► ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ! ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

► ΠΟΤΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ! ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΣΜΩΝ-ΤΣΙΠΡΑ!

► ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: «Φυσικά διαφωνούσαμε [με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας], αλλά είναι κάτι που γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική. Μπορούμε να το δούμε και αυτό σαν εκσυγχρονισμό».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη οδό Ερμού. Φωτό Ε.Α.

Χτες πραγματοποιήθηκε άλλη μια 24ωρη πανελλαδική απεργία των εμποροϋπαλλήλων που κήρυξε η ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας) ενάντια στο κυριακάτικο άνοιγμα των μαγαζιών. Οι ενώσεις των εμπόρων επίσης κήρυξαν απεργία με καταστήματα κλειστά.

Στην οδό Ερμού, στην Αθήνα, εμποροϋπάλληλοι συγκεντρώθηκαν το πρωί μπροστά στα καταστήματα με πανό, που οργάνωσε το Συντονιστικό ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ενώ η ΟΙΥΕ σχημάτισε το μεσημέρι πορεία με συμμετοχή περίπου 250 εργαζομένων. Πορεία στην Έρμου πραγματοποίησαν και οι ReWorkers με συμμετοχή 150 εργαζομένων. Η ηγεσία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, που υποστηρίζει το ΠΑΜΕ, οργάνωσε πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από τη χτεσινή πορεία των Reworers στην οδό Ερμού. Φωτό Ε.Α.

Από το Δελτίου Τύπου της ΟΙΥΕ:

«24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΙΟΥ 2017

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ, ΤΩΝ MALLS & ΤΩΝ ΕΚΠΤΩΤΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ & ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, με ομόφωνη απόφαση της Διοίκησής της, προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του Εμπορίου, την ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΙΟΥ 2017 και με αίτημα να αποσύρει τώρα η Κυβέρνηση το σχέδιο της για την πλήρη απελευθέρωση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

Η Κυβέρνηση, ικανοποιώντας πλήρως τους δανειστές που αποδεικνύονται αποτελεσματικοί μεσολαβητές ικανοποίησης των συμφερόντων των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων, των malls και των εκπτωτικών χωριών, προχωρά με πρόσχημα τον τουρισμό στην απελευθέρωση της Κυριακής έως και 32 Κυριακές το χρόνο. […]»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην οδό Ερμού. Φωτό Ε.Α.

Οι αγωνιστές εμποροϋπάλληλοι που με συνέπεια εδώ και χρόνια οργανώνουν συνεχή πάλη ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, έχουν επανειλλημένα τονίσει την άρνηση τής ηγεσίας τής ΟΙΥΕ και του ΠΑΜΕ για ένα δυνατό ενοποιημένο αγώνα με μπλοκαρίσματα κ.α. κινητοποιήσεις.

Στη σημερινή κατάσταση, με την υπογραφή για άνοιγμα των καταστημάτων τουλάχιστον για τις μισές Κυριακές του χρόνου και ενός νέου τέταρτου μνημονίου, ο αγώνας έχει μπει σε μια νέα φάση.

Δεν φτάνουν ούτε οι 24ωρες πανελλαδικές απεργίες, ούτε οι πορείες, ούτε οι συγκεντρώσεις μπροστά στα καταστήματα. Οι διαμαρτυρίες δεν πιάνουν τόπο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ είναι το όργανο της ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ των Θεσμών. Η νέα κατάσταση ΑΠΑΙΤΕΙ απ’ όλους και όλες, ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ.   

Για να νικήσει το κίνημα των εργαζομένων, ανέργων, νεολαίας, φοιτητών, αγροτών, συνταξιούχων και μικροεπαγγελματιών, πρέπει να είναι ΔΥΝΑΤΟ και ΕΝΩΜΕΝΟ.

Η ενοποίηση της αντίστασης στα μνημόνια και στον Τσίπρα, είναι θέμα απόφασης για μάχη πάνω σε μια στρατηγική. Τί ενώνει και τί δυναμώνει το κίνημα;

Σίγουρα όχι πορείες και διαμαρτυρίες μια μέρας, άσφαιρες τουφεκιές στον αέρα!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη οδό Ερμού. Φωτό Ε.Α.

Αυτό που μπορεί να ενώσει όλους και όλες είναι η οργάνωση μιας ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, η συγκρότηση μιας ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ως όργανο δράσης, και ο στόχος της ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ της κυβέρνησης Τσίπρα.

Αυτό είναι το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που ενώνει όλους και όλες, δυναμώνει το κίνημα και τονίζει με ΣΑΦΗ τρόπο και ΑΝΟΙΧΤΑ, ότι η δικαίωση των αγώνων βρίσκεται στην ανατροπή του Τσίπρα και των Μνημονίων.

Μ’ αυτή την προοπτική οι αγωνιστές και αγωνίστριες πρέπει να παλέψουν για τη ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σε ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ! –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s