► ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΑΝΕΛΛ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ «ΘΕΣΜΟΥΣ»!

► ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ! Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ! ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ! ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! Το πανό των φοιτητών ΕΜΠ στην κορυφή της πορείας (17/11/16) για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Φωτό Ε.Α.

Το 2016 τελειώνει με μια ακόμη δήλωση μετανοίας και υποταγής της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα-ΑΝΕΛΛ προς τους επικυρίαρχους Θεσμούς.

Σήμερα Τρίτη ο Τσακαλώτος έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή email πλήρους υποταγής προς τους Ντάϊσελμπλουμ και Ρέγκλινγκ όπου αναφέρει: 

«Αναγνωρίζω ότι μέτρα με οικονομικές συνέπειες είναι ανάγκη να συζητιούνται και να συμφωνούνται με τους θεσμούς σύμφωνα με τις μνημονιακές υποχρεώσεις μας».

 «Ελπίζω ότι αυτές οι διευκρινίσεις καθησυχάζουν το Γιούρογκρούπ για την απόλυτη δέσμευση μας να παραμείνουμε συμμορφωμένοι με τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από τα Μνημόνια”.

Την προηγούμενη Τετάρτη έλαβε η κυβέρνηση το email από τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (EMS), Κλάους Ρέγκλινγκ, όπου οι Θεσμοί απειλούσαν με διακοπή των συζητήσεων “αξιολόγησης” αν η κυβέρνηση ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ, δεν συννενοείται πρώτα με τους Θεσμούς. Ο Σόϊμπλε ήταν έξαλλος για τις αποφάσεις Τσίπρα απόδοσης βοηθήματος-ψίχουλα προς τους συνταξιούχους και για τη μη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως το 2018. 

Παραμονή Χριστουγέννων ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έστειλε την  επιστολή email μετάνοιας και υποταγής στους Θεσμούς.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο περιβόητος Ντάϊσελμπλουμ, πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, ικανοποιημένος κοινοποίησε με τουίτερ ότι έλαβε το email από τον «Έλληνα συνάδελφο που επιβεβαίωσε την υποστήριξη του για τις προηγούμενες συμφωνίες μνημόνια».

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι με την επιστολή email Τσακαλώτου δεν δεσμεύθηκε σε τίποτα παραπάνω από όσα έχει ήδη συμφωνήσει. Η επιστολή email αναφέρει ότι το βοήθημα που δόθηκε στους συνταξιούχους είναι εφάπαξ και δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει η πορεία μεταρρύθμισης (= καταστροφής) του συνταξιοδοτικού: δηλαδή η κυβέρνηση θα προχωρήσει, όπως έχει συμφωνήσει με τους Θεσμούς, σε περαιτέρω δραστικές περικοπές σε συντάξεις με εξαφάνιση του ΕΚΑΣ και μειώσεις στις επικουρικές.

Στο email επαναλαμβάνεται η δέσμευση της κυβέρνησης για πρωτογενή πλεονάσματα 0,5%, 1,75% και 3,5% του ΑΕΠ για το 2016, 2017 και 2018 αντίστοιχα. Ο Τσακαλώτος υπερτονίζει ότι η κυβέρνηση βεβαίως και θα ενεργοποιήσει τον περιβόητο κόφτη, αν στοιχεία της Eurostat (=στατιστική υπηρεσία ΕΕ) δείξουν ότι δεν επιτεύχθηκαν οι συμφωνηθέντες δημοσιονομικοί στόχοι των μνημονίων!

Και όχι μόνο αυτό. Ο Τσακαλώτος γράφει ότι σε περίπτωση που το 2016 δεν υλοποιηθεί το πλεόνασμα του 0,5%, τότε «οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να λάβουν αντισταθμιστικά μέτρα στο πεδίο των δαπανών για τις συντάξεις»! – να πάρουν πίσω δηλαδή ακόμα και τα ψίχουλα που έδωσαν στους συνταξιούχους.

Απόλυτες πολιτικές αθλιότητες από μια κυβέρνηση και υπουργούς που έχουν ξεπουληθεί στους Θεσμούς με την προδοσία στο δημοψήφισμα του ελληνικού λαού.

rt-5-11-16-florence

Επίθεση των ιταλικών ΜΑΤ σε τεράστια διαδήλωση στη Φλωρεντία (5/11/16) ενάντια στην κυβέρνηση Ρέντσι. Η χρεοκοπία των ιταλικών τραπεζών έχει δημιουργήσει τεράστια οικονομική και κοινωνική κρίση. Πηγή φωτό rt.com

Μέσα στη βαθιά πολιτική της κρίση, η κυβέρνηση πιστεύει ότι μόνη της ελπίδα είναι η “ολοκλήρωση” τής “αξιολόγησης” από τους Θεσμούς, ώστε να προσπαθήσει να μπει στο “πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης” της ΕΚΤ (Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) και να έχει – υποτίθεται – μια πηγή χρήματος. Φοβάται (όπως καταθέτουν διάφοροι Υπουργοί της κυβέρνησης) ότι ο Σόϊμπλε και οι “κακοί” τής ΕΕ – μαζί με το ΔΝΤ του άλλου “κακού” Τόμσεν – θέλουν την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ. Στην “ανάλυση” τους παρουσιάζουν ως “καλή” την Λαγκάρντ, που καταδικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο της Γαλλίας. Πανικός και παραμύθια της Χαλιμάς!

Οι εργαζόμενοι, νεολαία, άνεργοι, μικροεπαγγελματίες και αγρότες που συντρίβονται από τα μνημόνια των Θεσμών που εφαρμόζει η προδοτική κοινοβουλευτική χούντα του Τσίπρα, πρέπει να βροντοφωνάξουν: Στα τσακίδια να πάνε ο Τσίπρας και τα αφεντικά του! Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να έχει δίλημμα μεταξύ Τσίπρα και Θεσμών! Το καθήκον της εργατικής τάξης είναι να συντρίψει την κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα, τον Μητσοτάκη και τους Θεσμούς αφεντικά τους, και να προχωρήσει στο σχηματισμό μιας σοσιαλιστικής κυβέρνησης εργατών και αγροτών με την ανατροπή του καπιταλισμού!

Δεν μπορεί να υπάρξει επιστροφή στον καπιταλισμό της οικονομικής πλασματικής άνθησης! Αυτό τελείωσε για πάντα! Το ιστορικά παρωχημένο αντιδραστικό σύστημα του καπιταλισμού στη σημερινή κρίση του οδηγεί την ανθρωπότητα στον αφανισμό – δεν μπορεί να βελτιωθεί, πρέπει να ανατραπεί, να τσακιστεί και να αντικατασταθεί από το σοσιαλισμό της σχεδιασμένης οικονομίας για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εργαζομένων, με προοπτική τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης.

Στη χρονιά της εκατονταετηρίδας της Οχτωβριανής Επανάστασης, οι εργαζόμενοι και νεολαία έχουν να οργανώσουν τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα, μαζί με τους αγρότες και μικροεπαγγελματίες, για τη συντριβή των μνημονίων και των Μητσοτάκη και Τσίπρα, για την εκδίωξη της αντιδραστικής συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, για τη δημιουργία μιας νέας επαναστατικής ηγεσίας για τη σοσιαλιστική επανάσταση. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s