► ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ! ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!

► «Για την υπεράσπιση της Βόρειας Κορέας! Αποτρέψτε τον πυρηνικό πόλεμο με τον επαναστατικό αφοπλισμό του ιμπεριαλισμού!»

Σημερινό κύριο άρθρο (Παρασκευή 7 Ιούλη 2017) της βρeτανικής καθημερινής εφημερίδας Νιούσλάϊν του Επαναστατικού Κόμματος των Εργατών (WRP), τμήμα της Διεθνούς Επιτροπής της 4ης Διεθνούς. Πηγή https://www.wrp.org.uk/news/13431

us navy

Σχέδιο με αμερικανικό υποβρύχιο να εκτοξεύει πυρηνικούς πυραύλους. Φωτό US Navy

Με μια δημόσια ανακοίνωση ότι είναι έτοιμος να βυθίσει τον κόσμο σ’ ένα πυρηνικό πόλεμο ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός απειλεί ‘ότι είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε το πλήρη φάσμα των δυνάμεων μας για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και τους συμμάχους μας’ ενάντια στη Βόρεια Κορέα.

Αυτά είπε ο Νίκι Χέϊλι, πρεσβευτής των ΕΠΑ στα Ενωμένα Έθνη, σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για να συζητηθεί αντίδραση στην επιτυχή δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα. Ο Χέϊλι κατηγορηματικά δήλωσε: ‘Μια από τις δυνατότητες μας είναι οι σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις μας. Θα τις χρησιμοποιήσουμε, αν είναι ανάγκη, αλλά προτιμούμε να μην προχωρήσουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση’. Οι ΕΠΑ μπορεί να λένε ότι προτιμούν να μην κηρύξουν πόλεμο αλλά θα το κάνουν αν δεν υποχωρήσει η Βόρεια Κορέα.

Το μήνυμα ότι τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν στη Γουάσινγκτον για μια ολοκληρωτική αναμέτρηση για τη συντριβή της Βόρειας Κορέας και αλλαγή καθεστώτος, ακόμη και με ρίσκο μια πυρηνική αναμέτρηση όχι μόνο με τη Βόρεια Κορέα αλλά και με την Κίνα και τη Ρωσία, επιβεβαιώθηκε από τον Πρόεδρο των ΕΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι σκέφτεται μερικά ‘πολύ άσχημα πράγματα’ ως αντίδραση στην εκτόξευση [του βορειοκορεατικού πυραύλου] και με το αμίμητο στιλ του κάλεσε και άλλα κράτη να κατακρίνουν τη Βόρεια Κορέα για την ‘πολύ κακή της συμπεριφορά’.

Η πολύ κακή συμπεριφορά που προκάλεσε αυτή τη δήλωση, ότι οι ΕΠΑ είναι έτοιμες να κηρύξουν πόλεμο, είναι η άρνηση του βορειοκορεατικού καθεστώτος να υπακούσει και να αφοπλιστεί.

Η Βόρεια Κορέα έχει δηλώσει καθαρά ότι έχει αναπτύξει πυρηνικές δυνατότητες όχι για ένα ‘πρώτο χτύπημα’ αλλά ως άμυνα σε εισβολή των ΕΠΑ.

Ο λαός της Βόρειας Κορέας και οι ηγέτες του δεν είναι βλάκες. Έχουν πάρει το μάθημα από άλλες χώρες που υποχώρησαν στην πίεση και στις υποσχέσεις του ιμπεριαλισμού ότι αν σταματήσουν τα αμυντικά τους προγράμματα οι δυτικές δυνάμεις θα τους υποστηρίξουν με ειρήνη και φιλία.

Αυτό ήταν το ψέμμα που πούλησε ο Τόνι Μπλερ στον Λίβυο ηγέτη συνταγματάρχη Καντάφι το 2003. Μετά από διαπραγματεύσεις με τον Μπλερ ο Λίβυος ηγέτης ανακοίνωσε ότι η χώρα του ήταν έτοιμη ‘να παίξει το ρόλο της χτίζοντας ένα κόσμο χωρίς καμιά μορφή τρομοκρατίας’ και σταμάτησε το πρόγραμμα ανάπτυξης όπλων μαζικής καταστροφής και επέτρεψε επιθεωρήσεις χωρίς όρια.

Ο Καντάφι πλήρωσε με τη ζωή του το λάθος του να εμπιστευθεί τους ιμπεριαλιστές και δολοφονήθηκε το 2011 από τους ισλαμιστές τρομοκράτες που πήραν την εξουσία στη Λιβύη μέσα από τους βομβαρδισμούς του βρετανικού και γαλλικού ιμπεριαλισμού. Αφού αφοπλίστηκε η Λιβύη ήταν έτοιμη για αλλαγή καθεστώτος και για μια αιματηρή πάλη που κατέστρεψε τη χώρα και τις ζωές του λαού της από τον ιμπεριαλισμό και τους τρομκράτες συμμάχους του.  

Παρόμοια και στο Ιράκ όπου το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν ανακάλυψε ότι η υπόκλιση και ο αφοπλισμός δεν ήταν προστασία από την εισβολή, που δικαιολογήθηκε με φανταστικά ΟΜΚ (όπλα μαζικής καταστροφής) που επικαλέστηκαν οι Μπους και Μπλερ.

Η Βόρεια Κορέα έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίσει τον εαυτό της και να αναπτύξει οποιοδήποτε οπλισμό, συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού, που θεωρεί αναγκαίο για να προστατευτεί από παρόμοια εισβολή και αλλαγή καθεστώτος. Ξέρουν πολύ καλά ότι αυτός ακριβώς είναι ο στρατηγικός στόχος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού – να ανατρέψει το βορειοκορεατικό καθεστώς και να το μεταβάλλει σε μια ακόμη στρατιωτική αμερικανική βάση στα σύνορα με την Κίνα. Η Κίνα και η Ρωσία θεωρούνται από τις ΕΠΑ ώς τα κύρια εμπόδια στο ιερό δικαίωμα της να κυβερνούν τον κόσμο.

Η Ρωσία και η Κίνα πρότειναν ότι θα πιέσουν τη Βόρεια Κορέα να αναστείλλει το πυρηνικό της πρόγραμμα αν οι ΕΠΑ σταματήσουν τη στρατιωτική ανάπτυξη δυνάμεων και τη λειτουργία του αμερικανικού συστήματος πυραύλων στη Νότια Κορέα.

hiroshima

Η Χιροσίμα μετά την αμερικανική ατομική βόμβα το 1945.

Η αμερικανική άρχουσα τάξη, η μόνη που έχει χρησιμοποιήσει ατομικές βόμβες για να σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, ποτέ δεν θα συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο. Απαιτεί παγκόσμια επικυριαρχία και ποτέ δεν θα αφοπλιστεί.

Η εργατική τάξη πρέπει να υπερασπιστεί το δικαίωμα της Βόρειας Κορέας να αναπτύξει πυρηνικά όπλα ως μέσο άμυνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Ο ιμπεριαλισμός είναι η αιτία των πολέμων με την απεγνωσμένη του αναζήτηση να επιλύσει την κρίση του μέσα από την ανα-κατάχτηση του κόσμου για καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Ο μόνος τρόπος σήμερα για να αποφευχθεί ένας πυρηνικός Αρμαγεδώνας δεν είναι ο αφοπλισμός της Βόρειας Κορέας, που δεν έχει εισβάλει ποτέ και πουθενά, αλλά με τον αφοπλισμό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και την ανατροπή τους με τη νίκη της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επανάστασης.» –  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s