► Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΑΖΕΙ ΦΟΥΜΑΡΑ: «ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ» ΚΑΙ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ Τ’ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Τo εργοστάσιο Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο, της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας καπνού και τσιγάρων Φίλιπ Μόρις Ιντερνάσιοναλ, διάλεξε ο Πρωθυπουργός Τσίπρας χτες (Τρίτη) για να ξεστομίσει φούμαρα για ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα και να επιμείνει για την ανάγκη υψηλής «ανταγωνιστικότητας» της διαλυμένης και χρεοκοπημένης ελληνικής οικονομίας. Οι συνδικαλιστές δεν οργάνωσαν την παραμικρή διαμαρτυρία!

Γ. Τύπου Πρωθυπουργού - Andrea Bonetti

Ο Τσίπρας στο εργοστάσιο της Παπαστράτος / Φίλιπ Μόρις Ιντερνάσιοναλ στον Ασπρόπυργο. Φωτό Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti.

 

Όπως όλοι οι ηγέτες των καπιταλιστικών χωρών «διχτατορικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», που έχουν επιβάλλει οι Βρυξέλλες, ο Τσίπρας είναι προκλητικός και δεν έχει την παραμικρή τσίπα: για τις εξαγγελίες του διάλεξε το εργοστάσιο μιας αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας καπνού (αριθμός 1 κίνδυνος καρκίνου), σε μια εργατική και βιομηχανική περιοχή τεράστιας ανεργίας και φτώχειας όπου τα αφεντικά θεωρούν τους εργαζόμενους πρόσφυγες και μετανάστες ως δούλους και χρησιμοποιούν συμμορίες ρατσιστών για να τρομοκρατήσουν. Γι’ όλα αυτά ο Τσίπρας δεν είπε τίποτα, άλλα έπλεξε το εγκώμιο της Παπαστράτος / Φίλιπ Μόρις Ιντερνάσιοναλ που «επενδύουν» στην Ελλάδα!

Eίναι πασίγνωστο ότι οι βιομηχανίες τσιγάρων αντιμετωπίζουν μεγάλους ελέγχους στις ιμπεριαλιστικές χώρες (επειδή το τσιγάρο προξενεί καρκίνο), αλλά σε καπνοπαραγωγικές χώρες όπως η Ελλάδα και Τουρκία οι έλεγχοι είναι σχεδόν ανύπαρχτοι. Η «επένδυση» τής Φίλιπ Μόρις Ιντερνάσιοναλ είναι παρόμοια με την «επένδυση» τής πολυεθνικής Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική: ελαστικές σχέσεις εργασίας, τρομοκρατία με τη βοήθεια ΜΑΤ και υποστήριξη Υπουργών, καταστροφή δημόσιας υγείας και περιβάλλοντος, θανάσιμα «ατυχήματα», καταστροφή της τοπικής φυσικής οικονομίας και των μικροεπαγγελματιών. Για τις πολυεθνικές η Ελλαδα είναι ξέφραγο αμπέλι και ο Τσίπρας ο δικός τους άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.  

Καθώς ο Τσίπρας τόνιζε ότι οι «επενδύσεις» θα λύσουν την οικονομική κρίση στην Ελλάδα (!), ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου παρουσίασε ένα ακόμη νομοσχέδιο για να διευκολύνει περισσότερο την είσοδο στα πανεπιστήμια των μαθητών από εύπορες οικογένειες, και να κόψει ακόμη περισσότερο τις ελπίδες της εργατικής και αγροτικής νεολαίας για εκπαίδευση και αποφυγή της ανεργίας και φτώχειας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Η ΕΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥΣ – ένα από τα φοιτητικά πανό στην πορεία της Γενικής Απεργίας 17/5/2017. Φωτό Ε.Α.

Οι προτάσεις του Γαβρόγλου (δυο φορές πανελλήνιες εξετάσεις για είσοδο στο πανεπιστήμιο), δεν είναι απλά αντίθετες με τις διακηρύξεις για κατάργηση των εξετάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντιδραστικές και αντιπαιδαγωγικές από κάθε άποψη. Καμμιά παιδαγωγική επιστημονική πρόταση δεν περιέχει “εξετάσεις”. Όλες οι εξετάσεις στην παιδεία είναι ταξικά φίλτρα για να πεταχτούν στην άκρη τα παιδιά της εργατικής τάξης.    

Γι’ αυτό μαθητές και φοιτητές πρέπει να οργανώσουν ένα μαχητικό πανελλαδικό πρόγραμμα πάλης ενάντια στα σχέδια Γαβρόγλου-Κυβέρνησης που έρχονται μεταφρασμένα από τις Βρυξέλες. Οι μαθητές/τριες και φοιτητές/τριες πρέπει να εκλέξουν σε κάθε σχολή και σχολείο επιτροπές αγώνα με πρώτο στόχο την ενότητα, δηλαδή μια πανελλαδική συνέλευση για να αποφασιστεί ο συντονισμός και το πρόγραμμα του αγώνα με καταλήψεις, αποχές, μπλόκα, διαδηλώσεις και πάνω απ’ όλα δημιουργία κοινών επιτροπών με τα εργατικά σωματεία και τους αγροτικούς συλλόγους για το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία, ενάντια σε κάθε είδους δίδαχτρα.     

Οι εργαζόμενοι άμεσα πρέπει να κινητοποιηθούν για την ανατροπή απ’ τ’ αριστερά της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, και αυτό σημαίνει σκληρή πάλη από τους αγωνιστές για τη συντριβή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και την εκδίωξη της από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, και την εκλογή νέας επαναστατικής ηγεσίας από τη νέα γενιά!

Αν δεν το κάνει αυτό η νεολαία, η εργατική ταξη και η αγροτιά, ετοιμάζεται να το κάνει από δεξιά ο Μητσοτάκης και τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ! –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s