► ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΣΙΠΡΑ!

► ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ!

Μετά τις δηλώσεις υποτέλειας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο της κυβέρνησης Τσίπρα στη Νέα Υόρκη από τον Τσακαλώτο, οι αντιπρόσωποι των επικυρίαρχων Θεσμών επέστρεψαν στην Αθήνα. Σκοπός τους να οργανώσουν την επιβολή όχι μόνο του τέταρτου μνημονίου που έχει συμφωνήσει ο Τσίπρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και να θέσουν περαιτέρω μέτρα λιτότητας για συμμετοχή του ΔΝΤ.

Εχτός δηλαδή από τα 3,5 περίπου δισ.  ευρώ περικοπών που συμφώνησε ο Τσίπρας με τις Βρυξέλες, το ΔΝΤ απαιτεί επιπλέον λιότητα και περικοπές ιδιαίτερα στους τομείς δημόσιας υγείας, πρόνοιας και παιδείας μαζί βέβαια με τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Παράλληλα ανακοινώθηκε επίσημα και από την Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Eurostat, ότι ο Τσίπρας κατάφερε να επιβάλει τέτοιες τεράστιες περικοπές και μειώσεις το 2016, ώστε καταγράφτηκε πλεόνασμα στον κρατικό προϋπολογισμό 3,9% του ΑΕΠ το 2016.

Σύμφωνα με την Eurostat το δημόσιο χρέος της Ελλάδας διαμορφώθηκε στο 179% του ΑΕΠ, δηλαδή 314,9 δισ. ευρό, το υψηλότερο στην Ευρώπη. Το δεύτερο υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη έχει η επίσης χρεοκοπημένη Ιταλία, 132% του ΑΕΠ. Το 2013 το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ήταν 177,4% του ΑΕΠ. Στα χρόνια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και των μνημονίων λιτότητας στην Ελλάδα, το δημόσιο χρέος αυξάνεται σταθερά παρά τις πληρωμές και τους τόκους του κράτους προς τους δανειστές.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό της Ένωσης Εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Φωτό Ε.Α.

Στην ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, οι νεο-αποικιακές στρατιωτικές επέμβάσεις των ιμπεριαλιστών συνεχίζονται και ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ τρομοκρατεί με το στόλο και τα πυρηνικά του το σύμμαχο της Κίνας Βόρεια Κορέα. Ο Τραμπ βομβαρδίζει το Αφγανιστάν με τη Μητέρα των Βομβών, τη Λιβύη, τη Συρία, την Υεμένη και θέλει να κάνει το ίδιο στη Βόρεια Κορέα. Ο πόλεμος είναι η πολιτική του Τραμπ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βρετανίας που υποστηρίζουν τα σχέδια του για την επιβολή της απόλυτης επικυριαρχίας στα πετρέλαια της Μέσης Ανατολής.

Το χρέος των ΕΠΑ έφτασε τα 20 τρισ. δολλάρια αλλά ο Τραμπ ανακοίνωσε τη μείωση του φόρου στις εταιρείες στο 15% από 35% που είναι σήμερα για να προσελκύσει – όπως λέει – επενδύσεις στις ΕΠΑ. Τα χρηματιστήρια όμως της ΝΥ και της Ευρώπης έπεσαν! Ο κύριος λόγος είναι ότι οι τραπεζίτες δεν έχουν εμπιστοσύνη στη δύναμη του Τραμπ.  

Ο Ερντογάν με βία και νοθεία πέρασε με δημοψήφισμα τα σχέδια του για μια προεδρική απολυταρχία ως καθεστώς στην Τουρκία. Ο Ερντογάν θέλει να έχει ένα μεγάλο κομμάτι από τα πετρέλαια του Ιράκ και ο τουρκικός στρατός τρομοκρατεί τους αραβικούς και κουρδικούς πληθυσμούς στη Συρία.

Στο σιωνιστικό Ισραήλ, ο Νετανιάχου χτίζει όλο και περισσότερους οικισμούς εποίκων παρά τις απαγορεύσεις των Ενωμένων Εθνών και συνεχίζει τους βομβαρδισμούς σε στόχους μέσα στη Συρία υποτίθεται κατά των μαχητών Χεζμπολά που υποστηρίζουν τον Άσαντ.

timthumb

Για τη Νίκη της Συρίας για τη Νίκη της Παλαιστίνης! Μονάδα του νικητή Αραβικού Συριακού Στρατού. Φωτό Απρίλη 2015 από Syrian Truths.

Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Ισραήλ, περίπου 1,500 Παλαιστίνιοι φυλακισμένοι βρίσκονται εδώ και μια βδομάδα σε απεργία πείνας με κύριο αίτημα τη μεταφορά τους στις φυλακές των κατεχόμενων εδαφών της Παλαιστίνης όπου θα μπορουν να τους επισκεφτούν οι οικογένεις και οι φίλοι τους σύμφωνα με τους κανονισμούς της Συνθήκης της Γενεύης των Ενωμένων Εθνών. Αλλά εδώ και δεκαετίες οι ρατσιστικές σιωνιστικές κυβερνήσεις έχουν πετάξει στα σκουπίδια τις διεθνείς συνθήκες.

Στη Γαλλία το εκλογικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών ανέδειξε πρώτο τον εκλεχτό των Βρυξελλών και αύξησε την εκλογική δύναμη της Λε Πεν. Αλλά η μεγαλύτερη αύξηση στις ψήφους ήταν προς τον αυτοαπακολούμενο αριστερό σοσιαλιστή Μελενσόν ο οποίος σχεδόν διπλασίασε το ποσοστό του (19%) από το 2012 (11%). Στο Παρίσι και στην ευρύτερη περιοχή η Λε Πεν ηττήθηκε καθώς πήρε 12,6% το λιγότερο από τους 4 κύριους υποψήφιους.  Αυτή η αντίσταση των εργαζομένων και της νεολαίας στη γαλλική πρωτεύουσα αντιπροσωπεύει και την την οργή των εργαζομένων της Ευρώπης ενάντια στη λιτότητα και τους πολέμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτή η στροφή προς τα αριστερά, δεν είναι μεμονωμένη αλλά έρχεται μετά από το BREXIT, το ΟΧΙ των Βρετανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη μεγάλη υποστήριξη που έλαβε ο Σάντερς στις προεδρικές εκλογές στις ΕΠΑ, στην αντίσταση στον Τραμπ, και στα υψηλά ποσοστά που έδωσε η νεολαία στην Ολλανδία στους Πράσινους-Αριστερούς στις πρόσφατες εκλογές.

Η συντριβή των σοσιαλιστικών κομμάτων στη σημερινή επαναστατική κατάσταση, και η αριστερή στροφή της νεολαίας και των εργαζομένων, δημιουργεί τις συνθήκες για το άμεσο χτίσιμο ενός μαζικού επαναστατικού κόμματος της 4ης Διεθνούς για τη σοσιαλιστική επανάσταση. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από την περσινή πορεία μαθητών/τριών στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου από την αστυνομία. Φωτό Ε.Α.

Σ’ αυτή την κατάσταση η εργατική τάξη και οι καταπιεζόμενοι σ’ όλο τον κόσμο, από τη Βενεζουέλα μέχρι τη Μέση Ανατολή και την Ελλάδα, θα διαδηλώσουν την Πρωτομαγιά, ενάντια στη λιτότητα, ανεργία, φτώχεια και πολέμους.

Οι εργάτες και η νεολαία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με τους ίδιους εχθρούς που αντιμετωπίζουν οι λαοί της Μέσης Ανατολής και της Νότιας Αμερικής – τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές και την Ευρωπαϊκή Ένωση των τραπεζιτών.

Το πρόγραμμα αγώνα αυτής της Πρωτομαγιάς πρέπει να είναι η οργάνωση της σύγκρουσης με τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις των μνημονίων λιτότητας και πολέμων.

Η συντριβή των μνημονίων απαιτεί την ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ της πάλης όλων των εργαζομένων, ανέργων, αγροτών, νεολαίας και μικροεπαγγελματιών σε ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ και την οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

Το πρόγραμμα της σημερινής επαναστατικής αντίστασης των εργαζομένων πρέπει να έχει σαφείς στόχους: την ανατροπή του Τσίπρα, την έξοδο από ΕΕ & ΝΑΤΟ, το κλείσιμο των ΝΑΤΟικών-αμερικανικών βάσεων, όχι στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών, για τη νίκη της Παλαιστίνης και της Συρίας, για την εθνικοποίηση των τραπεζών, για τη διαγραφή του χρέους.

Με τέτοια προοπτική θα γίνει μαζικός ο αγώνας και όχι με πορείες-απεργίες διαμαρτυρίες μιας μέρας!

Αυτός ο αγώνας πρέπει να προχωρήσει στην ανατροπή του καπιταλισμού, για σοσιαλιστική κυβέρνηση εργατών – αγροτών, για τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτης της Ευρώπης. –

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΧΤΩΒΡΗ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! 

Όλοι & όλες στη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς

Δευτέρα 1η Μάη Πολυτεχνείο 11:00 π.μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s