► ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ!

► ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8/4 2 μ.μ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

Ο ΑΝΤΙ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ-ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Σ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ!

Την Παρασκευή 31/3 συμμορία της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε και ξυλοκόπησε τον φοιτητή Αλέξιο Λάζαρη ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.  Η φασιστική συμμορία ξεκίνησε την επίθεση της από τα Κεντρικά Γραφεία της ΧΑ στη λεωφόρο Μεσογείων.

Σύμφωνα με συνέντευξη του φοιτητή Λάζαρη στην Εφημερίδα των Συντακτών, σήμερα Δευτέρα, τέσσερις τουλάχιστον φασίστες τον χτύπαγαν στο κεφάλι, ήθελαν να τον σύρουν στα γραφεία της ΧΑ και του έκλεψαν το σακίδιο του.

Το Σάββατο οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο Χρήστος Ζέρβας, 42 χρόνων, μέλος της ΚΕ της Χρυσής Αυγής, υπεύθυνος ασφάλειας των κεντρικών γραφείων της Χ.Α., υποψήφιος βουλευτής της Χ.Α. και υπάλληλος του γραφείου του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή. Ο Ζέρβας συνελήφθη από την αστυνομία καθώς αναγνωρίστηκε ως μέλος της συμμορίας που πραγματοποίησε την επίθεση στον φοιτητή. Απολογείται ως κατηγορούμενος για “ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία” – όχι όμως για δολοφονική επίθεση.

224160g-zervaseisaggelia

Στο κέντρο ο Χρήστος Ζέρβας, ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, στον εισαγγελέα.

Ο Χρήστος Ζέρβας πρωτοστάτησε πέρσι στην επίθεση των χρυσαυγιτών σε αντιφασιστική διαδήλωση στον Πειραιά.

Ο φοιτητής και η μητέρα του και αντί-ρατσιστικές και αντί-φασιστικές  συλλογικότητες καλούν σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο αυτό το Σάββατο 2 μ.μ. στη λ. Αλεξάνδρας – Κηφισίας για το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής.

► ΕΠΙΘΕΣΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Την προηγούμενη Παρασκευή στο προάστιο Κρόϊντον του νότιου Λονδίνου, συμμορία οχτώ ρατσιστών επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά ένα 17χρονο Κούρδο πρόσφυγα από το Ιράν σε στάση λεωφορείου. Το κρανίο του νεαρού ράγισε από τα χτυπήματα της μανιώδους επίθεσης και δημιουργήθηκε θρόμβος αίματος στον εγκέφαλο του. Η αστυνομία δήλωσε ότι η κατάσταση του είναι «σοβαρή».

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τέσσερις άντρες και δυο γυναίκες με την «υποψία βίαιης επίθεσης και απόπειρας δολοφονίας». Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που προσπάθησαν να σταματήσουν τη ρατσιστική επίθεση, οι ρατσιστές δεν σταμάταγαν να χτυπούν παρά μόνο όταν άκουσαν τη σειρήνα της αστυνομίας.

london

Από την αντί-φασιστική διαδήλωση στο Λονδίνο το Σάββατο. Φωτό ΑΡ.

Τo Σάββατο περίπου 200 φασίστες του κόμματος Πρώτα η Βρετανία  (Britain First Party) και του Συνδέσμου Αγγλικής Άμυνας (English Defence League) πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου με σημαίες και πανό που ανάφερε «Επίθεση στο Λονδίνο», εννοώντας την τρομοκρατική επίθεση ενός ανθρώπου πριν δέκα μέρες έξω από το Βρετανικό Κοινοβούλιο.

Ενάντια στο φασιστικό συλλαλητήριο κινητοποιήθηκε η συλλογικότητα Ενωθείτε Ενάντια στο Φασισμό (Unite Against Fascism) που όμως δέχτηκε την επίθεση της αστυνομίας και 14 αντιφασίστες συνελήφθησαν. 

Jonathan Brady

Από την αντιφασιστική κινητοποίηση στο Λονδίνο το Σάββατο. Φωτό Jonathan Brady.

Οι ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις από μέλη φασιστικών κομμάτων αλλά και την αστυνομία, είναι μέρος της αντεπανάστασης των τραπεζιτών και καπιταλιστών για να διχάσουν, διαιρέσουν και να τσακίσουν την εργατική τάξη και νεολαία.

Η Βρετανία βρίσκεται σε μια τεράστια ιστορική κρίση μετά το Brexit και στη σημερινή μεγαλύτερη κρίση του καπιταλισμού, οι φασίστες κινητοποιούνται από τους καπιταλιστές και τις κρατικές υπηρεσίες για να διχάσουν την εργατική τάξη και νεολαία, και έτσι να περάσουν τα μνημόνια άγριας λιτότητας της ΕΕ και των τραπεζιτών. Στη Γαλλία οι αστυνομικοί πρωτοστατούν στις επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες αλλά και στη νεολαία που διαμαρτύρεται, λίγες μέρες πριν από της γαλλικές προεδρικές εκλογές. Στην Ελλάδα η δίκη της Χρυσής Αυγής καρκινοβατεί και οι φασίστες συνεχίσουν τις βίαιες και δολοφονικές επιθέσεις.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φοιτητές και η νεολαία πρέπει να κινητοποιηθούν ενάντια στους φασίστες και ρατσιστές για να τους τσακίσουν, διαλύσουν και εξαφανίσουν από τους δρόμους και πλατείες, με κλείσιμο των γραφείων τους.

Η συντριβή της Χρυσής Αυγής στους δρόμους και στις γειτονιές απαιτεί συγκρότηση Ομάδων Αυτοάμυνας και Εργατική Πολιτοφυλακή σε κάθε περιοχή, με τα συνδικάτα, τη νεολαία, τις Λαϊκές Συνελεύσεις και τους τοπικούς φορείς.

Αυτή η πάλη δεν είναι ανεξάρτητη από τον αγώνα ενάντια στην ανεργία, στις μειώσεις μισθών-συντάξεων, στην ακρίβεια και στην καταστροφή δημόσιας υγείας, παιδείας και πρόνοιας. Αυτή είναι πάλη και με αίτημα  τη διάλυση των ΜΑΤ και της αστυνομίας που υποστηρίζουν τους φασίστες.

Σκοπός των νεο-ναζί της Χρυσής Αυγής είναι να διχάσουν και να δημιουργήσουν σύγχυση στους εργαζομένους και τη νεολαία με το δηλητήριο του ρατσισμού και τη βία, στην εποχή της μαζικής αντίστασης στα μνημόνια της ΕΕ και ΔΝΤ και στους πολέμους των ΕΠΑ-ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή. Οι νεο-ναζί έγιναν το συμπλήρωμα της ρατσιστικής πολιτικής της ΕΕ ενάντια στους πρόσφυγες. Το κράτος των μνημονίων λιτότητας με τη μαζική ανεργία και φτώχεια ανάθρεψε τη Χρυσή Αυγή για ωμή βία και τρομοκρατία ενάντια στους εργαζομένους, στα εργατικά σωματεία και οργανώσεις και στους πρόσφυγες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του Τσίπρα υποστηρίζει πλήρως αυτή την πολιτική μνημονίων και ρατσισμού της ΕΕ που ανατρέφει τα ακροδεξιά ρατσιστικά κινήματα και εξοπλίζει τους νεο-ναζί. Η ΕΕ για να σώσει το σάπιο καπιταλισμό, σπέρνει το ρατσισμό για να διχάσει τους εργαζόμενους, για να τους σταματήσει να στραφούν στα αριστερά και στη σοσιαλιστική επανάσταση.

Ο αγώνας ενάντια στους φασίστες και ρατσιστές της Χρυσής Αυγής είναι μέρος του αγώνα ενάντια στα μνημόνια, για την ανατροπή του Τσίπρα, για την έξοδο από την ΕΕ, για την εθνικοποίηση των τραπεζών για την ανατροπή του καπιταλισμού, για σοσιαλιστική κυβέρνηση εργατών – αγροτών, με προοπτική τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτης της Ευρώπης.

Αυτός ο αγώνας σήμερα απαιτεί την ενοποιημένη πάλη όλων των εργαζομένων, ανέργων, αγροτών, νεολαίας και μικροεπαγγελματιών σε ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ! –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s