► ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ! ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ – ΑΠΡΑΞΙΑ ΑΠΟ ΟΙΥΕ!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ! Από τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλων στα Χαυτεία. φωτό Ε.Α.

► ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΗ – Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ!

► Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ!

► ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΑΥΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ! Απεργιακό πανό σε κατάστημα στα Χαυτεία σήμερα Κυριακή, μέρα πανελλαδικής απεργίας. Φωτό Ε.Α.

► Περίπου 50 εμποροϋπάλληλοι και υποστηριχτές της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στο εμπόριο, συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις στα μεγάλα καταστήματα σήμερα το πρωί στα Χαυτεία. Τα πανό τους αναρτήθηκαν στα καταστήματα και μοιράστηκαν προκηρύξεις στο κοινό. Περίπου μισά από τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας ήταν κλειστά.

► Χιλιάδες εργαζόμενοι σουπερμάρκετ (Μαρινόπουλος, Καρυπίδης κ.α.) αντιμετωπίζουν την απόλυση, αλλά η ηγεσία της ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας) δεν πραγματοποίησε ούτε μια απεργιακή κινητοποίηση! Ακολουθούν το μοντέλο των αντιδραστικών ξεπουλημένων γραφειοκρατών της ΓΣΕΕ που κηρύσσουν απεργίες και στη συνέχεια τις υπονομεύουν με παντελή απραξία, παρά τα μαχητικά λόγια!

Παρόμοια και η ηγεσία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας που κάλεσε τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση μέσα στα γραφεία του! Για τους εργαζόμενους στα σούπερμαρκετ, η Πρόεδρος του ΣΕΑ Ντίνα Γκογκάκη (υποστηρίχτρια του ΠΑΜΕ) τόνισε ότι πρέπει να είναι σε “αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα¨ με “συσπείρωση στις Επιτροπές Αγώνα”.

Ούτε λέξη για αγώνα ενάντια στην κυριακάτικη εργασία με καταλήψεις, μπλοκαρίσματα και κάλεσμα για ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ενότητας όλης της εργατικής τάξης για τη ΣΥΝΤΡΙΒΗ των μνημονίων και την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της κυβέρνησης Τσίπρα-Θεσμών. –

%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%83-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1

Πανό συλλογικοτήτων της πορείας ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφυών το περασμένο Σάββατο στο Ελληνικό. Φωτό ΣΥΒΧΨΑ

Ανακοίνωση Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής:

«ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 24 ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ που τους έγινε εκδικητική μεταγωγή από το κέντρο κράτησης Ελληνικού στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην Π. Ράλλη

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των 24 μεταναστριών που ήταν φυλακισμένες στο κέντρο κράτησης μεταναστριών «χωρίς χαρτιά» στο Ελληνικό και που, έπειτα από τη μεγάλη διαδήλωση αλληλεγγύης του Σαββάτου 14/1, η οποία έλαβε χώρα εκεί, τους έγινε εκδικητική μεταγωγή στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην Π. Ράλλη.

Η απάντηση του γραφείου τύπου του αναπληρωτή υπ. Προστασίας του Πολίτη ότι η μεταγωγή τους έγινε «για την ασφάλεια των ίδιων», είναι βγαλμένη από το ξεκάθαρα οργουελιανό παρόν που μας έχει επιβληθεί. Η ασφάλεια, αλλά και η ζωή και η αξιοπρέπεια αυτών των γυναικών, όπως και τόσων άλλων μεταναστών που βιώνουν το καθεστώς εκμετάλλευσης και εγκλεισμού, απειλείται από τους Διοικητές και τους δεσμοφύλακες των κρατητηρίων, όπου τους πετάνε μέσα για ολόκληρους μήνες, και από τους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και όλους τους φορείς που ασκούν την αντιμεταναστευτική-ανθρωποκτόνα πολιτική. Κι όλοι αυτοί είναι υπεύθυνοι για τα βασανιστήρια που συνεχίζουν να βιώνουν οι 24 αυτές γυναίκες.

Είναι ξεκάθαρο πως το βασανιστήριο του εγκλεισμού και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης μέσα στο κολαστήρια-κρατητήρια δεν γίνονται με τίποτα ανεχτά. Και αυτό είναι κάτι που οι κραυγές των ίδιων των μεταναστριών μέσα από τα κελιά το κάνουν να ακούγεται ακόμα πιο εκκωφαντικά. Πόσο μάλλον όταν το «αδίκημα» για το οποίο κατηγορούνται (για το οποίο στην ουσία έχουν ήδη καταδικαστεί) είναι ότι η εξουσία τις θεωρεί «παράνομες», καθώς βρέθηκαν «χωρίς χαρτιά».

Στη διαδήλωση αλληλεγγύης του Σαββάτου 14/1 στο Ελληνικό συμμετείχαμε κι εμείς ως Σύλλογος από κοινού με άλλα εργατικά σωματεία και εκατοντάδες αλληλέγγυους-ες αγωνιστές-ίστριες, με αιτήματα την άρση της απαγόρευσης των επισκεπτηρίων και το κλείσιμο όλων των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών. Όπως άλλωστε κάναμε κι όλα τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και τώρα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό των μεταναστών, για το αναφαίρετο δικαίωμά τους σε μια αξιοπρεπή ζωή, για τα κοινά ταξικά μας συμφέροντα. Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας, τα εργατικά σωματεία, τις εργατικές συλλογικότητες και όλο τον κόσμο που βιώνει την εκμετάλλευση και την εξαθλίωση να στηρίξουμε έμπρακτα τους αγώνες που γίνονται μέσα κι έξω από τα κελιά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 24 ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. » –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s