► ΧΑΟΣ ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΜΑΤ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ «ΖΟΥΓΚΛΑ» ΤΟΥ ΚΑΛΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ!

Τα γαλλικά ΜΑΤ με μπουλντόζες και πυρπολήσεις κατεδαφίζουν τον προσφυγικό καταυλισμό «Ζούγκλα» στο Καλέ της βόρειας Γαλλίας και ταυτόχρονα – από σήμερα Πέμπτη πρωί – άρχισαν μαζικές συλλήψεις προσφύγων!

3500

Μπουλντόζες κατεδαφίζουν τον προσφυγικό καταυλισμό “Ζούγκλα” στο Καλέ σήμερα το πρωί υπό την προστασίαν των οπλισμένων αρχών! Φωτό Phillippe Wojazer / Reuters.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι όποιος/α πρόσφυγας δεν πάει κάτω από μια γέφυρα αυτοκινητόδρομου (!) να καταγραφεί από τις αρχές, θα συλληφθεί.

Η γαλλική και η βρετανική τηλεόραση πρόβαλαν βίντεο σύλληψης από Γάλλους αστυνομικούς εφήφων προσφύγων που περίμεναν στην ουρά για φαγητό. Οι πρόσφυγες έχουν υποχρεωθεί να φορούν βραχιολάκια μόλις καταγραφούν!

Τα γαλλικά ΜΑΤ κρατούν για ώρες περικυκλωμένους στο ύπαιθρο τους πρόσφυγες μέχρι να καταγραφούν.

calais-thursd-morning-27-10

Πέμπτη πρωί στο Καλέ: Πρόσφυγες κοιμούνται στο ύπαιθρο μετά την καταστροφή από την αστυνομία του προσφυγικού καταυλισμού. Φωτό Philippe Huguen / AFP.

Αντιπρόσωποι φιλανθρωπικών ιδρυμάτων (Save the Children, κ.α.) τόνισαν στο Καλέ ότι ιδιαίτερα οι νέοι πρόσφυγες δεν έχουν ενημέρωση τι συμβαίνει και τι θα γίνει από δω και πέρα. Εκατοντάδες κοιμήθηκαν την Τετάρτη στο ύπαιθρο.

Η βρετανική κυβέρνηση των Τόριδων (Συντηρητικό Κόμμα) έχει αρνηθεί την είσοδο των προσφύγων στη Βρετανία. Κάτω από λαϊκή πίεση – και από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις  – η πρωθυπουργός Μέι συμφώνησε στην παροχή ασύλου μόνο σε μερικές εκατοντάδες παιδιά. – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s