► ΜΑΧΗΤΙΚΗ & ΜΑΖΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΜΑΤ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΦΙΑΛΗ ΣΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ! ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΩΝ ΝΕΟ-ΝΑΖΙ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το Μνημείο Παύλου Φύσσα – Killah P σήμερα. Φωτό Ε.Α.

Πάνω από 5.000 νεολαία, εργαζόμενοι και άνεργοι συμμετείχαν σήμερα Δευτέρα βράδυ στην αντιφασιστική πορεία μνήμης Παύλου Φύσσα – Killah P στην τέταρτη επέτειο από τη δολοφονία του από συμμορίτες της Χρυσής Αυγής. Το πιο δημοφιλές σύνθημα στην πορεία ήταν «ο Παύλος ζεί, τσακίστε τους Ναζί».

Στην κορυφή της πορείας η μητέρα, πατέρας και αδελφή του Παύλου Φύσσα με το πανό του Κοινωνικού Αντιφασιστικού Μετώπου. Ακολουθούσαν τα πανό εργατικών οργανώσεων, του συνδικάτου ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών), εργατικών κομμάτων και αντιεξουσιαστικών και αναρχικών συλλογικοτήτων.

family marios lolos

Η οικογένεια Φύσσα στη σημερινή πορεία. Φωτό Μάριος Λώλος.

Η μαχητική πορεία ξεκίνησε από το Μνημείο Παύλου Φύσσα (οδός Παύλου Φύσσα Αμφιάλη) και μέσα από κεντρικούς δρόμους των εργατικών συνοικιών του Πειραιά κατέληξε στην περιοχή Καστράκι της Δραπετσώνας, πάνω από το λιμάνι του Πειραιά, όπου πραγματοποιήθηκε συναυλία.

Λίγο μετά την έναρξη της πορείας, και ενώ το μεγαλύτερο μέρος των αντιεξουσιαστών είχε αποσχιθεί από την πορεία, διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά και βόμβες κρότου-λάμψης ενάντια σε 4-5 νεαρούς που πετούσαν πέτρες στην οδό Κωνσταντινουπόλεως (Κερατσίνι). Οι διμοιρίες των ΜΑΤ παρακολουθούσαν προκλητικά και προβοκατόρικα την πορεία σ’ όλη της τη διαδρομή από παράλληλους δρόμους. Στο τέλος της πορείας στη Δραπετσώνα η σύγκρουση νεαρών και ΜΑΤ επαναλήφτηκε με χημικά από τα ΜΑΤ και μερικές βόμβες μολότοφ από τους νεαρούς.

news it.gr

Από την επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία (οδός Κωνσταντινουπόλεως). Φωτό newsit.gr

Στο Καστράκι πραγματοποιήθηκε η συναυλία «4 χρόνια χωρίς τον Παύλο – πώς ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τους;» με συμμετοχή Γιάννη Αγγελάκα, Παύλου Παυλίδη, Magic de Spell, Fundracar, Μύκητες, κ.α.

Το ΚΚΕ οργάνωσε ξεχωριστή πορεία περίπου 700 εργαζομένων και νεολαίας στους δρόμους της Αμφιάλης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό της ΠΕΝΕΝ στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Ακολουθεί η προκήρυξη της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, υποστηριχτών της Διεθνούς Επιτροπής της Τέταρτης Διεθνούς, που διανεμήθηκε στη σημερινή συγκέντρωση στο Μνημείο Παύλου Φύσσα:

4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ Ο ΑΝΤΙ-ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟ-ΝΑΖΙ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό στην κορυφή της σημερινής πορείας. Φωτό Ε.Α.

Η ανάπτυξη των νεο-Ναζί της Χρυσής Αυγής, όπως και των άλλων φασιστικών μορφωμάτων στην Ευρώπη, προέρχεται από την παγκόσμια οικονομική κατάρρευση του καπιταλιστικού συστήματος με αποτέλεσμα μνημόνια επιβολής τερατώδους μαζικής ανεργίας και φτώχειας, μισθούς και συντάξεις πείνας, κρατική καταστολή και κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης».

Η εργατική τάξη και η νεολαία πρέπει να οργανώσουν τον αγώνα ενάντια στους νεο-Ναζί και τους προστάτες τους στο καπιταλιστικό κράτος με την άμεση συγκρότηση Ομάδων Αυτοάμυνας και Εργατικής Πολιτοφυλακής σε κάθε περιοχή, με τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις Λαϊκές Συνελεύσεις και τα Συμβούλια Δράσης.

Δεν φτάνουν οι αντι-φασιστικές πορείες διαμαρτυρίας! Η πάλη ενάντια στις δολοφονικές συμμορίες των νεο-Ναζί πρέπει να διεξαχθεί ως μέρος του αγώνα όλων των εργαζομένων, άνεργων, νεολαίας, αγροτών και μικροεπαγγελματιών, για τη συντριβή των μνημονίων, για την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό τη Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Σκοπός των νεο-Ναζί της Χρυσής Αυγής είναι να διχάσουν τους εργαζομένους και τη νεολαία με το δηλητήριο του ρατσισμού, στην εποχή της μαζικής αντίστασης στα μνημόνια της ΕΕ και ΔΝΤ και στους πολέμους των ΕΠΑ-ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή που έχουν δημιουργήσει εκατομμύρια πρόσφυγες. Οι νεο-Ναζί είναι το συμπλήρωμα της ρατσιστικής πολιτικής της ΕΕ ενάντια στους πρόσφυγες.

Η κατάρρευση των τραπεζών το 2008 δεν έχει επουλωθεί. Η οικονομική κρίση χειροτερεύει καθώς διαλύεται η ΕΕ και οι μπουρζουάδες οικονομικοί αναλυτές προεξοφλούν ένα νέο κραχ. Σ’ όλη την Ευρώπη η καπιταλιστική κοινοβουλευτική δημοκρατία μετατρέπεται σε κοινοβουλευτική διχτατορία κατάστασης έκτακτης ανάγκης για να επιβληθούν τα μνημόνια και οι πόλεμοι.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό της Εργατικής Λέσχης Κερατσινίου – Δραπετσώνας στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Τα αστικά πολιτικά κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας συντρίφτηκαν όπως και τα αριστερά που αρνούνται πάλη για έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ. Η προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ με την αποδοχή νέων μνημονίων έχει δημιουργήσει μια τεράστια πολιτική κρίση αλλά και σύγχυση.

Η λύση στη σημερινή επαναστατική κατάσταση, είναι μπροστά μας: οργανωμένος αγώνας για την ανατροπή του Τσίπρα, συντριβή του Μητσοτάκη και της Χρυσής Αυγής, ανατροπή του καπιταλισμού που θρέφει τους νεο-Ναζί. Για ένα επαναστατικό μαρξιστικό κόμμα που θα οδηγήσει την εργατική τάξη, αγροτιά και νεολαία στη σοσιαλιστική επανάσταση με προοπτική τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης. – Αθήνα 17/9/2017

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ! –

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s