► ΤΑ ΜΑΤ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΞΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!

► ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (!) Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: “Άλλο ο διάλογος τον οποίο επιδιώκουε και υπηρετούμε και άλλο ο τραμπουκισμός”! 

μλ1

Πάνοπλα ΜΑΤ – οι τραμπούκοι του Υπουργού Αποστόλου  – με χημικά εναντίον αγροτών με ξύλινες γκλίτσες σήμερα Τετάρτη πρωί έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Φωτό Μάριος Λώλος.

Για μια ακόμη φορά η πανάθλια μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-Θεσμών χτύπησε, όπως πέρσι, τους αγρότες από την Κρήτη με χημικά και γκλομπ σήμερα Τετάρτη πρωί έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα. Κλούβες-λεωφορεία της αστυνομίας είχαν αποκλείσει το Υπουργείο. Τα ΜΑΤ έκαναν συλλήψεις αγροτών.

Οι 2.000 περίπου αγρότες από την Κρήτη, αλλά και αντιπροσωπείες από αγροτικούς συλλόγους από Μακεδονία και Πελοπόννησο, καθώς και από εργατικά κέντρα και σωματεία της Κρήτης, συγκροτημένα διαδήλωσαν και στα κεντρικά γραφεία του Συνασπισμού της Αριστεράς στην Αθήνα. Και εκεί τα ΜΑΤ και οι κλούβες είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στους αγρότες.

Οι αγρότες της Κρήτης αγωνίζονται ενάντια στην τεράστια αύξηση της φορολόγησης εισοδήματος 25% όσο οι επιχειρήσεις!), στις μεγάλες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, στο υψηλό κόστος καλλιέργειας (ζωοτροφές, λιπάσματα) ενώ απαιτούν καύσιμα με χαμηλή φορολόγηση (στους εφοπλιστές για δεκαετίες ισχύει πλήρης φοροπαλλαγή!) και μειωμένα τιμολόγια ΔΕΗ.

ЅɑIS-VɎǠCяԙ͠PϠԇ͠ʑǔǮ(Eurokinissi-әԇчӠć̇ԑϐϕˏө

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ! Από τη σημερινή κινητοποίηση των αγροτών Κρήτης.

Οι αγρότες ζήτησαν συνάντηση με τον Υπουργό Αποστόλου αλλά αυτός αρνήθηκε και στις διαμαρτυρίες των διαδηλωτών τους επιτέθηκαν τα ΜΑΤ με χημικά και γκλόμπΜετά ο Υπουργός είχε το θράσος να χαραχτηρίσει τις διαμαρτυρίες των αγροτών ως “τραμπουκισμό”!

Η ηγεσία της Παγκρήτιας Επιτροπής Αγροτών αρνήθηκε το κάλεσμα αγροτών για πορεία στο Σύνταγμα και τη Βουλή. Η Επιτροπή και όλη η αγροτιά πρέπει να απαιτήσουν την παραίτηση του Αποστόλου που διέταξε τη βία των ΜΑΤ και βρίζει ως “τραμπούκους” τους διαμαρτυρόμενους αγρότες!  

Αλλά με μόνο διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, και μάλιστα μέρους μόνο των αγροτών, ενάντια σε μια μνημονιακή χούντα δεν μπορούν να κερδηθούν πολλά πράγματα.

μλ2

Ξυλοδαρμός και σύλληψη αγρότη σήμερα το πρωί έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Β. Αποστόλου ο οποίος πρέπει να παραιτηθεί! Φωτό Μάριος Λώλος.

Όπως και οι χιλιάδες αγρότες από Θεσσαλία και αλλού που συγκεντρώθηκαν στο Υπουργείο στις 14 Φλεβάρη, μετά από κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλοκων, έτσι και σήμερα οι αγρότες της Κρήτης γυρνάν σπίτια τους με άδεια χέρια! Αλλά οι λογαριασμοί, τα δάνεια, η φορολόγηση και τα έξοδα τρέχουν. Ζούμε την καταστροφή της αγροτιάς στην Ελλάδα που ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ.

Μόνο με την ανατροπή του καπιταλισμού θα επιβιώσει η αγροτιά στην Ελλάδα.

Μια και δυο μέρες διαδηλώσεις ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ! Χρειάζεται εναιαίο μέτωπο Αγροτών, Εργατών, Νεολαίας, Μικροεπαγγελματιών, που θα οργανώσει ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με μπλόκα και καταλήψεις παντού, σε λιμάνια και σταθμούς. Πρέπει να συγκροτηθούν Λαϊκές Συνελεύσεις / Επιτροπές σε κάθε περιοχή και χωριό καθώς και Επιτροπές Αγώνα στους χώρους δουλειάς στα σχολεία και πανεπιστήμια.

iefimerida.gr

Από τα σημερiνή επίθεση των τραμπούκων ΜΑΤ ενάντια στους αγρότες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Φωτό iefimerida.gr

Ο αγώνας για την ΕΠΙΒΙΩΣΗ εργατών και αγροτών είναι ΤΩΡΑ! Η προδοτική κυβέρνηση Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ υπόγραψε και τέταρτο μνημόνιο απόλυτης καταστροφής μισθών, συντάξεων και μαζικής ανεργίας.

Η ενότητα των εργαζομένων, της νεολαίας και των αγροτών πρέπει να συγκροτηθεί μέσα από μια ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ αντιπροσώπων απ’ όλους τους κλάδους της εργατικής τάξης και της αγροτιάς, και την εκλογή ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ των συμφερόντων των εργαζομένων και των αγροτών. 

Απαιτείται σήμερα μια νέα πολιτική επαναστατική και μαρξιστική ηγεσία για να οργανώσει τον αγώνα για τη νίκη, ΟΧΙ για συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, αλλά για την ανατροπή των καπιταλιστικών κυβερνήσεων με έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, για τα ΕΝΩΜΕΝΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ! – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s