► ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΤ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΟΜΠΑΜΑ!

► Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΠΗΡΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

► ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ!

%ce%bc%ce%b1%cf%81

Φωτό Μάριος Λώλος

Εκατοντάδες ΜΑΤ του Τσίπρα επιτέθηκαν με χημικά, γκλομπ, ασπίδες και κροτίδες, σήμερα Τρίτη βράδυ, στη μαζική πορεία ενάντια στην επίσκεψη του Ομπάμα στην Αθήνα. Η επίθεση των ΜΑΤ ήταν προσχεδιασμένη καθώς στις 19:45 χτύπησαν ταυτόχρονα από τρεις μεριές τους διαδηλωτές στη γωνία Αμερικής και Σταδίου, στη Σταδίου και στη γωνία Πανεπιστημίου και Ομήρου. Πυκνό σύννεφο κίτρινου καπνού χημικών κάλυψε τη Σταδίου αλλά τα μπλοκ των διαδηλωτών παράμειναν συντεταγμένα και υποχώρησαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην Ομόνοια.

%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%bf

Γωνία Αμερικής – Σταδίου. Φωτό Μάριος Λώλος.

Η πορεία ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο με συμμετοχή περίπου 7.000 φοιτητών, νέων, εργαζομένων και άνεργων. Το πανό στην κορυφή της πορείας με το μπλοκ της ΛΑΕ ανάφερε: “Ανεπιθύμητος! Ενάντια στον ιμπεριαλισμό στον πόλεμο στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, Πρωτοβουλία οργανώσεων και συλλογικοτήτων”. Το πανό μπροστά από τα φοιτητικά μπλοκ ανάφερε: “ΟΧΙ στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο Ομπάμα ανεπιθύμητος – Σωματεία σύλλογοι συλλογικότητες”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η πορεία στην Πατησίων. Φωτό Ε.Α.

Στην πορεία πήραν μέρος με τα πανό τους: Φοιτητικοί σύλλογοι Πολυτεχνείου, ΠΕΝΕΝ (Ένωση Ναυτών), ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Λαϊκή Αντίσταση, Μ-Λ ΚΚΕ, ΚΚΕ (μ-λ), Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας, Εργατική Αλληλεγγύη, ΚΕΕΡΦΑ, ΕΕΚ, ΟΚΔΕ, Κόντρα, αναρχικές και αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες, ΚΕΔ, κ.α.

Τα συνθήματα από τα φοιτητικά μπλοκ ήταν, “Είμαστε η γενιά της ανατροπής”, “Τρομοκράτες είναι οι ιμπεριαλιστές” κ.α. Από τα άλλα μπλοκ τα πιο δημοφιλή συνθήματα ήταν, “Έξω οι βάσεις και τα πυρηνικά”, “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”, “Οργή λαού ξεσηκωμός παντού να διώξουμε κυβέρνηση ΕΕ και ΔΝΤ!”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ένα από τα φοιτητικά πανό στην πορεία. Φωτό Ε.Α.

Η πορεία ανέβηκε στη Σταδίου προς το Σύνταγμα αλλά στο ύψος της Αμερικής (Παλιά Βουλή) κλούβες της αστυνομίας έκλειναν το δρόμο και μπροστά τους τρεις σειρές ΜΑΤ. Το μπλοκ της ΛΑΕ πλησίασε τα ΜΑΤ αλλά αμέσως χτυπήθηκε από χημικά και ασπίδες. Στις 19:10 η ΛΑΕ αποχώρησε μέσω της Ομήρου και της Πανεπιστημίου και ακολούθησε το μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης.

Αργότερα ακολούθησε το μπλοκ ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΣΕΚ και τα μπλοκ των αναρχικών συλλογικοτήτων αλλά τα ΜΑΤ είχαν κλείσει τη γωνία Ομήρου-Πανεπιστημίου και άρχισαν την επίθεση τους με άφθονη χρήση χημικών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό της ΠΕΝΕΝ στην πορεία. Φωτό Ε.Α.

Όπως είναι γνωστό ο Τσίπρας και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Τόσκας είχαν δηλώσει (όταν χτυπήθηκε η πορεία των συνταξιούχων στις 3/10) ότι οι διαδηλώσεις είναι δημοκρατικό δικαίωμα και τα ΜΑΤ δεν θα χρησιμοποιούν πια χημικά. 

Μαζική αλλά άνευρη και ρουτινιάρικη η πορεία 500 μέτρων του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ-ΕΕΔΥΕ από την Ομόνοια μέχρι την Ομήρου (φραγμένη όπως και η Πανεπιστημίου από κλούβες και ΜΑΤ) και τανάπαλιν!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από τη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Μετά τις πορείες άρχισαν συγκρούσεις ΜΑΤ και νεολαίας στην περιοχή του Πολυτεχνείου.

Τώρα η πορεία της επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου και οι πανελλαδικές απεργίες 24/11 και 8/12 πρέπει να μετατραπούν σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για την ανατροπή του Τσίπρα! –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s