► ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ! – ΠΛΗΡΗΣ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ!

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ!

agrotesmorias

Επίκαιρο σύνθημα από την Καλαμάτα. Φωτό Θάρροςnews.gr

Στη σημερινή (Παρασκευή) συνάντηση στην Αθήνα μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης Τσίπρα και αντιπροσώπων της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης (!) Βαγγέλης Αποστόλου αρνήθηκε την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών και η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου αλλαζονικά τόνισε πως ό,τι ψηφίστηκε στο ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο (νόμος Κατρούγκαλου) “δεν αλλάζει”!

Κεντρικά αιτήματα των αγροτών είναι αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12 χιλιάδες ευρώ, προσαυξημένο κατά 3 χιλιάδες ευρώ για κάθε παιδί, όχι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ (θα αυξηθούν στο 20% του αγροτικού εισοδήματος μέσα σε τρία χρόνια!), συνταξιοδότηση στα 65 και 55 χρόνια για τους άντρες και γυναίκες αγρότες, αφορολόγητο πετρέλαιο κίνησης (ισχύει για τους εφοπλιστές!), μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, και μη κατάσχεση από τους τραπεζικούς λογαρισμούς των αγροτών αν είναι κάτω από 15 χιλιάδες ευρό. Όλα αυτά είναι αιτήματα των φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων για να ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ!

Αλλά σκοπός της ΕΕ και της κυβέρνησης Τσίπρα, είναι η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ των φτωχών αγροτών και η αρπαγή της περιουσίας τους από τις μεγάλες εταιρείες.

%cf%80%ce%b5%ce%bd%ce%b5%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bc%cf%80%ce%bb%cf%8c%ce%ba%ce%bf-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%bf%cf%84%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b1

Αντιπροσωπία της ΠΕΝΕΝ στα μπλόκο Νίκαιας. Φωτό ΠΕΝΕΝ.

Μετά τη συνάντηση η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση (πλήρες κείμενο):

«Μετά από 20 μέρες στα μπλόκα, απευθυνθήκαμε στην κυβέρνηση ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις στα συγκεκριμένα αιτήματα που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και αφορούν, κυριολεκτικά, την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών.

Η κυβέρνηση, όπως αποδείχτηκε και στη συνάντηση που είχαμε με το κυβερνητικό κλιμάκιο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επιμένει στην αρνητική της στάση και δεν ικανοποιεί ούτε ένα από τα αιτήματά μας. Στην κυβερνητική αδιαλλαξία απαντάμε με ενίσχυση των μπλόκων με νέα τρακτέρ και ταυτόχρονα προετοιμαζόμαστε εντατικά σε όλη τη χώρα για το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που οργανώνουμε στην Αθήνα, την Τρίτη 14 Φλεβάρη, στις 13.30 στην πλατεία Βάθης.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της Αττικής να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο για να στηρίξουν ενεργά τα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Αγωνιζόμαστε στα μπλόκα κατά της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης που συγκεντρώνει τη γη και την παραγωγή σε λίγα χέρια, πετώντας στον Καιάδα του ξεκληρίσματος τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1-3-2-%ce%b7%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%bf

Μπλόκο από αγρότες στο Ηράκλειο. Αυτά τα μπλόκα και καταλήψεις πρέπει να επεκταθούν στις πόλεις.

Παλεύουμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε τα χωράφια και τα ζώα μας, να μπορούμε να παράγουμε επαρκή, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τις βιοτικές ανάγκες του λαού μας. Με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουμε κοινό αντίπαλο, την αντιλαϊκή πολιτική που φέρνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση, έχουμε κοινά προβλήματα και συμφέροντα και επομένως κοινός είναι ο αγώνας μας.

Όλοι στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Τρίτη 14 Φλεβάρη, στις 13.30, στην πλατεία Βάθης».

Για συμμετοχή όλων των δημόσιων υπαλλήλων στο συλλαλητήριο των αγροτών η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε Παναττική 3ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, όπως και οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο συλλαλητήριο πρέπει να συμμετέχουν μαζικά τα εργατικά σωμαετία, οι φοιτικοί σύλλογοι και οι μικροεπαγγελματίες για να διακηρύξουν ενωτικό μετωπικό αγώνα για τη συντριβή των μνημονίων και την ανατροπή της κυβέρνησης Θεσμών-Τσίπρα. Για τη νίκη αυτής της πάλης απαιτείται εργατο-αγροτικό ενιαίο μέτωπο με μπλόκα και καταλήψεις σε δρόμους και πόλεις, δεν φτάνουν τρίωρες στάσεις αλλά χρειάζεται οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας.

► Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΗΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ!

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε την Τετάρτη και Πέμπτη ο Τσίπρας στην Ουκρανία με συναντήσεις με τον φασίστα πρόεδρο Π. Ποροσένκο που τον έβαλαν στην εξουσία οι Αμερικανοί με χρηματοδότηση 5 δισ. δολλαρίων στις φασιστικές ομάδες, με την υποστήριξη της ΕΕ. Εδώ και 10 μέρες τα πολεμικά αεροπλάνα και τα τανκς του Ποροσένκο, μαζί με τους Αμερικανούς συμβούλους και τις φασιστικές συμμορίες, έχουν εξαπολύσει επίθεση ενάντια στις Λαϊκές Δημοκρατίες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

Ο Τσίπρας μετά τον Νετανιάχου υποστηρίζει κι άλλον εγκληματία πολέμου! 

Και ενώ τα ουκρανικά στρατεύματα σκοτώνουν τους αντιφασίστες, στο Κίεβο ο Τσίπρας δήλωσε: «Η Ελλάδα σέβεται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και με τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο συζητήσαμε την ασφάλεια των ελληνικής καταγωγής πολιτών της Ουκρανίας»! Ενάντια στις “ελληνικής καταγωγής” Ουκρανούς, όπως και άλλες εθνικές κοινότητες της χώρας, οι φασιστικές ομάδες και οι κρατικές αρχές της Ουκρανίας πραγματοποιούν συνεχή πογκρόμ!

Ο Ποροσένκο ανέφερε ότι συζήτησαν μπίζνες με τον Τσίπρα – τι άλλο; – πώς να δοθούν κατασκευαστικά συμβόλαια δισ. ευρό στις γνωστές κατασκευαστικές εταιρείες των Ελλήνων ολιγαρχών!

Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει ότι: «Η επίσκεψη συνέπεσε με τη νέα όξυνση στη Νοτιοανατολική Ουκρανία, με μια νέα αιματοχυσία που έχει ξεσπάσει, με πρωταγωνιστικές ευθύνες του σημερινού προέδρου Π. Ποροσένκο και της αντιδραστικής του κυβέρνησης. Επισκέφτηκε την Ουκρανία την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη-παρωδία για την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας, που γκρεμίζονται τα σοβιετικά και αντιφασιστικά μνημεία και οι συνεργάτες των ναζί εκθειάζονται στη νεολαία ως “πατριώτες”».

Αλλά για το ΚΚΕ οι «αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ (ουσιαστικά είναι αστικά καθεστώτα που βλέπουν προς τη Ρωσία)»! (Ριζοσπάστης 3/2/2017)

► ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΟΛ – ΑΛΛΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ!

Τα σωματεία Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών και Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος καλούν όλους τους εργαζόμενους του ΔΟΛ και συναδέλφους από άλλες επιχειρήσεις του κλάδου σε «συγκέντρωση αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας» στα γραφεία του ΔΟΛ (Μιχαλακοπούλου 80) τη Δευτέρα 13/02/17 και ώρα 13:00.

ergazomenoidiamartyria-750x426

Από συγκέντρωση εργαζομένων έξω από το ΔΟΛ τον περασμένο Νοέμβρη.

Το κάλεσμα των σωματείων αναφέρει ότι «είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια της Κυβέρνησης να στήσει τους υποστηρικτές της δικής της πολιτικής στα μέσα ενημέρωσης». Τόνιζει ότι η «γραμμή της αναμονής, της διαβούλευσης της “εργασιακής ειρήνης”, η αυταπάτη ότι τα συμφέροντα των εργαζομένων μπορεί να ταυτιστούν με του εργοδότη κυριάρχησε, με την “συνδρομή” στελεχών των επιχειρήσεων αλλά και των κυβερνητικών-εργοδοτικών συνδικαλιστικών ηγεσιών του κλάδου».

Επίσης αναφέρει: «H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διατηρεί τη διάταξη για την πτώχευση των επιχειρήσεων, που βάζει τελευταίους τους εργαζόμενους, μετά από τις τράπεζες και το δημόσιο. Ακλουθώντας πιστά τις πτωχευτικές σειρές προτεραιότητας που ορίζουν οι αντεργατικοί νόμοι που ψηφίστηκαν από αυτήν και τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Για αυτό το λόγο διεκδικούμε:

  • Να εξοφληθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στο προσωπικό.
  • Να μη χάσει κανένας συνάδελφος τη θέση εργασίας και τα συγκροτημένα εργασιακά του δικαιώματα».

Είναι φανερό ότι τα σωματεία που σύνταξαν αυτό το κάλεσμα δεν έχουν στο νου τους παρά μια «συγκέντρωση αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας» φιλανθρωπικού τύπου! Την ώρα που κυβέρνηση-τράπεζες-ολιγάρχες- ΔΟΛ συνωμωτούν για το ξεπούλημα του ΔΟΛ με απόλυση όλων (όπως έκαναν στην ΕΡΤ), τα παραπάνω σωματεία αρνούνται την κατάληψη, και την αυτοδιαχείριση εφημερίδων-σαϊτ-κλπ από τους ίδιους τους εργαζομένους (με διαγραφή των χρεών της νέας αυτοδιαχειριστικής επιχείρησης των εργαζομένων, αλλά κατάσχεσης της περιουσίας των ολιγαρχών του ΔΟΛ).Το κάλεσμα διαμαρτυρίας των σωματείων είναι ουσιαστικά ένας αποπροσανατολισμός από τη μόνη λύση: άμεση κατάληψη κτιρίων και μηχανημάτων, οργάνωση παραγωγής από τους εργαζόμενους, κάλεσμα σε Γενική Απεργία Διαρκείας για την ανατροπή Τσίπρα! –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s