► ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ! ► Η 24ωρη ΓΣΕΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

ΚΑΤΩ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

► ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 ΜΟΥΣΕΙΟ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από την απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών τη Δευτέρα στο λιμάνι Πειραιά. Φωτό Ε.Α.

Στην απεργία που κάλεσε η ΓΣΕΕ (Πέμπτη 8/12). κεντρικό σύνθημα πρέπει να είναι: ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ, ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΚΔΙΩΞΗ ΕΕ-ΔΝΤ! Το όπλο των εργαζομένων για την ανατροπή Τσίπρας και συντριβής των μνημονίων είναι η ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Τη Δευτέρα στο Γιουρογκρούπ η ΕΕ διέταξε νέα μνημονικά μέτρα. Θέλουν τις νέες γενιές να πληρώνουν μέχρι το 2060 τα δανεικά και τους τόκους!

Όμως η αντίσταση της νεολαίας και των εργαζομένων δεν θα το επιτρέψει! Την Κυριακή οι εργαζόμενοι κατάφεραν διπλό χτύπημα ενάντια στη λιτότητα της ΕΕ και στο ρατσισμό. Συνέτριψαν τον Ρέντσι στην Ιταλία και τους φασίστες στην Αυστρία. Η ΕΕ βούτηξε σε ακόμη μεγαλύτερη κρίση.

Η μνημονιακή ηγεσία της ΓΣΕΕ καλεί μια ακόμη απεργία μιας μέρας, μια απλή διαμαρτυρία στις πολιτικές της κυβέρνησης. Όλοι/λες ξέρουν οτι αυτό δεν αρκεί. Καθήκον των εργαζομένων είναι να ανατρέψουν τη μνημονιακή ηγεσία καθώς αγωνίζονται για την ανατροπή του Τσίπρα!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από την απεργιακή πορεία ΑΔΕΔΥ 28/11. Φωτό Ε.Α.

Αλλά τα κόμματα της αριστεράς – ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλα – πιστεύουν ότι η εργατική τάξη δεν είναι έτοιμη για ανατροπή, ότι χρειάζονται 24ωρες πανελλαδικές απεργίες για να κινητοποιηθούν οι εργαζόμενοι για πιο πέρα. Γι’ αυτό αρνούνται την ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του Τσίπρα. Δεν πιστεύουν ότι ζούμε σε μια επαναστατική περίοδο, ότι ο η ΕΕ ετοιμάζει κυβερνήσεις-χούντας μόνιμων μνημονίων και εκτακτης ανάγκης.

Αντίθετα οι Τροτσκιστές της 4ης Διεθνούς θεωτούν ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει αλλάξει τον κόσμο, έχει φέρει τα πάνω κάτω, και ότι οι συνειδήσεις των ανθρώπων αλλάζουν δραματικά απ’ αυτή την οικονομική κρίση και τη λιτότητα των μνημονίων, που ωθούν την εργατική τάξη και νεολαία σε επαναστατική αντίσταση σ’ όλη την Ευρώπη.

  • Η Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας σημαίνει καταλήψεις και μπλοκαρίσματα!

  • Υποστήριξη από Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε περιοχή, από Διασωματιακές Επιτροπές εργατικών σωματείων, από Επιτροπές στους χώρους δουλειάς!

  • Στο κέντρο του αγώνα είναι η πραγματοποίηση μιας ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ εργαζομένων, αγροτών, νεολαίας και αυτοαπασχολούμενων για το συντονισμό του αγώνα με εκλογή Συντονιστικής Επιτροπής!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό των φοιτητών στην πορεία μνήμης και αγώνα Αλέξη Γρηγορόπουλου, Αθήνα Τρίτη 6/12. Φωτό Ε.Α.

Για την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατική διαχείριση, για τη διαγραφή του δημόσιου χρέους και του χρέους των νοικοκυριών, για να προχωρήσουμε με έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ σε μια κυβέρνηση εργατών και αγροτών με σχεδιασμένη οικονομία για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των εργαζομένων, για τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης. Μ’ ένα τέτοιο πρόγραμμα οι αγωνιστές της νέας γενιάς πρέπει να δημιουργήσουν ένα επαναστατικό μαρξιστικό κόμμα της 4ης Διεθνούς, για να οδηγήσει την εργατική τάξη στη νίκη, στην ανατροπή του καπιταλισμού. – Αθήνα 6/12/2016 –

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s