► ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ!

► ΓIA ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΕ – ΝΑΤΟ, ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ!

Την Τρίτη ξεκίνησαν απεργία οι ταχυδρομικοί της Αθήνας ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών της διεύθυνσης ΕΛΤΑ και απαιτώντας την πρόσληψη μόνιμων και εποχιακών εργαζομένων. Η διεύθυνση των ΕΛΤΑ με τις προσταγές των μνημονίων, προσπαθεί να επιβάλει την πρόσληψη εργαζομένων με 5μηνες και 8μηνες συμβάσεις. Η Ομοσπονδία Σωματείων ΕΛΤΑ και κανένα σωματείο δεν πρέπει να δεχτούν προσλήψεις συμβασιούχων αλλά μόνιμες προσλήψεις με πλήρη εργατικά δικαιώματα.

ταχυδ αθην 4-4-17

Από την απεργιακή κινητοποίηση των ταχυδρομικών Αθήνας την περασμένη Τρίτη. Φωτό 902.gr

Την Τρίτη πάνω από 3.000 συνταξιούχοι διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στις νέες μειώσεις συντάξεων που επιβάλουν οι «δανειστές» ΕΕ και ΔΝΤ και αποδέχεται η κυβέρνηση Τσίπρα. Οι συνταξιούχοι ζητούν:

1. Την απόδοση στο ακέραιο στις κύριες, επικουρικές συντάξεις, το ΕΚΑΣ, τα μερίσματα.

2. Την επαναφορά των δώρων, 13ης και 14ης σύνταξης.

3.Τις παροχές στη δημόσια υγεία.

4. Άμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν.

5. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών φορομπηχτικών νόμων και ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Η πανάθλια προδοτική κυβέρνηση Τσίπρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, που έχει αποδεχτεί το νέο τέταρτο μνημόνιο και υποστηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Μέση Ανατολή, δεν πρόκειται να ικανοποιήσει κανένα αίτημα των συνταξιούχων, αλλά αντίθετα θα επιβάλλει νέες περικοπές – όπως και σ’ όλους/ες τους μισθωτούς.

Μια τέτοια κυβέρνηση οι εργαζόμενοι και η νεολαία, σε συμμαχία με τους αγρότες και τους μικροεπαγγελματίες, πρέπει να την ανατρέψουν με την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας.

συνταξ τριτη 4-4-17

Από την πορεία στο κέντρο της Αθήνας των συνταξιούχων την περασμένη Τρίτη. Φωτό 902.gr

Σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή εργατικές οργανώσεις και το ΠΑΜΕ διοργανώνουν ξεχωριστές βραδινές διαδηλώσεις ενάντια στο νέο μνημόνιο που έχει αποδεχτεί η κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωση της για το αντικυβερνητικό συλλαλητήριο σήμερα Πέμπτη, η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το συντονισμό αναφέρει ότι η κινητοποίηση πρέπει να αποτελέσει «ένα νέο σταθμό στον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης ΕΕ ΔΝΤ – κεφαλαίου».

Μα είναι δυνατό σήμερα να καλείς για «ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής» και όχι της κυβέρνησης; Πρόκειται για μια πολιτική διαμαρτυρίας που δεν οδηγεί πουθενά.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την πορεία της Παρασκευής έχει κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα μέτρα και τα αντίμετρα κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων. Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας». Το ΠΑΜΕ αναφέρει ότι τα συλλαλητήρια που διοργανώνει, «αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία να βγουν μπροστά οι εργαζόμενοι και ο λαός, να δώσουν τη δική τους απάντηση στην αντεργατική – αντιλαϊκή επίθεση».

Μια ακόμη πορεία διαμαρτυρίας χωρίς κανένα απολύτως πολιτικό στόχο.

Το ΠΑΜΕ και η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων αρνούνται να καλέσουν σε οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, αρνούνται την πάλη σήμερα για την ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων. Το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ αρνείται και την έξοδο από ΕΕ. Το ΠΑΜΕ και η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων επίσης αρνούνται να καλέσουν για την ενότητα της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης με την προοπτική των Ενωμένων Σοσιαλιστικών Κρατών της Ευρώπης που θα αντικαταστήσουν την ΕΕ.

Στη σημερινή κρίσιμη κατάσταση είναι αποπροσανατολισμός τέτοιες πορείες διαμαρτυρίας, που αρνούνται να καλέσουν σε ανατροπή της κυβέρνησης με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα.   

Η άρνηση αυτή είναι απόρροια της ηττοπάθειας των ηγετών στο ΚΚΕ και στα αριστερά κόμματα, που δεν βλέπουν την κατάρρευση του καπιταλισμού αλλά μόνο το δικό τους φόβο στο τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Αντί να καλούν σε επαναστατικές κινητοποιήσεις με σαφείς στόχους, τη συντριβή των μνημονίων και την ανατροπή της κυβέρνησης, οργανώνουν βραδινές διαδηλώσεις για να δείξουν ότι δήθεν κάτι κάνουν.

Στη σημερινή επαναστατική περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης των τραπεζών του καπιταλισμού και κρίσης της Ευρωζώνης, αυτό που απαιτείται είναι η επαναστατική κινητοποίηση των εργαζομένων για εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, εργατική πολιτοφυλακή και έξοδος από ΕΕ και ΝΑΤΟ. Αυτό σημαίνει τη δημιουργία ενός επαναστατικού μαρξιστικού κόμματος της 4ης Διεθνούς για να οδηγήσει σε μια κυβέρνηση σοσιαλιστική εργατών – αγροτών που θα εκλεγεί και θα βασίζεται στις οργανώσεις των εργαζομένων, αγροτών και νεολαίας. – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s