► ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ!

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/11 ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ!

Δεκάδες εμποροϋπάλληλοι και αλληλέγγυοι εργαζόμενοι, άνεργοι και φοιτητές διαδήλωσαν δυναμικά σήμερα Κυριακή πρωί με τα πανό τους, ντουντούκες και προκηρύξεις. Τα μεγάλα καταστήματα ήταν κλειστά με τα πανό των απεργών στις προσόψεις και βιτρίνες.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το μεγάλο κεντρικό πανό του Συντονιστικού Δράσης Ενάντια στην Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας σήμερα το πρωί στην οδό Ερμού. Φωτό Ε.Α.

Πανό ήταν αναρτημένα σε πολλά καταστήματα στην οδό Ερμού και αφίσες της απεργίας σ’ όλο το δρόμο.

Τα κύρια συνθήματα ήταν, «Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές και τις ζωές μας! », «Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά!», «Καμιά Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά!». 

Συμμετείχαν με τα πανό τους: Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, Ορθοστασία – Εργαζόμενοι στο Εμπόριο, Συντονιστικό Δράσης Ενάντια στην Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τα Απελευθερωμένα Ωράρια, Αντεπίθεση Εργαζομένων στο Εμπόριο, Φοιτητικοί Σύλλογοι Τοπογράφων και Η.Μ.ΜΥ., Ταξική Πορεία,  Attack/Λάντζα, Ανοιχτή Συνέλευση Περιστερίου, Συνέλευση Αναρχικών Κομμουνιστών για την Ταξική Αντεπίθεση Ενάντια σε ΕΕ, Στέκι Αντίπνοια, Συνέλευση Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ένα από τα πανό του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χαρτού Αττικής σε πολυκατάστημα στο Σύνταγμα σήμερα το πρωί. Φωτό Ε.Α.

Η πανελλαδική απεργία κηρύχτηκε από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων. Αλλά η ηγεσία της ΟΙΥΕ δεν παρουσιάστηκε στην Ερμού! Το σωματείο Υπαλλήλων Αθήνας – που υποστηρίζει το ΠΑΜΕ – κάλεσε μια συγκέντρωση μέσα (!) στα γραφεία του και στη συνέχεια “εξόρμηση” στην Ερμού.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό των Εργαζομένων στο Εμπόριο Ορθοστασία σήμερα στην οδό Ερμού. Φωτό Ε. Α.

Η μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ έχει αποδεχτεί την “απελευθέρωση” του εμπορίου και τη λειτουργία των καταστημάτων για 8 Κυριακές το χρόνο.

Ο Τσίπρας αρνήθηκε να καταργήσει τον αντεργατικό νόμο 4177/2013, αλλά αντίθετα προσπάθησε να τον επεκτείνει ώστε να ανοίγουν τα καταστήματα περισσότερες Κυριακές αν όχι ΟΛΕΣ τις Κυριακές του χρόνου! Η αντεργατική αντιδραστικη κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας!   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s