► ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΕΑ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ! ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ – ΤΡΟΪΚΑ!

► ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από τη σημερινή πορεία των απεργών ναυτεργατών στο λιμάνι Πειραιά. Φωτό Ε.Α.

Συνεχίζουν 100% και με αποφασιστικότητα οι ναυτεργάτες την απεργία με νέα – τρίτη στη σειρά 48ωρη – ενάντια στα αντεργατικά φορομπηχτικά μέτρα που ετοιμάζουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ και τρόϊκα (με την υποστήριξη όλης της Δεξιάς αντιπολίτευσης). Η νέα απεργία θα λήξει την Πέμπτη το πρωί όταν αρχίζει η 24ωρη της ΓΣΕΕ όπου συμμετέχουν οι ναυτεργάτες!

Σήμερα Δευτέρα πρωί συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά περίπου 700 ναυτικοί και πραγματοποίησαν πορεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο προέδρος της ΠΝΟ (ναυτική ομοσπονδία), και οι πρόεδροι των σωματείων πλοιάρχων, ΠΕΝΕΝ, θαλαμηπόλων, και ΠΕΜΕΝ.

Συμμετείχαν με τα πανό τους η ΠΝΟ, η ΠΕΝΕΝ (δυο πανό), κοινό πανό από τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, Στέφενσον, ΠΕΣ/ΝΑΤ και ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια. Πήραν μέρος και αντιπροσωπεία από τις καθαρίστριες και ο πρόεδρος του ΕΚΠ.

Μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας, η ΕΕ της ΠΝΟ συνεδρίασε και αποφάσισε τη νέα τρίτη 48ωρη καθώς οι απαντήσεις του Υπουργού δεν τους ικανοποίησαν. 

Είναι σίγουρο ότι τώρα εφοπλιστές και κυβέρνηση θα εντείνουν τις συνωμοσίες για να σπάσουν την απεργία!

Η απεργία των ναυτεργατών πρέπει να νικήσει με την υποστήριξη όλων των εργαζομένων. Η απεργία πρέπει να επεχταθεί σ’ όλους τους κλάδους, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ να καλέσουν άμεσα ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για τη συντριβή των μνημονίων, για τη νίκη των εργαζομένων.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά να κηρύξει τώρα απεργία διαρκείας σ’ όλη την πόλη με μπλοκαρίσματα του λιμανιού και καταλήψεις. Οι Λαϊκές Συνελεύσεις/Επιτροπές, οι εργατικοί και φοιτητικοί φορείς να κινητοποιηθούν στο πλευρό των ναυτεργατών και να συγκροτήσουν ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΗΣ.

Η κυβερνητική μνημονιακή πολιτική μπορεί να ανατραπεί μόνο με την ανατροπή της ίδιας της αντεργατικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ! 

► Η 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το μπλοκ της ΠΕΝΕΝ με τα πανό του στη σημερινή πορεία (Δευτερα) στο λιμάνι Πειραιά. Φωτό Ε.Α.

► ΒΑΘΥΤΕΡΗ Η ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΕΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΡΕΝΤΣΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ – ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ!

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι παραιτήθηκε μετά τη βαριά ήττα στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Το τσουνάμι ενάντια στην ΕΕ εξαπλώνεται. Η Ιταλία πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα την τραπεζική κρίση με την Τράπεζα Σιένα. Στην Ιταλία μπορεί να πανηγυρίζουν οι ακροδεξιοί και οι ρατσιστές, αλλά ήταν η αντίσταση της εργατικής τάξης και νεολαίας ενάντια στη λιτότητα και την ανεργία του Ρέντσι που νίκησε με το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα!

Στην Αυστρία ο ανεξάρτητος υποψήφιος Βαν ντερ Μπέλεν νίκησε (περίπου 53%-47%) τον φασίστα υποψήφιο Χόφερ και θα είναι ο νέος πρόεδρος της Αυστρίας. Και εδώ οι εργαζόμενοι σταμάτησαν την επέλαση του φασισμού που έχει σηκώσει κεφάλι στην κεντρική και στην ανατολική Ευρώπη.

Η ΕΕ εδώ και καιρό έχει μπει σε περίοδο διάλυσης από την παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού και την αντίσταση της εργατικής τάξης. Οι εργαζόμενοι ενωμένοι σ’ όλη την Ευρώπη πρέπει να παλέψουν για την ανατροπή της ΕΕ και να την αντικαταστήσουν με τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτης της Ευρώπης. –

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s