► ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΑ, ΝΙΚΗ ΤΡΑΜΠ – ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!

► Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΦΡΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΛΕΚΤΗ ΤΗΣ ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ ΚΛΙΝΤΟΝ!

► ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΒΡΑΔΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ!

Χιλιάδες νέοι και νέες διαδήλωσαν σ’ όλες τις μεγάλες αμερικανικές πόλεις μόλις γνωστοποιήθηκε ότι ο Τραμπ κέρδιζε τις εκλογές. Η πιο μαζική πορεία και συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από τα κεντρικά γραφεία του Τραμπ στο ξενοδοχείο του στη Νέα Υόρκη.

Οι πιο μαζικές πορείες ενάντια στην εκλογή του Τραμπ έγιναν σε Σικάγο, Βοστώνη, Φιλαδέλφεια, Σαν Φρανσίσκο, Λος Άντζελες, Όκλαντ, Σίατλ, Πόρτλαντ και στηνπρωτεύουσα Γουάσινγτον. Η βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν αναφέρει και «μικρότερες διαδηλώσεις» σε Σεντ Πολ, Ρίτσμοντ, Κάνσας Σίτι, Ομάχα, Όστιν.

spencer-platt-getty-trump-towers

Μέρος της μαζικής διαδήλωσης την Τετάρτη το βράδυ έξω από τα κεντρικά γραφεία του Τραμπ στη Νέα Υόρκη. Φωτό Spencer Platt /Getty images

Ο εχθρός των εργαζομένων, σπεκουλαδόρος, ρατσιστής και μισογύνης Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ανακηρύχτηκε νικητής των προεδρικών εκλογών της 8/11/2016 στις ΕΠΑ. Το πρόγραμμα του είναι ανηλεής επίθεση στους εργαζομένους και μετανάστες, και εμπορικός πόλεμος με όλο τον κόσμο.

Μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων, των αφρο-αμερικανών και της νεολαίας αρνήθηκε να ψηφίσει την εκλεκτή της Γουόλ Στριτ Χίλαρι Κλίντον και το αντιδραστικό της πολεμικό πρόγραμμα ενάντια στην εργατική τάξη στις ΕΠΑ και στους λαούς της Μέσης Ανατολής.

Η πρώτη αντίδραση του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης ήταν πτώση 2,5%. Μετά τη συμβιβαστική ομιλία του όμως τα χρηματιστήρια γύρισαν στο πράσινο. 

Η νίκη του Τραμπ θα επιταγχύνει τη σύγκρουση στη διαιρεμένη άρχουσα τάξη στις ΕΠΑ, αλλά και με την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Η παγκόσμια οικονομική κρίση του καταρρέοντος καπιταλισμού είναι η πηγή των πρωτόγνωρων εξελίξεων στην καρδιά του συστήματος.

Η εργατική τάξη και τα συνδικάτα στις ΕΠΑ πρέπει να σπάσουν από το Δημοκρατικό Κόμμα και να φιάξουν ένα επαναστατικό Εργατικό Κόμμα.  – 

► ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ, 5:00 μ.μ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΠΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ, ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s