► ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ & ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΣΙΠΡΑ! ►ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ!

► Προκήρυξη της Εργατικής Αντίστασης, υποστηριχτών της Διεθνούς Επιτροπής της Τέταρτης Διεθνούς.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ & ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ

Αθήνα Πολυτεχνείο 10:30 π.μ.

Η ΠΕΝΕΝ ΚΗΡΥΞΕ ΝΕΑ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ+ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ!

IMG0046A

Το πανό της ΠΟΣΠΕΡΤ στην απεργιακή πορεία της Πρωτομαγιάς στην Αθήνα που ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο. Φωτό Ε.Α.

1 – Στην αντεπανάσταση της ΕΕ-κυβέρνησης Τσίπρα οι ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κάλεσαν άλλη μια 24ωρη γενική απεργία απλής διαμαρτυρίας, μια ακόμη άσφαιρη τουφεκιά στον αέρα. Καθήκον όλων των αγωνιστών/τριών είναι η ασυμβίβαστη πάλη για ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ της 24ωρης απεργίας σε ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα, και η εκδίωξη από το κίνημα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που ψήφισε ΝΑΙ στα μνημόνια.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από την απεργιακή πορεία της Κυριακής 7 Μάη στην οδό Έρμου της Αθήνας ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Φωτό Ε.Α.

2 – Η ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ενώνει όλη την εργατική τάξη, τη νεολαία και τους συμμάχους της – αγρότες, μικροεπαγγελματίες, συνταξιούχους – και μεταμορφώνει τη σημερινή αντίσταση και οργή του λαού ενάντια στα μνημόνια, σε εργατικό στρατό για τη συντριβή τους. Σ’ αυτή την περίοδο απαιτείται και η σύγκλιση ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ αντιπροσώπων απ’ όλη την εργατική τάξη, νεολαία, στρατιώτες, φοιτητές, αγρότες, μικροεπαγγελματίες, λαϊκές συνελεύσεις, εργατικές επιτροπές που θα συντονίσει τον αγώνα για τη νίκη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πανό στο Πολυτεχνείο την Πρωτομαγιά. Φωτό Ε.Α.

3 – Η μόνη εναλλαχτική λύση στην κρίση και την αιώνια λιτότητα της ΕΕ, είναι ο αγώνας ενάντια στη φτώχεια, ανεργία και πολέμους, με σαφείς στόχους τη διαγραφή του χρέους και την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατική διαχείριση και έλεγχο. Η έξοδος από την κρίση ξεκινά με την ανατροπή του Τσίπρα, τη συντριβή του Μητσοτάκη και των φασιστών, και την έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ. Ένα τέτοιο πρόγραμμα θα ενώσει και θα κινητοποιήσει την εργατική τάξη και νεολαία και όχι οι πεσιμιστικές διαμαρτυρίες μιας μέρας!

thelocal.fr5

Συγκέντρωση ενάντια στον Μαρκόν τη Δευτέρα 8 Μάη στο Παρίσι, πλατεία Δημοκρατίας. Φωτό thelocal.fr

4 – Η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού τραντάζει τα θεμέλια του συστήματος και της ΕΕ. Ζούμε σε μια επαναστατική εποχή μεταμορφώσεων όπου οι παραδοσιακές ηγεσίες της εργατικής τάξης (σοσιαλιστικά, αριστερά, εργατικά, σοσιαλδημοκρατικά κόμματα) υποστηρίζουν την ΕΕ και τη λιτότητα, με αποτέλεσμα συντριπτικές εκλογικές ήττες (Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία) και άνοδο των ρατσιστικών-φασιστικών κομμάτων. Για τη νίκη των εργαζομένων πρέπει τώρα να χτιστούν σε κάθε χώρα επαναστατικά κόμματα της 4ης Διεθνούς για την ανατροπή του καπιταλισμού και την εγκαθίδρυση σοσιαλιστικής εργατο-αγροτικής κυβέρνησης σχεδιασμένης οικονομίας.

ΚΑΤΩ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ! ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΩΜΕΝΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΕ ΕΥΡΩΠΗΣ!Αθήνα 15/5/2017 –

Η ΠΕΝΕΝ ΚΗΡΥΞΕ ΝΕΑ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ+ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ!

ΠΕΝΕΝ 15 4 17

Απεργιακή συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ σήμερα Τετάρτη πρωί στο λιμάνι Πειραιά. Η ΠΕΝΕΝ κήρυξε νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία για Πέμπτη και Παρασκευή. Φωτό ΠΕΝΕΝ.

Κλιμάκωση με νέα 48ωρη απεργία 18-19/5/2017

Με καθολική συμμετοχή και επιτυχία εξελίσσεται η 48ωρη Πανελλαδική απεργία των Ναυτεργατών

Συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ στο λιμάνι του Πειραιά

Δελτίο Τύπου

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέρχονται από αντιπροσώπους της ΠΕΝΕΝ σε διάφορα λιμάνια της χώρας στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ 16-17/5/2017 προκύπτει ότι η απεργία είναι μαζική και καθολική σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Πειραιάς – Ραφήνα – Λαύριο – Πάτρα – Ηράκλειο – Χανιά – Μυτιλήνη – Βόλος και οι σημαντικότερες Πορθμειακές γραμμές όλα τα πλοία «έδεσαν» και τα πληρώματα συμμετέχουν αγωνιστικά στην 48ωρη Πανελλαδική απεργία.

Κεντρικά αιτήματα της απεργίας είναι το κοινωνικοασφαλιστικό – το εργασιακό και οι ΣΣΕ καθώς επίσης το πακέτο των αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που ήδη συζητείται στην Βουλή.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ έγινε αποτίμηση της πρόσφατης συνάντησης με τον Υπουργό Ε.Ν και γενικότερα με τις θέσεις και απαντήσεις της κυβέρνησης και ομόφωνα εκτιμήθηκε η κυβερνητική πολιτική που συνεχίζει και κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στα κοινωνικο-ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο αυτό ήταν κοινή η διαπίστωση ότι χρειάζεται και επιβάλλεται η κλιμάκωση του αγώνα και της απεργίας των Ναυτεργατών με νέα 48ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και σε όλα τα λιμάνια της χώρας μας.

Στο μεταξύ σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ έξω από το πλοίο BLUE HORIZON στην οποία μίλησε ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ και αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους δανειστές και τα οποία συνθλίβουν ακόμη παραπέρα τα εισοδήματα των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων, τσακίζουν τις συντάξεις και τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Η απάντηση τόνισε που πρέπει και οφείλει να δώσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα είναι η κλιμάκωση του αγώνα και όχι η υποχώρηση σε μορφές κινητοποιήσεων που είναι τραγικά αναντίστοιχες με την σφοδρότητα της επίθεσης κυβέρνησης και τοκογλύφων δανειστών .

Είναι η γραμμή της σύγκρουσης με τις αντιλαϊκές πολιτικές που ενισχύουν τα προνόμια του μεγάλου κεφαλαίου. Είναι η στρατηγική ρήξης με τον ακραίο και θεσμοθετημένο ευρωμονόδρομο. Τέλος κάλεσε τους Ναυτεργάτες να συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα έχοντας πίστη στις δυνάμεις τους και στην προοπτική της πάλης για την ανατροπή της κυβερνητικής ναυτιλιακής πολιτικής.

Η νέα απεργία αρχίζει ώρα 00.01 της  18 -5- 2017  ημέρα Πέμπτη και  θα  λήγει  την 24.00 ώρα της  19-5-2017 ημέρα  Παρασκευή. – Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s