► «ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ – ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!»

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό στην κορυφή της πορείας από τη Σιωνιστική Πρεσβεία στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την Πέμπτη το βράδυ. Φωτό Ε.Α.

Πάνω από 200 νέοι, νέες και συνδικαλιστές διαδήλωσαν την Πέμπτη το βράδυ στην Αθήνα ενάντια στην επίσκεψη του σιωνιστή Πρωθυπουργού Νετανιάχου στη Θεσσαλονίκη και στις εμπορικές-στρατιωτικές-πολιτικές συμφωνίες και συμμαχίες Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας.

Στην πορεία συμμετείχαν με τα πανό τους: Διχτύωση Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, Φίλοι του Λαϊκού Μετώπου, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Διεθνιστική Ταξική Αλληλεγύη, ΕΕΚ-ΟΝΕ, και Samidoun ο οργανισμός υποστήριξης των Παλαιστινίων μαχητών στις σιωνιστικές φυλακές.

Στην πύλη εισόδου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας διαβάστηκαν ψηφίσματα καταδίκης της συμμετοχής του ελληνικού στρατού στο ΝΑΤΟ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι κλούβες των ΜΑΤ στην Ισραηλινή Πρεσβεία. Φωτό Ε.Α.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν δυο διαφορετικές πορείες ενάντια στην επίσκεψη Νετανιάχου. Μετά τις συναντήσεις Τσίπρα, Αναστασιάδη, Νετανιάχου, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι συζήτησαν πέρα από τις εμπορικές συμφωνίες και τα ζητήματα Παλαιστίνης, Τουρκίας και Συρίας. Οι δηλώσεις του Τσίπρα ήταν απόλυτα εναρμονισμένες με την ιμπεριαλιστική πολιτική ΕΕ και ΕΠΑ στην ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.

Ο Τσίπρας υπογράφει συμφωνίες με τον εγκληματία πολέμου Νετανιάχου την ώρα που οι σιωνιστές κατέχουν την Παλαιστίνη και ιδρύουν συνεχώς νέους οικισμούς στη δυτική όχθη του Ιορδάνη ενάντια σε όλες τις αποφάσεις του ΟΕΕ.

Μ’ αυτές τις συμφωνίες ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του καθίστανται ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ των εγκλημάτων των σιωνιστών. Αυτή η μνημονιακή κυβέρνηση μαριονέτα ΕΕ και ΕΠΑ πρέπει άμεσα να ανατραπεί με την ενωτική μαζική δράση της εργατικής τάξης και της νεολαίας σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας.

 

Στο Λουξεμβούργο το Γιούρογκρουπ την Πέμπτη το βράδυ αποφάσισε, όπως αναμενόταν, την οικονομική υποδούλωση της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστές δανειστές τουλάχιστον μέχρι το 2060. Η ΕΕ έδωσε 8,6 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, για να πληρωθεί η δόση των δανείων + τόκους στις αρχές Ιούλη, και επέβαλε «πρωτογενή πλεονάσματα» τουλάχιστον 3,5% του ΑΕΠ στον προϋπολογισμό κάθε χρόνο για το διάστημα 2018-2022, και 2% για την περίοδο 2023-2060!

Θα πρέπει δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση να επιβάλει κάθε χρόνο μειώσεις σε μισθούς-συντάξεις και περικοπές σε δημόσια υγεία-παιδεία-πρόνοια ύψους 3,5% και 2% του ΑΕΠ για να πληρώνονται οι δανειστές! Το Γιούρογκρουπ αρνήθηκε τη μείωση του δημόσιου χρέους αλλά και την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα «ποσοτικής χαλάρωσης» της ΕΚΤ.

Η μόνη λύση διεξόδου από την κρίση είναι η ανατροπή του καπιταλισμού. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s