► ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΣΤΟ MEGA, ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΙ ΕΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΟΛ ΚΑΙ ΠΗΓΑΣΟΣ!

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΒΑΡΩΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ!

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Σ’ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ!

elaliberta.gr 2016

Από κινητοποίηση εργαζομένων στον Τύπο το 2016. Φωτό elalinerta.gr

Οι αγνοί φίλαθλοι κ. κ. Μαρινάκης και Σαββίδης, με την πλήρη υποστήριξη της προδοτικής κυβέρνησης Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, αγόρασαν μεγάλα κομμάτια του MEGA με τον Μαρινάκη να αγοράζει όλο τον ΔΟΛ.

Με τα νέα μνημόνια που επιτρέπουν τις μαζικές απολύσεις, που ψήφισαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι νέοι ιδιοχτήτες θα απολύσουν το προσωπικό. Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ δεν πρόκειται να πάρουν δεκάρα απ’ τους μισθούς που τους οφείλονται ούτε αποζημιώσεις! Πετιούνται στα σκουπίδια αφού το πολιτικό σύστημα του χρησιμοποίησε για χρόνια στην πλύση εγκεφάλου του ελληνικού λαού και στα γκεμπελικά ψέμματα ενάντια στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, της νεολαίας, των αγροτών και μικροεπαγγελματιών, καθώς επίσης ενάντια στον αγώνα των Παλαιστινίων και των λαών της Μέσης Ανατολής που παλεύουν τον σιωνισμό και ιμπεριαλισμό.

Παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις αγωνιστών του κλάδου και παρατάξεων, οι ηγεσίες ΓΣΕΕ, ΕΣΗΕΑ, και άλλων συνδικαλιστικών ενώσεων και αριστερών κομμάτων, αρνήθηκαν να οργανώσουν έναν αγώνα με καταλήψεις για απαλλοτρίωση των ΔΟΛ/Πήγασος και λειτουργία τους με διεύθυνση και έλεγχο των εργαζομένων.   

Detroit-newspaper-strike_838976_ver1.0_1280_720

Οι εργαζόμενοι στον Τύπο έχουν δώσει ιστορικούς και μακρόχρονους αγώνες ενάντια στα αφεντικά. Εδώ φωτό από διαδήλωση των εργαζομένων στο Ντιτρόϊτ (ΕΠΑ) το 1995-7 (απεργία δυο χρόνων) ενάντια σε κλεισίματα και απολύσεις των ιδιοχτητών της Detroit News. Φωτό daymenjhartley.com

Οι νέοι ιδιοχτήτες είναι κι αυτοί, όπως οι προηγούμενοι, καπιταλιστές με αρκετές εταιρείες σε διάφορους κλάδους. Στα ΜΜΕ που θα ελέγχουν (πλειάδα τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, εφημερίδων και περιοδικών) θα εντείνουν την προπαγάνδα για την ανάγκη των μνημονίων, ενάντια στους εργαζόμενους, και βέβαια υπέρ των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων. Στο πλαίσιο των μνημονιακών νόμων θα είναι ανεξέλεγχτοι: θα επιβάλουν “ελαστικές μορφές εργασίας” με μισθό 400 ευρώ και συμβόλαια ωρών ή ημερών χωρίς κανένα εργατικό δικαίωμα, και θα εξαπολύσουν την πιο άγρια και αισχρή επίθεση στους αγώνες των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στα χρεοκοπημένα και σ’ όλα τα ΜΜΕ πρέπει τώρα να απαιτήσουν από τη ΓΣΕΕ και ΕΣΗΕΑ πανελλαδική απεργία διαρκείας σ’ όλες τις εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίχτιο με κινητοποιήσεις μπλοκαρισμάτων, καταλήψεων κ.α., και να δημιουργήσουν άμεσα Επιτροπή Αγώνα (με αντιπροσώπους απ’ όλα τα ΜΜΕ). 

Οι στόχοι της απεργίας πρέπει να είναι η πλήρης καταβολή των δεδουλευμένων και αποζημιώσεων, και η σύσταση και λειτουργία αυτοδιαχειριζόμενων ΜΜΕ από τους ίδιους τους εργαζόμενους.  

Θα ήταν αντιδραστική ουτοπία να περιμένει κανείς από τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ (προσωπικό, τυπογράφους, δημοσιογράφους κ.α.) να βγάλουν μόνοι τους τα κάστανα απ’ τη φωτιά, να πολεμήσουν μόνοι τους. Στην εποχή των μνημονίων οι εργαζόμενοι μπορούν να νικήσουν με την ενεργό κινητοποίηση όλης της εργατικής τάξης και νεολαίας (παράδειγμα ΕΡΤ και καθαρίστριες). Η ΓΣΕΕ η ΑΔΕΔΥ και οι ομοσπονδίες πρέπει να κηρύξουν ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για τη νίκη όλων των αγώνων και αιτημάτων των εργαζομένων, για τη συντριβή των μνημονίων και διαγραφή του δημόσιου χρέους! Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για μια κυβέρνηση των εργαζομένων, για συντριβή της Δεξιάς και της Χρυσής Αυγής, για έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Για τους αγωνιστές το καθήκον είναι σαφές: δράση σ’ όλα τα σωματεία, σ’ όλους τους χώρους δουλειάς, σ’ όλες τις γειτονιές, σε πείσμα της σημερινής αντιδραστικής συνδικαλιστικής ηγεσίας και των αριστερών πεσιμιστών, για ενότητα ενάντια στα μνημόνια με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, για συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα και Λαϊκών Συνελεύσεων, για το σχηματισμό μιας νέας ηγεσίας από νέους αγωνιστές στο συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα, για την ίδρυση ενός μαρξιστικού επαναστατικού κόμματος που θα παλέψει για την ανατροπή του σάπιου καπιταλισμού. –

oikonomikon-eforiakoi

Από τη χτεσινή (1/6) απεργιακή κινητοποίηση των υπαλλήλων ΥΠΟΙΚ στο Υπουργείο Οικονομικών.

► ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Χτες Πέμπτη 1/6 τα σωματεία ΠΕΠΕ (μηχανοδηγοί σιδηροδρόμων ΟΣΕ) και οι τρεις ομοσπονδίες του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ («Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων» που ελέγχεται από τους επικυρίαρχους ΕΕ-ΔΝΤ) ΠΟΕ-ΔΟΥ, ΟΤΥΕ, ΟΣΥΟ, πραγματοποίησαν 24ωρη πανελλαδική απεργία. Οι μηχανοδηγοί με κύρια αιτήματα της ασφάλεια και την πρόσληψη προσωπικού στον ΟΣΕ (υπενθυμίζεται ότι σ’ όλο τον κόσμο έχουν αυξηθεί τα θανατηφόρα «ατυχήματα» λόγω των ιδιωτικοποιήσεων).

Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ (εφορίες, τελωνεία κ.α.) με κύρια αιτήματα τη μισθολογική εξομοίωση, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ενάντια στην αξιολόγηση που προωθεί το Υπουργείο.

ΠΕΠΕ - News247

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου της ΠΕΠΕ. Ούτε νύξη για αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση – επανεθνικοποίηση! Φωτό News247.gr

Αλλά οι συνδικαλιστικές ηγεσίες (μηχανοδηγών, υπαλλήλων ΥΠΟΙΚ) αντί να προτείνουν ένα σαφές και συγκεκριμμένο πλαίσιο αγώνα στις σημερινές συνθήκες των μνημονίων και της προδοτικής κυβέρνησης Τσίπρα, καλούν μεμονωμένες απεργίες ως «διαμαρτυρία» ή ως «προειδοποιητικές». Αυτή η τακτική των συνδικαλιστικών ηγεσιών είναι υποταγή στα μνημόνια, στον πεσιμισμό («οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν αγώνες»!) και προδοσία της πάλης ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τις μαζικές απολύσεις και τις «ελαστικές μορφές εργασίας» που έχουν επιβληθεί με τα μνημόνια.

Είναι τέτοια η υποταγή μερικών συνδικαλιστών στις ηγεσίες των ΠΟΕ-ΔΟΥ, ΟΤΥΕ, ΟΣΥΟ, που στο Δελτίο Τύπου (29/5) για την πανελλαδική απεργία αναφέρουν ότι «εργαζόμενοι και εργαζόμενες έχουν δώσει τα πάντα για την υλοποίηση των στόχων [της κυβέρνησης!] που οδήγησε και στην αύξηση-υπέρβαση των δημοσίων εσόδων, και στην περιστολή των δημοσίων δαπανών.»!!! – 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s