► ΝΤΕΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2050!

ΤΡΙΤΗ 26/9 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ: ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΟΧΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ!

left1

Από τη συγκέντρωση συμβασιούχων στη Θεσσαλονίκη. Φωτό left.gr

 

Στην Αθήνα είναι από χτες Δευτέρα ο Πρόεδρος του Γιουρογκρούπ Ολλανδός ρωμαιοκαθολικός Γερούν Ντέϊσελμπλουμ, η «φωνή των επικυρίαρχων» γραφειοκρατών της ΕΕ. Αποστολή του να τελειώσει τα βασικά για να ολοκληρωθεί η «αξιολόγηση» της πορείας εφαρμογής των μνημονίων από την κυβέρνηση Τσίπρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ.

Ο Ντέϊσελμπλουμ ήρθε να “διδάξει” στην Αθήνα, αλλά το κόμμα του – το Εργατικό Κόμμα – δέχτηκε τεράστιο χτύπημα στις βουλευτικές εκλογές της Ολλανδίας, όπως έγινε στη συνέχεια στη Γαλλία και την Κυριακή στη Γερμανία.

Όπως ανέφερε ο ελληνικός Τύπος, ο Ντέϊσελμπλουμ τόνισε ότι

η Ελλάδα θα παραμείνει σε εποπτεία και μετά τον Αύγουστο 2018, όταν λήγει το μνημόνιο. Έτσι, είπε, συμβαίνει μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων στήριξης (=μημόνια): «Όπως έγινε σε Ιρλανδία, Ισπανία και Κύπρο, θα υπάρχει πρόγραμμα εποπτείας και στην Ελλάδα, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν δάνεια σε εκκρεμότητα τα οποία έχουν μακρά περίοδο αποπληρωμής». Το 2050! 

Το μέλλον του καπιταλισμού στην Ελλάδα είναι το μνημόνιο, ο θεός των τραπεζιτών και των σπεκουλαδόρων επιχειρηματιών. Μισθοί και συντάξεις πείνας, συνεχείς φόροι, μαζική ανεργία, φτώχεια και μιζέρια. Η νεολαία δεν πρόκειται να το επιτρέψει όμως! Αλλά για τη συντριβή των μνημονίων και της ΕΕ απαιτείται η συντριβή του καπιταλισμού και μια εργατική σοσιαλιστική κυβέρνηση. –

3622

Από τη διαδήλωση στο Αμβούργο ενάντια στη σύνοδο των 20.

 ΠΥΡΡΕΙΟΣ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ – ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ – ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ

Τα κύρια στοιχεία στα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στη Γερμανία είναι η πρώτη θέση για το δεξιό σχηματισμό της γερμανικής βιομηχανίας (CDU/CSU) με ηγέτη την Άνγκελα Μέρκελ, η κατάρρευση της σοσιαλδημοκρατίας του Μάρτιν Σουλτζ και η μεγάλη άνοδος των ακροδεξιών και ρατσιστών του κόμματος Εναλλαχτική για τη Γερμανία (13%, +8% από το 2013).

Σημαντική άνοδο σημείωσαν και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (10.7, + 8 από το 2013), το μικρότερο κόμμα τής μπουρζουαζίας. Το Αριστερό Κόμμα και οι Πράσινοι παρέμειναν στα επίπεδα του 2013 (9% και 8,5%).

Ο συνασπισμός των δυο δεξιών κομμμάτων που αντιπροσωπεύει η Μέρκελ πήρε 33% των ψήφων (-9% από το 2013) το χειρότερο ποσοστό από το 1949. Για μια ακόμη φορά η Μέρκελ δεν κέρδισε την πλειοψηφία, έτσι έχει αναγκαστεί να αρχίσει συνομιλίες με τους Ελεύθερους Δημοκράτες και το κόμμα των Πράσινων.

Και οι Σοσιαλδημοκράτες με 20,5% πήραν ένα από χειρότερα ποσοστά στην ιστορία τους (-5% από το 2013).

Αυτά τα στοιχεία, συνδυασμένα με την άνοδο των ακροδεξιών σε τρίτο κόμμα, σημαίνει ότι η πολιτική άλλαξε στη Γερμανία. Τώρα μοιάζει περισσότερο με τη Γαλλία, όπου οι ακροδεξιοί ρατσιστές της Λεπέν είναι το δεύτερο κόμμα.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση, η αποσάρθρωση τής ΕΕ, οι πόλεμοι και ο κρατικός ρατσισμός ενάντια στους πρόσφυγες, τα σκάνδαλα των αυτοκινητοβιομηχανιών, οι καθηλωμένοι μισθοί και οι αναπτυσσόμενη ανεργία, είναι οι λόγοι που οι ψηφοφόροι της Γερμανίας τιμώρησαν τα δυο μεγάλα κόμματα της μπουρζουαζίας και τώρα η Μέρκελ βρίσκεται σε δυσκολη θέση.

Οι Σοσιαλδημοκράτες δεν θα μπουν, είπαν, σε νέα κυβέρνηση συνασπισμού με την Μάρκα όπως είχαν κάνει δυο φορές στο παρελθόν.  Αλλά τώρα είνα αργά. Το «πολιτικό σκηνικό» που κυβέρνησε τη Δυτική και την ενωμένη καπιταλιστική Γερμανία – μετά την ιστορική προδοσία του Σταλινισμού – τέλειωσε για πάντα.

Η γερμανική εργατική τάξη και νεολαία δεν στράφηκε προς το Αριστερό Κόμμα γιατί αυτό το «αριστερό» κόμμα – που προέρχεται από το σταλινικό ΚΚΓ – είναι υπέρ του ΝΑΤΟ και υπέρ της ΕΕ, ενώ η δεξιά του φράξια είναι ενάντια στους πρόσφυγες!

Τώρα είναι η ώρα για να χτίσουν οι εργαζόμενοι, νεολαία, άνεργοι και μετανάστες στη Γερανία, το επαναστατικό μαρξιστικό κόμμα της Τέταρτης Διεθνούς για τη σοσιαλιστική επανάσταση. –      

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s