► ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ!

► ΚΑΤΩ Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ! ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κλούβες των ΜΑΤ προστατεύουν την Ισραηλινή Πρεσβεία στην Αθήνα. Η σιωνιστική πρεσβεία πρέπει να κλείσει. Φωτό Ε.Α.

 

Την προηγούμενη Τρίτη 3/9 στη Γάζα η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Παλαιστίνης συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια. Ο Πρωθυπουργός Ραμί Χαμνταλά τόνισε στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι η παλαιστινιακή κυβέρνηση αναλαμβάνει πλήρη ευθύνη για τη Γάζα σε συνεργασία με όλες τις παλαιστινιακές δυνάμεις και κόμματα.   

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός του σιωνιστικού ρατσιστικού Ισραήλ Νετανιάχου, ανακοίνωσε ότι 19 οικισμοί, που χτίστικαν παράνομα στη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη, θα ενταχτούν στο κράτος του Ισραήλ. Για μια ακόμη φορά το Ισραήλ, το μακρύ χέρι του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή, και ο Νετανιάχου γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις αποφάσεις των Ενωμένων Εθνών (ΕΕ).

Ο Χαμνταλά ανακοίνωσε στη Γάζα ότι στόχος της παλαιστινιακής κυβέρνησης είναι ο τερματισμός της ισραηλινής κατοχής «σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους και τις αποφάσεις των ΕΕ». Ζήτησε την άμεση αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τη Γάζα (συμπληρώθηκαν 10 χρόνια κατοχής) και το άνοιγμα των συνόρων με την Αίγυπτο καθώς και των λιμανιών της Γάζας στη Μεσόγειο.  

Ο Σαέμπ Ερεκάτ, ΓΓ του Οργανισμού Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης, χαραχτήρισε το Ισραήλ κράτος-απαρτχάϊντ και απαίτησε τον τερματισμό της 50χρονης ισραηλινής κατοχής.  Επανέλαβε το κάλεσμα του Προέδρου της Παλαιστίνης Αμπάς προς όλες τις χώρες που δεν έχουν αναγνωρίσει την Παλαιστίνη να το πράξουν άμεσα.

Αλλά ο Ερεκάτ επανέλαβε και την πολιτική πρόταση του Αμπάς για «πλήρη δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού είτε στο δικό τους ανεξάρτητο κράτος ή ίσα δικαιώματα στη σημερινή Παλαιστίνη».

Ο παλαιστινιακός λαός δεν αποζητά απλά ίσα δικαιώματα σε κάποιο ξένο κράτος – που είναι βέβαια το Ισραήλ. Οι Παλαιστίνιοι είναι αποφασισμένοι να ιδρύσουν το δικό τους ανεξάρτητο κράτος και όλοι/ες οι εργαζόμενοι/νες και οι καταπιεσμένοι λαοί του κόσμου πρέπει να υποστηρίξουν αυτό τον αγώνα τους με όλα τα μέσα – διαδηλώσεις, μποϊκοτάζ του Ισραήλ, ανακοινώσεις εργατικών σωματείων κ.α. για το κλείσιμο της σιωνιστικής πρεσβείας. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s