► ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΓΡΟ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ! ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΝΕΝ.

► ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ! ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ!

► ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΝΑ ΚΗΡΥΞΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΝΑ ΤΑΧΤΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ! 

Αγροτο-επιχειρηματίες οργάνωσαν επίθεση ενάντια στους απεργούς ναυτεργάτες του πλοίου Blue Horizon σήμερα το απόγευμα στο Ηράκλειο. Οι αγροτο-επιχειρηματίες έκαψαν και γραφείο ναυτιλιακής εταιρείας.

Το Εεργατικό Κέντρο Ηρακλείου να κηρύξει απεργία σ’ όλη την πόλη και με τα αριστερά πολιτικά κόμματα και τους φοιτητικούς συλλόγους να οργανώσουν αμέσως κινητοποιήσεις υπέρ των ναυτεργατών!

Είναι σίγουρο ότι αυτή η τρομοκρατική επίθεση ήταν σε γνώση των αρχών. Πρόκειται για επίθεση – προβοκάτσια για να κηρύξει η κυβέρνηση διχτατορικά μέτρα ενάντια στους ναυτεργάτες!

Ο ΣΚΑΪ ήδη προβλέπει και προτρέπει ότι από αύριο ο Υπουργός Ναυτιλίας θα κηρύξει επιστράτευση!

Στον πόλεμο αυτό τα εργατικά κέντρα στα λιμάνια και η η ΓΣΕΕ πρέπει να κηρύξουν ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από πορεία των απεργών ναυτεργατών στο λιμάνι Πειραιά. Φωτό Ε.Α.

Ακολουθεί Δήλωση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ: 

“9/12/2016

Δήλωση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ για την επίθεση στους απεργούς Ναυτεργάτες.

Ο κοινωνικός αυτοματισμός σε πλήρη δράση.

Επίθεση ενάντια στους απεργούς Ναυτεργάτες στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι ορισμένων  φορέων στη Κρήτη αλλά και μεγάλο μέρος των ΜΜΕ θερίζουν τα αποτελέσματα του κλιμακούμενου κοινωνικού αυτοματισμού που καλλιεργούσαν συστηματικά επί σειρά ημερών.

Αργά το απόγευμα  σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και εκτελέστηκε επίθεση από ομάδα 100-120 αγροτών στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «BLUE HORIZON» ενάντια στους απεργούς Ναυτεργάτες με σκοπό να επιβάλουν με την  ωμή βία την τρομοκρατία, φθάνοντας στο σημείο να πετάξουν στη πρύμνη του πλοίου δεκάδες καπνογόνα, πέτρες και αλλά αντικείμενα με αποτέλεσμα να θέσουν σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα ακόμη και την ζωή των Ναυτεργατών-απεργών. Ταυτόχρονα έβαλαν φωτιά και κατέστρεψαν τα γραφεία ναυτιλιακής ακτοπλοϊκής εταιρίας.

Μπροστά σε αυτόν τον επικίνδυνο εκτροχιασμό που έλαβε χώρα στο λιμάνι του Ηρακλείου και στο οποίο απουσίαζαν επιδεικτικά οι αστυνομικές δυνάμεις, το πλήρωμα του πλοίου αντέδρασε με ψυχραιμία, κόβοντας τους κάβους και βγάζοντας το πλοίο στη ράδα.

Οι ευθύνες για τα θλιβερά και επικίνδυνα αυτά γεγονότα βαρύνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση, το ΥΕΝ αλλά και τις αστυνομικές – λιμενικές δυνάμεις οι οποίες επέδειξαν πρωτοφανή αδράνεια απέναντι στις παρακρατικές δράσεις των λεγόμενων αγανακτισμένων αγροτών οι οποίοι στοχοποιούν ως εχθρό το μαχόμενο ναυτεργατικό κίνημα και τους Ναυτεργάτες που δίνουν ένα σκληρό και δύσκολο αγώνα που αφορά την ίδια την επαγγελματική τους υπόσταση.

Η κυβέρνηση, οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους μπροστά σε πρακτικές βαθύτατα αντιδημοκρατικές και επικίνδυνες για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων και των Ναυτεργατών.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Νταλακογεώργος Αντώνης”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s