► ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ – Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

► ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΞΙΜΟΥΜ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ! 

Την περασμένη Παρασκευή στη συνάντηση της Ευρωομάδας των υπουργών οικονομικών του ευρό επικυρώθηκε το νέο τέταρτο μνημόνιο βάρβαρης λιτότητας των επικυρίαρχων δανειστών, που περιλαμβάνει ακριβώς όλα όσα δημοσιεύτηκαν στον Τύπο το  καλοκαίρι και τότε μανιωδώς αρνιόταν η κυβέρνηση Τσίπρα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ! Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζομένων στο τέταρτο μνημόνιο Τσίπρα -Θεσμών! Στη φωτό το πανό των εργατών τσιμεντοβιομηχανίας στην απεργιακή πορεία της 8ης Δεκέμβρη 2016. Ενάντια στις απολύσεις πρέπει να χτίσουν νέα ηγεσία στο συνδικάτο και να αγωνιστούν με καταλήψεις. Φωτό Ε.Α.

Στη Μάλτα ο Τσακαλώτος αποδέχτηκε επίσημα νέες συνεχείς μειώσεις συντάξεων, παρά τις διαμαρτυρίες των συνταξιούχων, και μείωση του αφορολόγητου των φτωχών, ενώ οι εφοπλιστές και οι μεγάλες επιχειρήσεις πληρώνουν ελάχιστους ως καθόλου φόρους. Το νέο τέταρτο μνημόνιο δεν περιέχει νέο δανεισμό προς την Ελλάδα. 

Επίσης ο Τσακαλώτος αποδέχτηκε το ξεπούλημα της ΔΕΗ που σημαίνει μαζικές απολύσεις εργαζομένων και υψηλούς λογαριασμούς στους καταναλωτές. Σε Βρετανία και Γαλλία, για παράδειγμα, η ιδιωτικοποίση της ενέργειας έχει επιβάλλει τσουχτερά τιμολόγια σε ηλεκτρικό και φυσικό αέριο, μαζικές απολύσεις από τις πρώην κρατικές επιχειρήσεις και χαμηλούς μισθούς, και κακές υπηρεσίες.      

Τα περί συλλογικών συμβάσεων του Τσακαλώτου είναι φούμαρα και φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Μαζικές απολύσεις συμβαίνουν γύρω μας συνέχεια και οι επιχειρηματίες ιδιαίτερα στα καταστήματα λιανικής επιβάλλουν προσωπικές συμβάσεις και μισθούς πείνας. Σήμερα απολύονται εργαζόμενοι και προσλαμβάνονται νέοι με ελστικές μορφές εργασίας. Σ’ όλη την Ευρώπη καταστρέφονται οι συλλογικές συμβάσεις, αυτή είναι στρατηγική της ΕΕ.

Δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στις εθνικές συλλογικές συμβάσεις παρά μόνο με την ανατροπή του καπιταλισμού και την έξοδο από την ΕΕ.

4800

Πιρκαγιά κατέστρεψε σήμερα Τρίτη πρωί τον καταυλισμό προσφύγων-μεταναστών κοντά στην πόλη Ντανκέρκ της βόρειας Γαλλίας. Άλλη μια ρατσιστική επίθεση προβοκάτσια των κρατικών υπηρεσιών της Γαλλίας σε μετανάστες/πρόσφυγες – όπως τον περασμένο Οχτώβρη – λίγο πριν τις εκλογές στη Γαλλία. Και πάλι οι γαλλικές αρχές κατηγορούν συγκρούσεις Αφγανών και Κούρδων! (όπως γίνεται και στην Ελλάδα για τις πιργαγιές στο στρατόπεδο συγκεντρωσης στα Μόρια, Λέσβου). Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία πέρσι τον οχτώνργ πυρπόλησε τον καταυλισμό στο καλέ με την υποστήριξη της Δημάρχου της πόλης. Ένας κόσμος βαρβαρότητας. Φωτό Philippe Huguen.

Προκλητικά ο Τσακαλώτος δήλωσε ότι το μνημονιακό πρόγραμμα «τελειώνει τον Αύγουστο του 2018. Τότε, θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα όπως και οι άλλες χώρες που βγήκαν από τα μνημόνια»!

Ποια είναι αυτή η κανονικότητα σε Κύπρο, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία αλλά και σ’ όλες τις χώρες της ΕΕ, σε ανατολή και δύση; Βάρβαρη λιτότητα με καταστροφή της δημόσιας υγείας, πρόνοιας και παιδείας, συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, μαζική ανεργία και δουλειές 300 ευρώ χωρίς δικαιώματα στη νεολαία.

Στην Ευρώπη κυριαρχεί το ολοκληρωτικό μνημόνιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να επιβιώσουν οι τραπεζίτες και ο καπιταλισμός.

Η κανονικότητα του καπιταλισμού σήμερα είναι η λιτότητα, η βία της αστυνομίας και των φασιστών, ο πόλεμος.

Όλα αυτά τα υποστηρίζει ο Τσίπρας και το κόμμα του και ο Μητσοτάκης και το κόμμα του, καθώς και οι διάφοροι άλλοι κολαούζοι.

southern

Οι εφτά ηγέτες των καπιταλιστικών χωρών της νότιας Ευρώπης που υποστηρίζουν τους παράνομους βομβαρδισμούς των ΕΠΑ στη Συρία – συνένοχοι των εγκλημάτων πολέμου: από αρ. στα δεξιά: Αντόνιο Κόστα Πορτογαλίας, Ζοσέφ Μουσκάτ Μάλτας, Φρανσουά Ολάντ Γαλλίας, Μαριάνο Ραχόϊ Ισπανίας, Νίκος Αναστασιάδης Κύπρου, Αλέξης Τσίπρας Ελλάδας, Πάολο Τζεντιλόνι Ιταλίας (Δευτέρα 10 Απρίλη). Φωτό ΑΡ.

Το ζήτημα για τους εργαζομένους, τη νεολαία, τους αγρότες και τους μικροεπαγγελματίες, είναι η προδοτική απραγία της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ομοσπονδιών, αλλά και η άρνηση των αριστερών κομμάτων να φωνάξουν: Κάτω η κυβέρνηση! Κάτω ο καπιταλισμός!

Έτσι αντί για ένα μαζικό ενιαίο μέτωπο ενάντια στα μνημόνια και τον καπιταλισμό, έχουμε βραδινές πορείες στην Αθήνα μερικών χιλιάδων, για να δείξουν οι ηγεσίες ότι δήθεν κάτι κάνουν, με το πολιτικά γελοίο ιδεολόγημα “κάτω η πολιτική της κυβέρνησης” αλλά όχι η κυβέρνηση!

Οργανώνονται πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στις συμμορίες της Χρυσής Αυγής – που προστατεύεται από την αστυνομία και το κράτος – αλλά το κύριο είναι συγκρότηση Ομάδων Αυτοάμυνας και Εργατικής Πολιτοφυλακής σε κάθε περιοχή, με τα συνδικάτα, τη νεολαία, τις Λαϊκές Συνελεύσεις, τους φοιτητικούς συλλόγους και τους τοπικούς φορείς. Αυτό το αρνούνται τα αριστερά κόμματα και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις!

Ο αγώνας ενάντια στους φασίστες και ρατσιστές της Χρυσής Αυγής είναι μέρος του αγώνα ενάντια στα μνημόνια, δεν είναι ένας ξεχωριστός αγώνας διαμαρτυρίας.

Η συντριβή των μνημονίων απαιτεί την ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ της πάλης όλων των εργαζομένων, ανέργων, αγροτών, νεολαίας και μικροεπαγγελματιών σε ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ και την οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

Το πρόγραμμα της σημερινής επαναστατικής αντίστασης των εργαζομένων πρέπει να έχει σαφείς στόχους: την ανατροπή του Τσίπρα, την έξοδο από ΕΕ & ΝΑΤΟ, το κλείσιμο των ΝΑΤΟικών-αμερικανικών βάσεων, όχι στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών, για τη νίκη της Παλαιστίνης και της Συρίας, για την εθνικοποίηση των τραπεζών, για τη διαγραφή του χρέους.

Με τέτοια προοπτική θα γίνει μαζικός ο αγώνας και όχι με πορείες-απεργίες διαμαρτυρίες μιας μέρας!

Αυτός ο αγώνας πρέπει να προχωρήσει στην ανατροπή του καπιταλισμού, για σοσιαλιστική κυβέρνηση εργατών – αγροτών, για τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτης της Ευρώπης. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s