην Κύπρο, αλλά ο Τρμαπ σιώπησε.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από κινητοποίηση εργαζομένων ενάντια στην κυριακάτικη εργασία.  Φωτό Ε.Α.

Η εξευτιλιστική δήλωση υποταγής του Τσίπρα σε ΕΠΑ-ΔΝΤ γίνεται καθώς επιβάλει στο λαό της Ελλάδας τους όρους των μνημονίων που υπόγραψε, ιδιωτικοποιήσεων και ανεργίας, περικοπών μισθών-συντάξεων, διάλυσης δημόσιας υγείας, παιδείας, πρόνοιας, μετωπικής επίθεσης στα εργατικα και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Η εργατική τάξη και η νεολαία στην Ελλάδα για να υπερασπιστούν ζωές και δικαιώματα που καταχτήθηκαν με αίμα, πρέπει να αναπτύξουν επαναστατικούς αγώνες για την άμεση ανατροπή Τσίπρα και μνημονίων.

Η ενότητα των εργαζομένων επιτυγχάνεται στη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για τη νίκη των αιτημάτων της εργατικής τάξης, ένας αγώνας που περιλαμβάνει την εκδίωξη της υποταγμένης στον καπιταλισμό συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – Ομοσπονδίες, και την πολιτική ήττα των πεσιμιστών «αριστερών» που αρνούνται την ανατροπή Τσίπρα και καπιταλισμού, και την έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Στη σημερινή επαναστατική περίοδο, της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και κατάρρευσης του καπιταλισμού, οι νέοι εργαζόμενοι καλούνται να αναλάβουν την ηγεσία του αγώνα για τη συντριβή της κυβέρνησης Τσίπρα και για τη συγκρότηση επναναστατικού μαρξιστικού κόμματος για τη σοσιαλιστική επανάσταση και για τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης.-

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Εδώ και μια βδομάδα 4 γυναίκες δημοσιογράφοι – Τζώρτζια Κοντράρου, η Μαρίνα Βήχου, η Αφροδίτη Υψηλάντη και η Ελένη Ανδριανού – ξεκίνησαν απεργία πείνας και κατασκήκωσαν στο πεζοδρόμιο έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ «ως ύστατο όπλο πίεσης προς την κυβέρνηση και τους εργοδότες για τη διάσωση του Ταμείου μας» του ΕΔΟΕΑΠ.

Η δεξιά ηγεσία της ΕΣΗΕΑ είναι υποταγμένη στην κυβερνητκή πολιτική και λογική των μνημονίων που διατάζουν τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και καταστροφή των συντάξεων.-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s