► ΚΥΠΡΟΣ: ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΝ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ-ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ.

► ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΕΝΙΑΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ!

%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%b7%ce%bc%ce%b1

Διαδήλωση στη Λευκωσία το 2013 ενάντια στο μνημόνιο που υπόγραψε η κυβέρνηση ΑΚΕΛ-Χριστόφια με την Τρόϊκα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Φωτό ΤΟ ΒΗΜΑ.

Να βρεθεί μια «δίκαιη και βιώσιμη λύση για την Κύπρο», δήλωσαν μετά τον άδοξο για μια ακόμη φορά τερματισμό των συνομιλιών στη Γενεύη, ο πρωθυπουργός Τσίπρας και ο Υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς. Από το 1974 και το πραξικόπημα των χουντικών στην Κύπρο και την εισβολή του τουρκικού στρατού, που κατέχει το 30% του εδάφους του νησιού, οι Κύπριοι και Κύπριες ακούν αυτό το ευχολόγιο. Μια φράση – απάτη που επαναλαμβάνεται για να σπείρει ψευδαισθήσεις και αποπροσανατολισμό στο λαό, στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Οι Τσίπρας και Κοτζιάς συνεχίζουν στο δρόμο των Καραμανλή, Παπανδρέου, Σημίτη πλήρους υποταγής στα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και αγροτών σε Κύπρο και Ελλάδα.

Οι συνομιλίες στη Γενεύη μεταξύ του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, του αντιπροσώπου των Τουρκοκυπρίων της βόρειας Κύπρου Μουσταφά Ακιντζί και των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας, με διαιτητή το νέο Γενικό Γραμματέα των Ενωμένων Εθνών Πορτογάλλο Αντόνιο Γκουτέρες, πραγματοποιήθηκαν μετά από πιέσεις των Αμερικανών και Βρετανών ώστε να προχωρήσει η εκμετάλλευση των μεγάλων κιτασμάτων πετρέλαιου και φυσικού αέριου που έχουν εντοπιστεί στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Ήδη η κυπριακή, η ελληνική και η ισραηλινή κυβέρνηση έχουν επίσημα συμφωνήσει να αποδώσουν την εκμετάλλευση των κιτασμάτων υδατανθράκων σε αμερικανικές και βρετανικές εταιρείες σε συμπράξεις με ελληνικές, κυπριακές και ισραηλινές εταιρείες. Ένα μεγάλο μέρος των κιτασμάτων αυτών βρίσκεται μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας. Η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει επανειλλημένα δηλώσει ότι δεν συμφωνεί ούτε συναινεί με τις ενεργειακές συμφωνίες Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ ούτε αναγνωρίζει τον καθορισμό των χωρικών υδάτων.

Οι συνομιλίες για την Κύπρο δεν ήταν για μια «δίκαιη και βιώσιμη λύση» για το λαό της Κύπρου, αλλά για τη μοιρασιά μεταξύ των αμερικανικών και βρετανικών εταιρειών πετρελαίου της εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

%ce%bd%ce%b5%cf%82%cf%83%ce%b2%ce%bf%ce%bc%ce%b2-2013

Διαδήλωση στη Λευκωσία το 2013 ενάντια στην Τρόικα. Φωτό Newsbomb

► ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΩΝ

Αλλά οι συνομιλίες στη Γενεύη πραγματοποιήθηκαν στην πιο ακατάλληλη συγκυρία. Η Μέση Ανατολή βρίσκεται στο χάος που έχουν προξενήσει οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι. Αυτή την περίοδο διεξάχεται σφοδρός πόλεμος στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη και στην Υεμένη. Τουρκικά στρατεύματα έχουν εισβάλει και έχουν καταλάβει μεγάλα κομμάτια εδάφους στη βόρεια Συρία και Ιράκ, και πολεμούν ενάντια στους Κούρδους.

Η Τουρκία βρίσκεται σε μια εποχή κολοσσιαίας πολιτικής κρίσης, μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα πριν από 6 μήνες, με πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις από τους Τζιχαντιστές στις μεγάλες πόλεις της χώρας και τη δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη από Τούρκο αστυνομικό. Η μυστική αλλά φανερή συμμαχία Τουρκίας και Τζιχαντιστών, με την υποστήριξη των Ενωμένων Πολιτειών, έχει ανατραπεί και τώρα οι πρώην σύμμαχοι πολεμούν μεταξύ τους.

Ως πίεση ενάντια στην Τουρκία ώστε να συναινέσει στην επίλυση του λεγόμενου προβλήματος της Κύπρου, το τουρκικό νόμισμα δέχεται από τον περασμένο Νοέμβρη μεγάλη επίθεση στις αγορές με αποτέλεσμα τη διαρκή πτώση του. Ο Πρόεδρος Ερντογάν κάλεσε του Τούρκους να μετατρέψουν τα δολάρια τους σε τουρκικές λίρες για να βοηθήσουν την πατρίδα τους! Η αμερικανική εταιρία αξιολόγησης Φιτς ανακοίνωσε ότι θεωρεί τις τουρκικές τράπεζες σε αρνητική πορεία. Μέχρι πριν 2 μήνες η Φιτς θεωρούσε το τουρκικό τραπεζικό τομέα σε σταθερότητα.

Ο Ερντογάν συνεχώς προωθεί τα διχτατορικά σχέδια του για την αλλαγή του Συντάγματος της Τουρκικής Δημοκρατίας ώστε να καταστεί σε περίπου δυο χρόνια ο απόλυτος άρχοντας της χώρας με την εγκαθίδρυση ενός προεδρικού απολυταρχικού πολιτεύματος που θα κρατά τους Τούρκους εργαζόμενους και νεολαία στην καταπίεση, μαζική ανεργία και μεροκάμματα φτώχειας. Η αντίσταση της τουρκικής εργατικής τάξης στον Ερντογάν εκφράζεται και από την άρνηση των τουρκικών κομμάτων της αντιπολίτευσης να συναινέσουν στην αλλαγή του Συντάγματος και του πολιτεύματος. Η κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση στην Τουρκία είναι τεράστια και είναι σε πορεία έκρηξης.

Αλλά και στην Ελλάδα και στην Κύπρο η παγκόσμια οικονομική κρίση οδήγησε στη χρεοκοπία και στα μνημόνια. Οι τράπεζες σε Κύπρο και Ελλάδα έχουν καταρρεύσει και επιβιώνουν με τα δάνεια των Θεσμών ώστε να μην ξεσπάσουν ταραχές και επαναστάσεις. Οι διοικήσεις όλων των ελληνικών και κυπριακών τραπεζών έχουν περάσει στα χέρια των Αμερικανών και Ευρωπαίων τραπεζιτών, χετζ φαντς και σπεκουλαδόρων της Γουόλ Στρητ.

Έτσι οι εντελώς αδύναμες ελληνικές και κυπριακές κυβερνήσεις είναι ανίκανες να διαπραγματευτούν και να πιέσουν την Τουρκία σ΄ ένα συμβιβασμό στην Κύπρο, παρά τη βοήθεια των Αμερικανών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Βρετανών. Αλλά σήμερα, μετά τα όσα συμβαίνουν στη Συρία και τη φιλία Ρωσίας και Τουρκίας, οι Αμερικανοί και Βρετανοί τραπεζίτες και πετρελαϊκές εταιρείες, έχουν μικρή πέραση στην Άγκυρα.

Η Τουρκία πήγε στις συνομιλίες για την Κύπρο στη Γενεύη ώστε να μην μένει απ’ έξω από τα γεγονότα και για να επιμείνει ότι αυτή κρατά στα χέρια της το κλειδί για ένα συμβιβασμό και αυτή μόνη της θα αποφασίσει αν και πότε θα συμφωνήσει. Μετά μια βδομάδα συνομιλίες, που δεν οδηγούσαν πουθενά – γιατί από τα πριν υπήρχαν μεγάλες διαφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας – ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου πήρε το καπελάκι του και αποχώρησε από τη Γενεύη δηλώνοντας περιφρονητικά, ότι έχει άλλες πιο σοβαρές δουλειές να κάνει. Πράγματι ο Τσαβούσογλου έχει δουλειές με φούντες γιατί υποστηρίζει πλήρως τον Ερντογάν στην αλλαγή του τουρκικού Συντάγματος και στην προσέγγιση με τη Ρωσία. Ο Τσαβούσογλου προετοιμάζει τη σύνοδο κορυφής για τη Συρία στην πρωτεύουσα του Καζακστάν Αστάνα στις 23 Γενάρη. Στη σύνοδο θα πάρουν μέρος η Τουρκία, η Ρωσία, το Ιράν, το Ιράκ και η Συρία. Ο Τσαβούσογλου κάλεσε και τις Ενωμένες Πολιτείες και το νέο πρόεδρο Τραμπ να συμμετάσχει στη σύνοδο, αλλά απέκλεισε τη συμμετοχή των Κούρδων της Συρίας.   

%ce%b4%ce%b5%ce%ba-16-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%bf%ce%ba%cf%85%cf%80%cf%81-%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%83-%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%bf%ce%bc%ce%b1%ce%bc%ce%b9%cf%84%ce%b7%cf%83

Διαδήλωση στο τουρκοκυπριακό κομμάτι της Λευκωσίας στη διάρκεια της Γενικής Απεργίας το Δεκέμβρη 2016. Φωτό Ντίνος Αγιομαμίτης

► Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑ ΘΕΛΕΙ “ΔΙΠΛΗ ΕΝΩΣΗ”, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΚΥΠΡΙΟΙ ΚΟΜΠΡΑΝΤΟΡ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ-ΑΕΡΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ

Τα κύρια σημεία των διαπραγματεύσεων της περασμένης βδομάδας στη Γενεύη μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας, Κυπριακής Δημοκρατίας και του αντιπροσώπου των Τουρκοκυπρίων, ήταν το εδαφικό, το πολιτικό και οι εγγυήσεις ασφάλειας.

Για την Ελλάδα και την Κύπρο το εδαφικό είναι η προτεραιότητα γιατί σκοπεύουν να παραδώσουν την εκμετάλλευση των πετρελαίων και φυσικού αερίου, στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, στις αμερικανικές και βρετανικές εταιρείες σε συμφωνία με το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Εκεί είναι το χρήμα και ο πλούτος. Ο Κοτζιάς και ο Πρόεδρος της Κύπρου Αναστασιάδης απαιτούσαν από την τουρκοκυπριακή πλευρά την παράδωση στην ελληνοκυπριακή πλευρά των παραλιακών περιοχών της Μόρφου (στη βορειοδυτική Κύπρο) και του Βαροσιού / Αμμοχώστου (στην ανατολική Κύπρο). Οι δυο αυτές περιοχές αποτιμούνται ότι έχουν τα προσόντα για την εγκατάσταση υποδομών πετρελαίου και φυσικού αερίου καθώς και υψηλών κερδών από τουριστική εκμετάλλευση.

Επι πλέον, από τις δυο αυτές περιοχές προέρχεται ένα μεγάλο ποσοστό των Ελληνοκυπρίων προσφύγων της τουρκικής εισβολής του καλοκαιριού 1974. Αν μια συμφωνία για την Κύπρο προβλέπει την επιστροφή αυτών των προσφύγων, τότε οι ελληνικές και κυπριακές κυβέρνησης πιστεύουν ότι οι επιστρέφοντες πρόσφυγες θα ψηφίσουν υπέρ μιας τουρκο-ελληνικής συμφωνίας στην Κύπρο σε ένα δημοψήφισμα.

Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η Τουρκία δεν έχει κύριες αντιρρήσεις για το εδαφικό. Η Τουρκική πλευρά, με την υποστήριξη της εγγυήτριας της ανεξαρτησίας της Κύπρου Βρετανίας, πίεσαν στη Γενεύη ώστε οι συνομιλίες να περάσουν σε πραχτικά ζητήματα σηματοδότησης πάνω σε χάρτες των περιοχών που θα αποτελούν την Ελληνοκυπριακή ζώνη και την Τουρκοκυπριακή ζώνη της νέας διχοτομημένης ομόσπονδης δημοκρατίας Κύπρου.

Αλλά ο Αναστασιάδης και ο Τσίπρας επέμεναν ότι πρώτα πρέπει να συμφωνηθούν τα πολιτικά ζητήματα και η αποδοχή από την Τουρκία των ενεργειακών συμφωνιών Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου. Υποσχέθηκαν στην Τουρκία μερτικό στην εκμετάλλευση πετρελαίου-φυσικού αέριου.

Για να πετύχουν τη συναίνεση της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων, ο Τσίπρας και ο Αναστασιάδης αποδέχτηκαν τη διζωνική ομόσπονδη κυπριακή δημοκρατία, μια ντε φάκτο διχοτόμηση, αλλά και την εκ περιτροπής προεδρία της νέας δημοκρατίας, μεταξύ ενός Ελληνοκυπρίου και ενός Τουρκοκυπρίου. Όμως η ελληνοκυπριακή και η ελληνική πλευρά επιμένουν στη σταδιακή αποχώρηση από την Κύπρο των περίπου 30.000 τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων, και της ελληνικής μικρότερης δύναμης, καθώς και στην απάλειψη του συστήματος των εγγυήτριων δυνάμεων (Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία).

Και οι δυο αυτές προτάσεις δεν γίνονται με τίποτα αποδεχτές από την Τουρκία. Την προηγούμενη Παρασκευή ο Ερντογάν από τζαμί στην Ιστανμπούλ δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού χωρίς την Τουρκία ως εγγυήτριας δύναμης και συμπλήρωσε ότι «θα είμαστε εκεί για πάντα» και «δεν υπάρχει θέμα απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων».

Η πάγια θέση και πολιτική της Τουρκίας είναι η “διπλή ένωση”, της βόρειας Κύπρου στην Τουρκία και της νότιας στην Ελλάδα, μέσω του σταδίου της διχοτόμησης, της διζωνικής ομοσπονδίας.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου δήλωσε πως η χώρα του είναι αντίθετη να μπει η Ε.Ε. στις διαπραγματεύσεις και να έχει κάποιο εγγυητικό ρόλο στην “επανένωση”, όπως είπε, της Κύπρου.

► ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Από τη μεριά των Βρετανών αποικιοκρατών ιμπεριαλιστών, υπήρξε τεράστια πίεση στους Τούρκους και Έλληνες για άμεσο συμβιβασμό καθώς στους διαδρόμους των Ενωμένων Εθνών υπήρχαν οι λομπίστες των πετρελαϊκών πολυεθνικών.    

Η Βρετανία, που διατηρεί μια τεράστιου μεγέθους στρατιωτική βάση στη νότια Κύπρο, σχεδόν όση η Αττική, δήλωσε ότι είναι διατεθημένη να περιορίσει στο μισό την έχταση της βάσης. Η Βρετανία δήλωσε επίσης διατεθημένη να αποσυρθεί ως εγγυήτρια δύναμη αν αυτό το αποφασίσει με δημοψήφισμα ο κυπριακός λαός.

Για εγγυητές της ασφάλειας της Κύπρου οι Βρετανοί πρότειναν τα Ενωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας και Συνεργασίας και το ΝΑΤΟ. Ο Δεξιός Πρόεδρος της Κύπρου Αναστασιάδης το αποδέχτηκε προτείνοντας μια “πολυεθνική αστυνομική δύναμη”. Σ’ αυτό το ζήτημα μπαίνει με πρωταρχική σπουδαιότητα η γεωγραφική θέση της Κύπρου, δέκα λεπτά αεροπορικής πτήσης για Βυρητό, Δαμασκό και Τελ Αβιβ, απέναντι από το Σουέζ και σε θέση βολής της νότιας Ρωσίας και του Ιράν.

Αλλά το πρώτο που πρέπει να ειπωθεί σ’ αυτό το ζήτημα της ασφάλειας, είναι ότι πουθενά στον κόσμο – ούτε στην Κύπρο – εγγυήτρια στρατεύματα από την ΕΕ ή το ΝΑΤΟ ή τον ΟΗΕ δεν έπαιξαν ειρηνικό και δημιουργικό ρόλο. Ας θυμηθούμε τη Γιουγκοσλαβία και το Σουδάν. Παντού τέτοια στρατεύματα είναι αντιπρόσωποι των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.

Το δεύτερο είναι ότι μ’ αυτή τη βάση στη νότια Κύπρο, η Βρετανία εξασκεί αντικειμενικά ρόλο επιτρόπου. Η στρατιωτική αυτή βάση πρέπει να κλείσει μαζί με την απόσυρση των ελληνικών και τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων αλλά επίσης και της Βρετανικής βάσης ραντάρ που βρίσκεται στην κορυφή του όρους Τρόοδος (υψόμετρο 2000 μ.) στην κεντρική Κύπρο απ’ όπου κατασκοπεύεται όλη η Μέση Ανατολή και ανατολική Μεσόγειος.

Υπενθυμίζεται ότι ενώ η Βρετανία, η Ελλάδα και η Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ, η Κύπρος δεν είναι. Αλλά μ’ αυτές τις δυο βρετανικές στρατιωτικές βάσεις, που εξυπηρετούν και το ΝΑΤΟ, η Κύπρος είναι ένα παράρτημα του ΝΑΤΟ. Από τη βρετανική βάση απογειώνται τα πολεμικά τζετ του ΝΑΤΟ που χτυπούν στόχους στη Λιβύη, στη Συρία, στο Ιράκ και αλλού.

kavazoglumisiaouliscropped

Τα πτώματα των δολοφονημένων το 1965 συνδικαλιστών στελεχών του ΑΚΕΛ Ελληνοκύπριος Κώστας Μισιαούλης και Τουρκοκύπριος Ντερβίς Καβάζογλου. 

► ΕΝΙΑΙΑ ΚΥΠΡΟΣ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ!

Επιστροφή των Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων προσφύγων στα σπίτια τους και λύση για τον κυπριακό λαό δεν μπορεί να υπάρξει όσο υπάρχουν καπιταλιστικές κυβερνήσεις σε Τουρκία και Ελλάδα και υπεροχή του ιμπεριαλισμού στην περιοχή. Το πρόβλημα στην Κύπρο, όπως και στην Παλαιστίνη, μπορεί να επιλυθεί με τη συντριβή του ιμπεριαλισμού και την ανατροπή των κυβερνήσεων υπηρετών τού ΝΑΤΟ σε Ελλάδα και Τουρκία.

Είναι γελοίο και προκλητικό, αλλά τραγικό, η Ελλάδα και η Τουρκία και οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να ζητούν “δίκαιη και βιώσιμη λύση” στην Κύπρο, όταν αυτές οι ίδιες το δημιούργησαν. Η Βρετανία με το σύστημα “διαίρει και βασίλευε” έστρεψε τους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους σε εθνικιστικές συγκρούσεις, η Ελλάδα και οι Ενωμένες Πολιτείες υποστήριξαν τον φασίστα Γρίβα τής ΕΟΚΑ που σκότωνε τους Τουρκοκυπρίους στα χωριά τους, ενώ οι Τούρκοι συγκρότησαν τις φασιστικές συμμορίες Βολκάν και ΤΜΤ, δήθεν αυτοάμυνας, που δολοφονούσαν αριστερούς συνδικαλιστές Τουρκοκυπρίους αγωνιστές.

Τον Απρίλη 1965, στην εποχή των επιθέσεων των φασιστών του Γρίβα στα τουρκοκυπριακά χωριά, δολοφονήθηκαν στο αυτοκίνητο τους ο Ελληνοκύπριος Κώστας Μισιαούλης και ο Τουρκοκύπριος Ντερβίς Καβάζογλου συνδικαλιστές και ηγετικά στελέχη του ΑΚΕΛ. (βίντεο στο: https://www.youtube.com/watch?v=BMvyA4lPQ-g)

Αλλά αντί να χαράξει και να προχωρήσει στο δρόμο του αντι-ιμπεριαλιστικού αγώνα και της σοσιαλιστικής επανάστασης, το μόνο πρόγραμμα που μπορεί να ενώσει Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, η σταλινική ηγεσία του ΑΚΕΛ προχώρησε στην προδοσία των αγώνων και ελπίδων των Κύπριων εργαζομένων και αγροτών.

Με την οικονομική κρίση του 2008, η παρασιτική κυπριακή οικονομία διαλύθηκε. Η κυπριακή κυβέρνηση ΑΚΕΛ του Δημήτρη Χριστόφια, που είχε εκλεγεί το 2008, αρνήθηκε να πάρει σοσιαλιστικά μέτρα εθνικοποίησης τραπεζών και οικονομίας. Αντίθετα το Νοέμβρη 2012 η κυβέρνηση ΑΚΕΛ – Χριστόφια ΥΠΟΓΡΑΨΕ με την τρόικα ΜΝΗΜΟΝΙΟ διάσωσης του καπιταλισμού σε βάρος των Κυπρίων εργαζομένων!

Σήμερα το ΑΚΕΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ τις ιμπεριαλιστικές συνωμοσίες διχοτόμησης με μια διζωνική ομόσπονδη Κύπρο!

► ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! – ΧΤΙΣΤΕ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ 4ης ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Στην Κύπρο πρέπει να ιδρυθεί ένα επαναστατικό κόμμα της 4ης Διεθνούς με πρόγραμμα την αγωνιστική ενότητα Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων για μια ενιαία και σοσιαλιστική Κύπρο, για τη σοσιαλιστική επανάσταση και την εκδίωξη των ιμπεριαλιστών από το νησί.

Ενάντια στο σιωνιστικό Ισραήλ, για το ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, για την ήττα των νεο-αποικιοκρατών σ’ όλη τη Μέση Ανατολή, για την ολοκλήρωση και νίκη της αραβικής επανάστασης. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s