► ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΠΝΟ!

► Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΠΝΟ ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ! ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ! ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Μετά την οργανωμένη επίθεση των αγροτο-επιχειρηματιών της Ιεράπετρας ενάντια στους ναυτεργάτες απεργούς στο λιμάνι του Ηράκλειου την Παρασκευή [δες προηγούμενη ανάρτηση παρακάτω με ανακοίνωση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ], σήμερα Σάββατο πρωί η ΕΕ της ΠΝΟ (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία) μετά από πρόταση του ΓΓ Χαλά ψήφισε 10-4 την αναστολή της απεργίας!

Η πρόταση της ΠΕΝΕΝ για συνέχιση της απεργίας πήρε 4 ψήφους (ΠΕΝΕΝ, ΠΕΜΕΝ, Στέφενσων, ΠΕΣ/ΝΑΤ).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το μπλοκ της ΠΕΝΕΝ με τα πανό του στην πορεία της Δευτέρας στο λιμάνι Πειραιά. Φωτό Ε.Α.

Η πλειοψηφία της ΠΝΟ υποτάχτηκε στην πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα παρά το γεγονός ότι η απεργία ήταν 100%.

Η πλειοψηφία της ΠΝΟ ουσιαστικά ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ με την μνημονιακή κυβέρνηση.

Για μια ακόμη φορά η ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να οργανώσουν απεργιακές κινητοποιήσεις με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα στα λιμάνια. Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, με ηγεσία που υποστηρίζει το ΠΑΜΕ, δεν οργάνωσε την παραμικρή κινητοποίηση – στις συγκεντρώσεις των ναυτεργατών στο λιμάνι υπήρχαν μόνο τα πανό των ναυτικών σωματείων.

Χρειάζονται πολιτικά κότσια, πρέπει να πιστεύεις στη νίκη για να κερδίσεις!

Κανένα σωματείο δεν μπορεί να νικήσει σήμερα μόνο του! Απαιτείται η απεργιακή κινητοποίηση ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ και της νεολαίας σε ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για ανατροπή μνημονίων και Τσίπρα και εκδίωξη των υποταγμένων συνδικαλιστών!

Μ’ αυτή την προοπτική πρέπει να αγωνιστούν τώρα οι ναυτεργάτες και όλοι οι κλάδοι των εργαζομένων! Μαζί τους στέκονται τα δεκάδες εκατομμύρια της εργατικής τάξης της Ευρώπης που την περασμένη Κυριακή διάλυσαν τον Ρέντσι στην Ιταλία και τους φασίστες στην Αυστρία! Βρισκόμαστε στην επαναστατική περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και κατάρρευσης του καπιταλισμού και της ΕΕ. Για να νικήσει το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να παλέψει για την ανατροπή του καπιταλισμού και την αντικατάσταση της ΕΕ με τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης! –

  • Κυριακή 11 Δεκέμβρη 2016 – Απεργία στον κλάδο του βιβλίου και στα καταστήματα public του Νομού Αττικής, απόφαση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χαρτού-Ψηφιακών Μέσων Αττικής.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s