► «ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ! ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ!»

► ΜΑΖΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ (ΠΝΟ) ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΝΕΑ 48ΩΡΗ!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό της ΠΕΝΕΝ στη σημερινή απεργιακή πορεία από την οδό Πατησίων. Η ΠΝΟ (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία) κήρυξε χτες νέα 48ωρη απεργία – οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι απαιτείται ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για τη συντριβή Μνημονίων και Τσίπρα. Φωτό Ε.Α.

Με συνθήματα για την ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ και μεγάλη συμμετοχή από φοιτητές και νεολαία, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η πορεία της Γενικής Απεργίας από την οδό Πατησίων στη Βουλή, που κάλεσε η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το Συντονισμό. Μαζί με τα ανεξάρτητα μπλοκ συνδικαλιστικών παρατάξεων και αριστερών κομμάτων, πάνω από 5.000 συμμετείχαν στην πορεία που ήταν μεγαλύτερη από την απεργία της Πρωτομαγιάς.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων στη σημερινή πορεία της γενικής απεργίας από την οδό Πατησίων στη Βουλή. Φωτό Ε.Α.

Από τη ντουντούκα στο πανό της Πρωτοβουλίας, ένα από τα κύρια συνθήματα ήταν «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός παντού – Να διώξουμε κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ!».

Στα φοιτητικά μπλοκ κύριο σύνθημα ήταν το «Κάτω η κυβέρνηση και τα μνημόνια της – Την κρίση να πληρώσουν οι εργοδότες!».

Προηγούμενα το ΠΑΜΕ οργάνωσε τη δική του πορεία, με συμμετοχή περίπου 10.000, από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο) στη Βουλή. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία συγκεντρώθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Η ΕΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥΣ – ένα από τα φοιτητικά πανό στη σημερινή πορεία της Γενικής Απεργίας. Φωτό Ε.Α.

Στην απεργιακή πορεία από την οδό Πατησίων συμμετείχαν η ΠΕΝΕΝ (ναυτεργάτες) που κήρυξε με την ΠΝΟ νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία για αύριο και μεθαύριο, αντιπροσωπείες εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, τηλεπικοινωνίες, εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι και δυο μεγάλα μπλοκ φοιτητών με τα τεράστια πανό τους.

Επίσης συμμετείχαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, ΕΕΚ, αναρχικές και αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες, Τούρκοι ενάντια στη διχτατορία Ερτογάν κ.α.

Συνδικαλιστές ανέφεραν ότι η γενική απεργία έχει 100% επιτυχία στα λιμάνια και πλοία, στους σιδηροδρόμους και αστικές συγκοινωνίες Αθήνας-Πειραιά (λεωφορεία και Μετρό πραγματοποιούν στάσεις εργασίας). Στο κέντρο της Αθήνας πολυκαταστήματα και ταχυδρομεία ήταν κλειστά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΫΣΕΙΣ! ΝΑΙ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! Το πανό του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Παιανίας στη σημερινή πορεία της Γενικής Απεργίας. Φωτό Ε.Α.

Έξω από τη ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά στο αναρχικό μπλοκ και ακολούθησε συμπλοκή, με νεαρούς να πετούν μολότοφ. Για λόγους εντυπωσιασμού, και το μπλοκ της ΛΑΕ προχώρησε με συνθήματα μέχρι το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Παρά τα χημικά, τα μπλοκ που βρίσκονταν έξω από τη Βουλή συγκροτήθηκαν και προχώρησαν στη Σταδίου προς τα Προπύλαια.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μέρος της σημερινής απεργιακής πορείας στην οδό Πατησίων. Φωτό Ε.Α.

Οι απεργιακές πορείες της Πρωτομαγιάς και ιδιαίτερα η σημερινή έκφρασαν τις βαθειές μεταβολές που πραγματοποιούνται στην εργατική τάξη και νεολαία αυτή τη στιγμή, με μεγάλα τμήματα της να στρέφονται και να απαιτούν γενική απεργία διαρκείας και μάχη για ανατροπή της κυβέρνησης.

Τα μνημόνια Τσίπρα-ΕΕ, η οικονομική κρίση και οι εκλογές σε ευρωπαϊκά κράτη (Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία), όπου κατέρρευσαν τα σοσιαλιστικά κόμματα, δημιουργούν στην Ελλάδα μια εκρηχτική επαναστατική κατάσταση που θα μεταμορφώσει τις σημερινές αγωνιστικές μειοψηφικές τάσεις σε μαζικές. Απαιτείται επαναστατική ηγεσία στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα με εκδίωξη της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Τώρα είναι η ώρα δράσης κάθε αγωνιστή/τριας στα συνδικάτα, Λαϊκές Συνελεύσεις, φοιτητικούς και αγροτικούς συλλόγους, για μάχη σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για τη συντριβή μνημονίων και ανατροπή Τσίπρα.  

Διαβάστε την προκήρυξη της Εργατικής Αντίστασης στην προηγούμενη ανάρτηση.

Marios lolos

Πέμπτη βράδυ στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη. Φωτό Μάριος Λώλος.

  • Ενημέρωση Πέμπτη βράδυ:

Πάνω από 5.000 συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή την Πέμπτη το βράδυ στη συναυλία και συλλαλητήριο που οργάνωσε η ΑΔΕΔΥ. Η οργή ενάντια στην κυβέρνηση ξεχείλισε με εφορμήσεις στο Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη. Τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά. Οι 153 βουλευτές της υπόδουλης κυβέρνησης ψήφισαν το νομοσχέδιο-τέταρτο μνημόνιο. Ο αγώνας τώρα πρέπει να πάρει τη μορφή της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την ανατροπή του Τσίπρα.-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s