► ΓΑΛΙΑ: 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ!

► 150.000 ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ – ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΗΤΑ CRS (ΓΑΛΙΚΑ MAT). 

Paris Francois Mori

Από την απεργιακή μαζική μαχητική διαδήλωση στο Παρίσι χτες Τρίτη. Φωτό Francois Mori.

► ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΝΕΝ ΣΕ ΑΦΙΣΟΚΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΧΤΩΒΡΙΑΝΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ!

Πάνω από 400.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα στη Γαλλία, αλλά και μαθητές και φοιτητές, συμμετείχαν στις απεργιακές πορείες και διαδηλώσεις χτες Τρίτη σε 150 πόλεις και στο Παρίσι, ενάντια στην καθήλωση των μισθών, στις απολύσεις και στις κυβερνητικές επιθέσεις στα εργατικά δικαιώματα. Η κυβέρνηση του Προέδρου Μακρόν – ένας συνασπισμός δεξιάς, κεντρώων και πρώην σοσιαλιστών – έχει αποφασίσει να απολύσει 120.000 εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα τα επόμενα πέντε χρόνια!  

Για πρώτη φορά από το 2007, όλες οι εργατικές ομοσπονδίες συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία σ’ όλο το δημόσιο τομέα (υπουργεία, εκπαίδευση, υπηρεσίες, νοσοκομεία, αεροδρόμια, δημόσιες επιχειρήσεις κ.α.).

Στο Παρίσι πάνω από 100.000 συμμετείχαν στην πορεία στο κέντρο της πόλης που ξεκίνησε από την Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ (πλατεία Δημοκρατίας). Τα μισητά CRS (γαλικά ΜΑΤ) επιτέθηκαν σε μαθητές και φοιτητές στην πορεία του Παρισιού. Οι μαθητές είχαν κλείσει την είσοδο πολλών σχολείων με κάδους σκουπιδιών – εκεί θέλουν να πετάξουν τον Μακρόν και την κυβέρνηση του! Περίπου 5 εκατ. εργάζονται στο δημόσιο τομέα της Γαλίας, 20% του συνόλου των εργαζομένων.  

France-Emmanuel-Macron-public-sector-strikes-1091866

Τα μισητά CRS σε δράση ενάντια σε μαθητές στην απεργιακή πορεία της Τρίτης στο Παρίσι. Φωτό Daily Telegraph

Ο Ντιντιέ ντελ Ρεΐ, στέλεχος της ομοσπονδίας CGT, τόνισε ότι ο Μακρόν θέλει να πάρει πίσω όλα τα δικαιώματα που κέρδισαν με σκληρούς αγώνες οι εργαζόμενοι από τη δεκατετία του 1950. Στον ιδιωτικό τομέα, είπε, 70% των εργαζομένων αμοίβεται με το κατώτερο μεροκάμματο ή μισθό.

Τα εργατικά συνδικάτα και ομοσπονδίες οργανώνουν σειρά κινητοποιήσεων για τις επόμενες βδομάδες. Η ηγεσία τους όμως αρνείται να καλέσει σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για τη συντριβή των προεδρικών διχτατορικών διαταγμάτων του Μακρόν.

Αλλά η εργατική τάξη και νεολαία στη Γαλία έχουν άλλα συμφέροντα από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και θα εντείνουν τον αγώνα τους. Τώρα πρέπει να σχηματίσουν επαναστατικές ηγεσίες στα συνδικάτα και να χτίσουν κόμμα της 4ης Διεθνούς για τη σοσιαλιστική επανάσταση. –

jean paul pelissier Marse

Από την απεργιακή πορεία της Τρίτης ΣΘ Μασάλια. Φωτό Jean Paul Pelissier.

 

► ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΝΕΝ ΣΕ ΑΦΙΣΟΚΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΧΤΩΒΡΙΑΝΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ!

Ανακοίνωση – Καταγγελία της Διοίκησης ΠΕΝΕΝ (11/10/17)

Καταδικάζουμε την φασιστική επίθεση ενάντια στους αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ για την εκδήλωση της Ρώσικης Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917 (Τρίτη 17/10/17 6-10 μ.μ. Κολοκοτρώνη 132 Πειραιάς)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό της ΠΕΝΕΝ στη φετινή πορεία μις Παύλου Φύσσα . Φωτό Ε.Α.

Οργανωμένη επίθεση δέχθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 11/10/2017 το κλιμάκιο των αφισοκολλητών που τοποθετούσε σε διάφορα σημεία του Πειραιά τις αφίσες που έχει βγάλει η ΠΕΝΕΝ προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους και τον λαό του Πειραιά σχετικά με την εκδήλωσή της για την μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στην Ρωσία το 2017.

Μια φασιστική ομάδα αποτελούμενη από 10-12 άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες είχαν αναλάβει την αποστολή να καταστρέψουν σε ολονύκτια επιχείρηση τις αφίσες που είχαν ήδη τοιχοκολληθεί στο κέντρο του Πειραιά.

Έξω από τον Οίκο Ναύτη συναντήθηκαν με το κλιμάκιο των αφισοκολλητών της ΠΕΝΕΝ στο οποίο επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας απειλές, σωματική βία και τραυματίζοντας τον ένα από τους αφισοκολλητές!!!

Η νεοναζιστική Χρυσαυγίτικη συμμορία εξακολουθεί να δρα ανενόχλητη και με τα τάγματα εφόδου οργανώνει επιχειρήσεις και επιθέσεις ενάντια στο εργατικό αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, ενάντια στους μετανάστες σε διάφορες λαϊκές γειτονιές και συνοικίες όπως είναι ο Ασπρόπυργος, το Πέραμα, ο Πειραιάς κ.λπ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό της ΠΕΝΕΝ στην πορεία της Γενικής Απεργίας. Φωτό Ε.Α.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταδικάζει αυτές τις φασιστικές πρακτικές των νεοναζιστών, τονίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από την συμμετοχή και την δράση της στο αντιφασιστικό κίνημα, αντίθετα θα εντείνει τον αγώνα της για την πολιτική και ιδεολογική απομόνωσή της νεοφασιστικής οργάνωσης.

Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για την ανοχή που δείχνει στα κρούσματα βίας και τρομοκρατίας που έχουν εξαπολύσει τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής αλλά και για την πρωτοφανή καθυστέρηση στην δικαστική εκκαθάριση της εγκληματικής δράσης για την οποία ευθύνεται η νεοναζιστική οργάνωση.

Καλούμε τα συνδικάτα να πάρουν αποφασιστική θέση ενάντια στον νεοφασισμό, να συντονίσουν και να αναπτύξουν την δράση τους με αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί με το αντιφασιστικό κίνημα για να κλείσουν τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης που αποτελούν ορμητήρια ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Για να δοθεί αποφασιστική μαζική και αγωνιστική απάντηση στην ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τον νεοφασισμό. –

Η θέση της Εργατικής Αντίστασης είναι για άμεσο σχηματισμό Εργατικής Πολιτοφυλακής και Ομάδων Αυτοάμυνας, από τα εργατικά συνδικάτα και τους φοιτητές για το τσάκισμα στους δρόμους των νέο-ναζί της Χρυσής Αυγής και κλείσιμο των γραφείων τους.. – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s