► ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ, ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ – ΠΟΡΕΙΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ “ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ”

%ce%bb%cf%89%ce%bb%cf%8c%cf%82-1

Από τη σημερινή απεργιακή πορεία νοσοκομειακών. Φωτό Μάριος Λώλος.

Περίπου 200 εργαζόμενοι/ες σε νοσοκομεία μαζί με εργολαβικές καθαρίστριες πραγματοποίησαν δυναμική συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν με τα πανό τους εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία Αγ. Σάββας, Αττικό, Ευαγγελισμός, και το Συντονιστικό Νοσοκομείων, ενώ η είσοδος του Υπουργείου είχε αποκλειστεί από πανό της ΠΟΕΔΗΝ και καθαρίστριες με κίτρινα γάντια με συνθήματα ενάντια στις απολύσεις.

Είναι μεγάλο λάθος της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ να αντιπαραθέτει τις καθαρίστριες νοσοκομείων με τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που με ένα τεράστιο αγώνα γύρισαν στη δουλειά τους. 

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ (1/3/17) αναφέρει:

“Οι 8.000 Εργολαβικοί Εργαζόμενοι των Νοσοκομείων βρίσκονται στον ΑΕΡΑ. Τους πετάνε στα σκουπίδια με την κατάπτυστη μοριοδότηση που προβλέπει ο Νόμος 4430/2016 για την πρόσληψη προσωπικού Καθαριότητας – Φύλαξης – Εστίασης.
[…] Να τοποθετηθεί ο Πρωθυπουργός τι διαφορετικό έχουν οι πρώην καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, με τις καθαρίστριες των Νοσοκομείων που εργάζονται πολλά χρόνια μέσω εργολάβων”.

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι η συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Ξανθό δεν είχε κανένα αποτέλεσμα και μάλλον επιβεβαίωσε τις ανησυχίες για μαζικές απολύσεις.

img0002a

Από τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας. Φωτό Ε.Α.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στο Υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια στο Μέγαρο Μαξίμου όπου δυνάμεις των ΜΑΤ και κλούβες έκλεισαν το δρόμο.

Στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου) πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση ο ιατρικός σύλλογος, νοσοκομειακοί γιατροί και οδοντίατροι ενάντια στην “ασφαλιστική μεταρρύθμιση” της Κυβέρνησης Τσίπρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ (Νόμος Κατρούγκαλου). Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΝΓΕ) είχε κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Παρόντες με τα πανό τους Εργαζόμενοι Μετρό-Τραμ (σε 24ωρη απεργία αύριο Παρασκευή 3/3), η Γ ΕΛΜΕ Αθήνας, το ΠΑΜΕ, ο Ιατρικός Σύλλογος με δυο πανό, η ΟΝΓΕ και το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή.

Συγκέντρωση την ίδια ώρα πραγματοποίησαν και εργαζόμενοι του ΙΚΑ με το πανό της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ενάντια στον ΕΦΚΑ.

onlarissa-gr

Εργαζόμενοι ΙΚΑ στη σημερινή πορεία από το Υπουργείο Εργασίας στου Μαξίμου. Φωτό onlarissa.gr

Το απόγευμα στο Υπουργείο Εργασίας συγκεντρώθηκαν υπαλληλοι ξενοδoχείων ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Την κινητοποίηση κάλεσε Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής. 

Στη Βουλή κατέληξαν το πρωί οι πορείες των πυροσβεστών 5ετούς θητείας και οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής που πραγματοποίησαν νέα 24ωρη απεργία ενάντια στο ξεπούλημα της εταιρείας από την Εθνική Τράπεζα.
► Το Δελτίο Τύπου της απεργίας σε Μετρό- Τράμ – ΗΣΑΠ (21/2/2017):
“Μοναδικό αίτημά μας είναι να μην προχωρήσει, εδώ και τώρα, η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, μειώνοντας τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες.
Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε, όπως είχαμε προαναγγείλει, η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με 24ωρες απεργίες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν ως εξής: Πέμπτη 23/2/2017, Τετάρτη 1/3/2017 και Παρασκευή 3/3/2017
Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ δε θα ανεχτούμε καμία προσπάθεια, που θέτει σε κίνδυνο τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών.
Γι’ αυτό απαιτούμε:
Να μην προχωρήσει η καταστροφική και αδικαιολόγητη ρύθμιση τροποποίησης του άρθρου 5 του νόμου 3920/2011, η οποία μειώνει τα έσοδα της ΣΤΑ.ΣΥ μεταφέροντας την αρμοδιότητα διαχείρισης των σταθμών και των διαφημιστικών χώρων στον ΟΑΣΑ.
Είναι προφανές ότι αυτή η ρύθμιση αποτελεί το «δούρειο ίππο» για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ.
Όμως, αυτά τα «κρυφά» σχέδια δε θα περάσουν! Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική!
Οι Διοικήσεις
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΥ ΑΕ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ ( ΓΡΑΜΜΗ 1)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s