► ΜΑΖΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ: «ΕΞΩ ΗΠΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ, ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ-ΔΝΤ»!

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30.000 ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ! «ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΜΠ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ, ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ! Το πανό των φοιτητών ΕΜΠ στην κορυφή της πορείας. Φωτό Ε.Α.

Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΜΑΤ!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ, ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! Φωτό Ε.Α.

Με το μεγάλο πανό των φοιτητών Πολυτεχνείου που απαιτούσε «ΕΞΩ ΗΠΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ, ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ-ΔΝΤ» και με πρώτο σύνθημα «ΕΑΜ, ΕΛΑΣ Πολυτεχνείο – Έτσι πολεμάμε του ΝΑΤΟ το σφαγείο» ξεκίνησε στις 17:10 από την Παλιά Βουλή η σημερινή πορεία της επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Με συνεχή συνθήματα ενάντια σε ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΕΠΑ και ΔΝΤ από το τεράστιο φοιτητικό μπλοκ η μαζική πορεία είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό χτύπημα στην υπόδουλη σε ΕΠΑ-ΕΕ κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ που ετοιμάζει νέα μνημονιακά μέτρα ενάντια στη νεολαία και στους εργαζόμενους, άνεργους και αυτοαπασχολούμενους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Όλη η δύναμη των ΜΑΤ κινητοποιήθηκε, μαζί με την προπαγάνδα της κυβέρνησης, για να τρομοκρατήσει την πορεία και τη νεολαία. Αστυνομικές κλούβες είχαν αποκλείσει τη μισή πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή, τα γραφεία της ΕΕ και βέβαια την Αμερικανική Πρεσβεία. ΜΑΤ είχαν παραταχτεί στην πλατεία Συντάγματος και σ’ όλη τη διαδρομή της πορείας.

Αλλά η δύναμη της πορείας, με τη μαζικότητα, τα πανό και τα συνεχή συνθήματα, ακύρωσαν την τρομοκρατική επιχείρηση της Κυβέρνησης και των συμβούλων της.

Τα συνθήματα από τη ντουντούκα στην κορυφή της πορείας ήταν ενάντια σε ΕΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ενάντια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, υπέρ των προσφύγων και μεταναστών, υπέρ της Παλαιστίνης και της Ιντιφάντα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μετά τα φοιτητικά μπλοκ ακολουθούσαν εκπαιδευτικοί και στη συνέχεια μαζικά μπλοκ από Λαϊκή Αντίσταση και ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΝΑΡ, καθώς και από ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΣΕΚ, ΟΚΔΕ, Ξεκίνημα, ΚΕΔ, Ροσινάντε, άλλα αριστερά κόμματα και οργανώσεις και αναρχικές συλλογικότητες. Συμμετείχαν επίσης οι συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ, η ΛΑΕ και το ΕΠΑΜ.

Ακολούθησε το μπλοκ του ΚΚΕ από περίπου 10-15.000 εργαζόμενους και νεολαία.

Οι ηγεσίες της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ (εκπαιδευτικοί) δεν συμμετείχαν στην πορεία.  

Μετά τη σημερινή πορεία και την προχτεσινή ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα, η νεολαία έδειξε ότι είναι έτοιμη για τη μάχη της ανατροπής του Τσίπρα! Οι πανελλαδικές απεργίες ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ πρέπει να μετατραπούν σε ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με στόχο ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΕΕ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ! –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s