► ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ!

► 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΧΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΤΩ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ!

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ!

ΑΘΗΝΑ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 11:00 π.μ.

onlarissa-gr

Εργαζόμενοι ΙΚΑ σε πρόσφατη πορεία από το Υπουργείο Εργασίας στου Μαξίμου. Φωτό onlarissa.gr

Οι αντιπρόσωποι των Θεσμών (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) είναι στην Αθήνα και συνομωτούν με την κυβέρνηση Τσίπρα τα νέα μέτρα βάρβαρης λιτότητας, το Τέταρτο Μνημόνιο, για την περαιτέρω εξαθλίωση της εργατικής τάξης, αγροτών, συνταξιούχων και μικροεπαγγελματιών, για την κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων και την καταστροφή των προσπαθειών και ελπίδων της νεολαίας για καλύτερη ζωή.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, όπως όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, είναι όργανα, μαριονέτες, της ΕΕ και των τραπεζιτών. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να αλλάξει πολιτική η κυβέρνηση. Η εργατική τάξη και νεολαία στη φετεινή Πρωτομαγιά πρέπει να απαιτήσει Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για τη συντριβή των μνημονίων και την ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα.

Οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κήρυξαν 24ωρη Γενική Απεργία ενάντια στο νέο μνημόνιο για την Τετάρτη 17 Μάη ως διαμαρτυρία ενάντια στη λιτότητα. Αυτή είναι και η πολιτική της ηγεσίας του ΚΚΕ. Δεν υπάρχει όμως ούτε ένας εργαζόμενος που να πιστεύει ότι με μια μέρας απεργία, η κυβέρνηση Τσίπρα θα πάρει πίσω τα μνημονιακά μέτρα!  

%ce%bb%cf%89%ce%bb%cf%8c%cf%82-1

Από απεργιακή πορεία νοσοκομειακών στην Αθήνα. Φωτό Μάριος Λώλος.

Αυτό που απαιτεί το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα των αγωνιστών είναι η αντίσταση των εργαζομένων και της νεολαίας να μετατραπεί σε μια παλλαϊκή εξέγερση ενάντια στα μνημόνια καταστροφής των εργαζομένων! Το καθήκον μπροστά σε κάθε αγωνιστή σήμερα είναι να κινητοποιήσει τα εργατικά σωματεία, τις Λαϊκές Συνελεύσεις, τους φοιτητικούς συλλόγους για την μετατροπή της 24ωρης της 17 Μάη, σε πρώτη μέρα μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας καλά και συνειδητά οργανωμένης με καταλήψεις, μπλοκαρίσματα και άλλες κινητοποιήσεις με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα και τη συντριβή των μνημονίων.

Μέσα στη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας να συγκληθεί πανελλαδική πανεργατική Συνέλευση αντιπροσώπων απ’ όλη την εργατική τάξη, νεολαία, στρατιώτες, φοιτητές, αγρότες, μικροεπαγγελματίες, που θα συντονίσει τον αγώνα για τη νίκη.

Δεν μπορεί να υπάρξει διέξοδος από την κρίση, την καταστροφή, τη φτώχεια, ανεργία και πολέμους, χωρίς τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ και την εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατική διαχείριση.

17-04-25-13181

Η αφίσα του Επαναστατικού Κόμματος Εργατών (βρετανικό τμήμα της Διεθνούς Επιτροπής της Τέταρτης Διεθνούς) για την Πρωτομαγιά.

Γι’ αυτό η νεολαία και η εργατική τάξη πρέπει άμεσα να δημιουργήσουν ένα επαναστατικό μαρξιστικό κόμμα για την ανατροπή του καπιταλισμού, για μια σοσιαλιστική κυβέρνηση εργατών – αγροτών με εθνικοποιημένη οικονομία, για τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης.  

Σ’ όλη την Ευρώπη, στη Συρία, στο Ιράκ και στην Παλαιστίνη, η εργατική τάξη η νεολαία και οι συμμαχοί τους αγωνίζονται ενάντια στη φτώχεια και τους πολέμους του καπιταλισμού και ιμπεριαλισμού. Ήρθε η ώρα ενωμένοι να ανατρέψουμε αυτό το σάπιο και βάρβαρο σύστημα!

Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε!

Ζήτω η Παγκόσμια Σοσιαλιστική Επανάσταση!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s