► ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΣΙΠΡΑ! ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΓΣΕΕ ΝΑ ΚΗΡΥΞΟΥΝ ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

► Ο ΣΕΑ ΤΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ-ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ»!

► ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από την απεργιακή κινητοποίηση αρχαιολόγων, συντηρητών και άλλων εργαζομένων ΥΠΠΟ, το πρωί της Τετάρτης 30/11 στο Υπουργείο Πολιτισμού. Φωτό Ε.Α.

Η ανακοίνωση του ΣΕΑ (29/11/16):

«Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016, ημέρα ψήφισης του σχεδίου νόμου “Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις”.

Το επίμαχο σχέδιο νόμου απομειώνει σημαντικά, έως εκμηδενισμού, τη δυνατότητα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και καθιστά την ελληνική επικράτεια ανεξέλεγκτο πεδίο, από άποψη αρχαιολογικού ελέγχου της σύγχρονης δραστηριότητας. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι διατάξεις του σχεδίου νόμου δεν θεωρούν την αποτροπή έμμεσης ή ακόμη και άμεσης βλάβης σε μνημεία ως στοιχείο που μπορεί να περιλαμβάνεται στην έννοια του δημοσίου συμφέροντος.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει πλήρη επίγνωση της ευθύνης του να σταθεί αντίθετος σε αυτή την απόπειρα δραστικής υποβάθμισης της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας και προτίθεται να το κάνει μέχρι την πλήρη αποτροπή της.

Η σοβαρότητα της εξέλιξης αυτής απαιτεί από τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων να συναισθανθούν την ευθύνη που τους αναλογεί, ο κάθε ένας και η κάθε μία ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί, συλλογικά, ως η κοινότητα επιστημόνων που είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον της προστασίας του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας, και να πράξουν αναλόγως.

Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, θα λάβει χώρα έξω από το κτίριο του ΥΠΠΟΑ, την Τετάρτη 30-11-2016, στις 11:00 και στη Θεσσαλονίκη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στις 11.00. Καλούμε τους λοιπούς συλλόγους εργαζομένων στο ΥΠΠΟΑ να συμμετάσχουν στην απεργία.»-

► Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων και η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του Υπουργείου αποφάσισε 4ωρη στάση εργασίας (11.00 – λήξη βάρδιας) με συμμετοχή στις συγκεντρώσεις.-

%cf%80%ce%b5%ce%bd%ce%b5%ce%bd

Πανό της ΠΕΝΕΝ σε παλαιότερη απεργιακή κινητοποίηση. Φωτό ΠΕΝΕΝ.

► 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΠΝΟ!

48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου, έως τις 6.00 το πρωί της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), μετά τις πληροφορίες ότι στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης τέθηκε θέμα αλλαγής προς το δυσμενέστερο του φορολογικού καθεστώς των ναυτικών.

► ΟΙ 3 ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΣΙΠΡΑ – ΑΥΤΗ Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΩΡΑ!

Η κυβέρνηση Τσίπρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ καλοσόρισε τον Μοσκοβισί μ’ ένα ακόμη πραξικόπημα στον κανονισμό της Βουλής, αφού τη Δευτέρα άρχισε η “συζήτηση” για άλλο ένα από τα προαπαιτούμενα νομοσχέδια, ως “κατεπείγον” για να επιτευχθεί ο στόχος της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης της κυβέρνησης από την τρόϊκα μέχρι τις 5 Δεκέμβρη.

Με το κατεπείγον νομοσχέδιο «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις» (θα ψηφιστεί την Τετάρτη 30/11) αφαιρούνται αρμοδιότητες από δημόσιες υπηρεσίες. Με το νομοσχέδιο οι κρατικοί έλεχγοι τερματίζονται και οι επιχειρηματίες θα είναι κυριολεχτικά πάνω από τα συμφέροντα της κοινωνίας – δες Σκουριές!  

Ήδη η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα έχει ψηφίσει 2 προαπαιτούμενα νομοσχέδια. Την «Αξιολόγηση των Δομών και της Κινητικότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων» και το «Εναλλακτικά Καύσιμα» που αφορά στην απλοποίηση της αδειοδότησης των πρατηρίων, της εφαρμογής προστίμων κ.α. που με δήθεν «κατοχύρωση» επαγγελματικών δικαιωμάτων, καταστρέφει κύρια τους μικρούς και μεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μισθωτούς τεχνικούς.

Ο νέος πια νόμος για την «αξιολόγηση-κινητικότητα» των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπει συγκρότηση νέων οργανισμών μέσω της συγχώνευσης, συνένωσης και κατάργησης υπηρεσιών, άρα απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-τρόϊκας πρέπει να ανατραπεί! –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s