► ΝΕΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ – ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι και η νεολαία της Βρετανίας σκοτώνονται από τους τζιχαντιστές τρομοκράτες ενώ η βρετανική κυβέρνηση και αστυνομία απαιτούν νέους καταπιεστικούς νόμους καθώς χρησιμοποιούν την τρομοκρατία για να επιβάλλουν τη βάρβαρη λιτότητα του καπιταλισμού και για να σταματήσουν τη νίκη των Εργατικών στις εκλογές της Πέμπτης (8/6).

2814

Αστυνομικοί στη Γέφυρα του Λονδίνου το Σάββατο βράδυ – για τη δεξιά κυβέρνηση της Βρετανίας πρώτα η ασφάλεια και ύστερα η δημοκρατία! Φωτό The Guardian

Την Κυριακή το πρωί η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέη, ηγέτης του δεξιού κόμματων των συντηρητικών, των Τόρις, δήλωσε ότι θα προτείνει 4 μέτρα για να νικηθεί η τρομοκρατία.

Πρώτο μέτρο η ήττα της “διαβολικής ιδεολογίας του ισλαμικού εξστρεμισμού”.

Δεύτερο μέτρο η συνεργασία με άλλα κράτη για έλεγχο του “κυβερνοχώρου” δηλαδή έλεγχο στο ιντερνετ και στις επικοινωνίες από τις μυστικές υπηρεσίες.

Το τρίτο μέτρο της Μέη ενάντια στην τρομοκρατία είναι να την εξαφανίσει από την κοινωνία και μ’ αυτό εννοεί πίεση με όλους τους τρόπους στις μουσουλμανικές κοινότητες.

Το τέταρτο μέτρο της Μέη είναι επιπλέον νόμοι και εξουσίες στις μυστικές υπηρεσίες και στην αστυνομία.

Προφανώς για την Μεη η καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν μπορεί να γίνει με το σημερινό καθεστώς της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αλλά με ειδικούς νόμους που θα δίνουν τέτοιες εξουσίες στις μυστικές υπηρεσίες και στην αστυνομία πάνω και πέρα από τη δημοκρατία και το κοινοβούλιο.

Ουσιαστικά η Μέη, όπως και ο Τραμπ και ο Μακρόν και η ηγεσία της ΕΕ, θεωρούν ότι χρειάζονται διχτατορικά μέτρα και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως αυτή που συνεχίζει να υπάρχει στη Γαλλία.

Jonathan Brady

Από πρόσφατες συγκρούσεις στο Λονδίνο μεταξύ νεολαίας και αστυνομίας. Η εγγλέζικη νεολαία έχει ξεσηκωθεί ενάντια στην ανεργία, τη φτώχεια και τα υψηλά δίδαχτρα για πανεπιστημιακές σπουδές. Φωτό Jonathan Brady.

Η Μέη δεν είπε τίποτα για το γεγονός ότι παρά τα τόσα και τόσα μέτρα της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών ενάντια στους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, οι τρομοκρατικές επιθέσεις συνεχίζονται και μάλιστα τρεις στους τελευταίους μήνες και οι δυο λίγες μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Η Μέη πιστεύει ότι η τζιχαντιστική τρομοκρατία πηγάζει από την ιδεολογία του Ισλάμ και όχι από τον πόλεμο απίστευτης βαρβαρότητας που έχουν εξαπολύσει οι μεγάλες δυνάμεις της Δύσης ενάντια στη Μέση Ανατολή και Αφρική. Για την Μέη και όλους τους ηγέτες της Δύσης το γεγονός ότι παράνομα επιτέθηκαν στο Ιράκ το 2003 και στη συνέχεια με το ΝΑΤΟ το 2011 στη Λιβύη, στη Συρία και τελευταία στην Υεμένη, όλες αυτές οι επιθέσεις που κατέστρεψαν το Ιράκ και τη Λιβύη, τα δυο πιο προηγμένα κράτης της περιοχής, δεν σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος διέκοψαν διλωματικές και εμπορικές σχέσεις με τον Εμίρη του Κατάρ. Η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ πρωτοστατούν στη χρηματοδότηση του Ισλαμικού Κράτους και στην πολιτική υποστήριξη του με σκοπό την επίθεση στη Συρία και στο Ιράν.

Σ’ αυτά τα δυο φεουδαρχικά κράτη, Σαουδική Αραβία και Κατάρ, οι Αμερικανοί έχουν τεράστιες στρατιωτικές βάσεις – παρόμοια με αυτή της Σούδας στην Κρήτη – και πρόσφατα σε επίσκέψεις τους η βρετανίδα πρωθυπουργός Μέη και ο πρόεδρος των ΕΠΑ Τραμπ πούλησαν όπλα εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολλαρίων.

Αν ήθελε η ιμπεριαλιστική Δύση να νικήσει το Ισλαμικό Κράτος θα είχε αποδεχτεί την πρόταση του Ρώσου Πρέδρου Πούτιν για συμμαχία ενάντια στους τζιχαντιστές.    

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων χρόνων έχει αποδειχτεί ότι είναι βούτυρο στο ψωμί των ακροδεξιών ρατσιστικών πολιτικών δυνάμεων και των δεξιών κομμάτων που ορκίζονται στο Νόμο και στην Τάξη.

Αλλά φαίνεται ότι τώρα στη Βρετανία, μετά την τρομοκρατική έκρηξη στο Μάντσεστερ, τα πράγματα δεν είναι έτσι πια καθώς οι εργαζόμενοι και η νεολαία, χτυπημένοι από την ανεργία και τη φτώχεια, βλέπουν ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των βάρβαρων πολέμων της Δύσης ενάντια στα κράτη και στους λαούς της Μέσης Ανατολής, και στην τζιχαντιστική τρομοκρατία.

Και αυτό διαφαίνεται στην όλο και αυξανόμενη υποστήριξη προς το Εργατικό Κόμμα.

► ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! 

3500

Λονδίνο Σάββατο βράδυ: η αστυνομία “καθοδηγεί” ανθρώπους ως συλληφθέντες με τα χέρια στο κεφάλι! Φωτό The Guardian

AP photo

Φωτό ΑΡ.

► ΟΙ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ WRP ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ 5 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ – ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΕΣΕΙ ΣΕ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΤΟΡΙΣ, ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Διαβάστε το Μανιφέστο του WRP (Επαναστατικό Κόμμα των Εργατών) παρακάτω στην ανάρτηση της 13/5, καθώς και κύριο άρθρο της καθημερινής εφημερίδας Νιούς Λάϊν με τίτλο “Η νίκη επί της τρομοκρατίας απαιτεί σοσιαλιστική κυβέρνηση“ για την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, στην ανάρτηση της 27/5 https://www.wrp.org.uk/news/13282.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s