► ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΕ ΡΩΜΗΣ: ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ & ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗ.

Το Σάββατο 25 Μάρτη στις Βρυξέλες οι ηγέτες των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιόρτασαν τα 60 χρόνια από την υπογραφή των Συνθηκών της Ρώμης, με την υπογραφή μιας νέας «Διακήρυξης της Ρώμης». Η νέα Διακήρυξη είναι γεμάτη από προπαγάνδα περί ελευθερίας και  δημοκρατίας πράγματα που εξαφανίζονται στη σημερινή ρατσιστική Ευρωπαϊκή Ένωση των μνημονίων λιτότητας, διακυβέρνησης μέσω προεδρικών διαταγμάτων, και διχτατορικών διακηρύξεων καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

gallia1-thumb-large

Η ΕΕ της Ελευθερίας και Δημοκρατίας: η Γαλλία του Ολάντ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ και διακυβέρνησης με ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ. Τρομοκρατική παρέλαση των CRS στο Παρίσι 9/1/2015.

Η Διακήρυξη της Ρώμης του περασμένου Σαββάτου, τονίζει ότι στην ΕΕ θα υπάρχουν «διαφορετικοί ρυθμοί και ένταση». Η επισημοποίηση της ΕΕ διαφορετικών ταχυτήτων που θα οδηγήσει σε τάσεις απόσχισης και επιβολής της θέλησης των ισχυρών κρατών.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσαν μια νέα πολιτική “άμυνας”: μέσα στο ΝΑΤΟ αλλά και ανάπτυξη της “αμυντικής” βιομηχανίας της Ευρώπης. Στη Διακήρυξη τους αναφέρουν δυο κύριους στόχους: τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Παράλληλα κρατούν ανοιχτό το μέτωπο στην Ουκρανία ενάντια στη Ρωσία.

Η ΕΕ ετοιμάζεται για νέους επεχτατικούς νεο-αποικιακούς πολέμους ιμπεριαλιστικής ληστείας των πρώτων υλών της Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Τα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών ηγετών της ΕΕ σημαίνουν πρωτοφανείς μετωπικές ταξικές συγκρούσεις σ’ όλη την Ευρώπη, καθώς θα προσπαθήσουν να καθυποτάξουν την εργατική τάξη και νεολαία και να τους σύρουν στο μακελειό των πολέμων.

Τα “αριστερά” κόμματα, όπως ο Τσίπρας-ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα πρόδωσαν την εργατική τάξη. Τα κομμουνιστικά κόμματα σε Κύπρο, Ελλάδα και Πορτογαλία αρνούνται την έξοδο από ΕΕ και Ευρό και δεν τολμούν να καλέσουν και αγωνιστούν σήμερα για την ανατροπή του καπιταλισμού.

Η εναλλαχτική λύση στον καπιταλισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι κάποιος άλλος καπιταλισμός, αλλά η ανατροπή του καπιταλισμού με τη σοσιαλιστική επανάσταση, και το χτίσιμο μιας ομοσπονδίας σοσιαλιστικών χωρών στην Ευρώπη.

Αλλά οι ηγεσίες των αριστερών και κομμουνιστικών κομμάτων δεν αναγνωρίζουν τη σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση ως θανάσιμη αγωνία του καπταλιστικού συστήματος. Αυτά τα κόμματα πιστεύουν ότι ο καπιταλισμός δεν έχει φάει ακόμη τα ψωμιά του, ότι η σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση είναι παροδική. Γι’ αυτό, οι ηγεσίες αυτών των κομμάτων πιστεύουν, ότι δεν είναι η ώρα για πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού.

Αλλά για να απελευθερωθεί η εργατική τάξη και η ανθρωπότητα από τα δεσμά του καπιταλισμού και από την πολεμική καταστροφή, πρέπει να ανατραπούν οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις.

Πριν 100 χρόνια οι Μπολσεβίκοι ανέτρεψαν την καπιταλιστική κυβέρνηση του Κερένσκι στη Ρωσία που αρνιόταν την ειρήνη και τη δημοκρατία και αντίθετα ήθελε να συνεχιστεί το μακελειό του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Οχτωβριανή Επανάσταση ήταν ένα ιστορικό καθήκον όπως σήμερα είναι κύριο ιστορικό καθήκον η δημιουργία μιας νέας πολιτικής ηγεσίας, ενός μαζικού επαναστατικού μαρξιστικού κόμματος, ενός κόμματος Μπολσεβίκων με ταχτική και στρατηγική νίκης, για την ανατροπή του καπιταλισμού. –

iefimerida.gr

Από την επίθεση των τραμπούκων ΜΑΤ ενάντια στους αγρότες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τον περασμένο μήνα. Φωτό iefimerida.gr

► ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΜΑΧΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

Για να εξουδετερώσουν μερικούς ελεύθερους σκοπευτές του Ισλαμικού Κράτους στις στέγες κτιρίων της Μοσούλης, οι Αμερικανοί καταστρέφουν ολόκληρα χτίρια στην πόλη με αεροπορικούς βομβαρδισμούς και δολοφονούν εκατοντάδες άμαχους κάτοικους.

Αυτές οι μαζικές δολοφονίες, βοηθούν και δυναμώνουν το Ισλαμικό Κράτος, δεν το εξασθενούν. Το Ισλαμικό Κράτος αναδύθηκε στο δυτικό Ιράκ μετά τις σφαγές του αμερικανικού στρατού και των συμμάχων του το 2003. Η καταστροφή του καθεστώτος στη Λιβύη και η δολοφονία του Καντάφι από τη συμμαχία των Αμερικανών και ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών με τους ισλαμιστές τρομοκράτες, έχει οδηγήσει στο απόλυτο χάος τη χώρα, σε ακόμη μεγαλύτερη τρομοκρατία, και σε συμμορίες που εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες και μετανάστες.

npa2009-org-28-11-2015-_

Διαδήλωση στο Λονδίνο 28/11/2015 ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς βομβαρδισμούς στη Συρία. Φωτό npa2009.org

Αν δεν ήταν ο ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός Ρόσα Τουντέι (Russia Today), που αποκάλυψε τους φριχτούς βομβαρδισμούς της αμερικανικής αεροπορίας στο δυτικό Χαλέπι, θα ξέραμε πολύ λίγα για το τι συμβαίνει εκεί.

Πολλοί δημοσιογράφοι και διανοούμενοι κατηγορούν τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Ρόσα Τουντέι ως όργανο του Βλαντίμιρ Πούτιν. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το καθεστώς του Πούτιν είναι το απολυταρχικό καθεστώς των Ολιγαρχών που ξεζουμίζουν τον πλούτο και το λαό της Ρωσίας σε συνεργασία με τις δυτικές πολυεθνικές.

Αλλά αυτό το γεγονός δεν σημαίνει ότι τα ρεπορτάζ για τη Μοσούλη του Ρόσα Τουντέι δεν λένε την αλήθεια. Όπως και στις μάχες για το Χαλέπι, έτσι και τώρα τα ρεπορτάζ του Ρόσα Τουντέι αποκαλύπτουν την αλήθεια για τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς των Αμερικανών.

Στη Μοσούλη μετά την παγκόσμια αγανάχτηση και θυμό ενάντια στις θηριωδίες των αμερικανικών βομβαρδιστικών, το Πεντάγωνο αποφάσισε τον τερματισμό τους μέχρι να κοπάσουν οι διαμαρτυρίες. Αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι οι βομβαρδισμοί στη Μοσούλη στις 17 Μάρτη δολοφόνησαν τουλάχιστον 200 άμαχους.

15-09-30-11362

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ.

Οι Αμερικανοί δεν βομβαρδίζουν αμάχους μόνο στη Μοσούλη. Πριν μια βδομάδα δεκάδες άμαχοι δολοφονήθηκαν στη Συρία από αμερικανικά βομβαρδιστικά μέσα σ’ ένα σχολείο κοντά στη Ράκα. Σε μια άλλη αμερικανική αεροπορική επιδρομή κοντά στο Χαλέπι, 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα σ’ ένα τζαμί.

Στις αρχές του μήνα, το Πεντάγωνο παραδέχτηκε ότι βομβάρδισε με περισσότερα από 20 ντρονς περιοχές της Υεμένης και δολοφόνησε πάνω από 10 αμάχους, που τους ονόμασε τρομοκράτες.

Η Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες εφοδιάζουν με όπλα και αεροπλάνα τους φεουδάρχες της Σαουδικής Αραβίας και του Κόλπου. Στο Μπαχρέιν η Βρετανία χτίζει μια τεράστια στρατιωτική ναυτική βάση στην οποία θα μπορούν να λιμενίζονται τα δυο νέα αεροπλανοφόρα της. 

Αυτές οι δολοφονίες δεν είναι απλά η έκφραση της βαρβαρότητας του ιμπεριαλιστικού νεο-αποικιακού πολέμου. Δείχνουν ότι οι Ενωμένες Πολιτείες του Πρόεδρου Τραμπ μαζί με τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, θα εντείνουν τον πόλεμο ενάντια στους λαούς του Ιράκ, της Συρίας, Υεμένης και αν μπορέσουν του Ιράν. Σ’ αυτά τα πολεμικά σχέδια πρέπει να αντιταχθούν οι εργαζόμενοι στην Ελλλάδα και στην Ευρώπη με πάλη για την ανατροπή των καπιταλιστικών κυβερνήσεων πολέμου. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s