► ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ – ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ!

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το φοιτητικό πανό στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.000 φοιτητές, νέοι/ες και εργάτες συμμετείχαν στη σημερινή (Πέμπτη) βραδινή πορεία από τα Προπύλαια στα Γραφεία τής ΕΕ και στην Αμερικανική Πρεσβεία, ενάντια στον πόλεμο ΕΕ και ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή και υπέρ της περίθαλψης των προσφύγων. Την κινητοποίηση – και σε άλλες πόλεις – διοργάνωσε ο Συντονισμός Προσφυγικού-Μεταναστευτικού. Το πανό στην κορυφή της πορείας ανάφερε: «ΗΠΑ – ΕΕ – Κυβερνήσεις, Σπέρνουν πολέμους φτώχεια ξεριζωμούς, Πρόσφυγες μετανάστες καλοδεχούμενοι».

Πήραν μέρος με τα πανό τους: Φοιτητές Πανεπιστημίου και Κατάληψης Νομικής, Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, ΚΕΕΡΦΑ, Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Εργατικές Λέσχες, ΕΕΚ, ΟΚΔΕ, ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ, Λαϊκή Αντίσταση, Αγωνιστικές Κινήσεις, Πορεία, ΚΕΔ.

Το δυναμικό παλμό έδωσε το μαζικό φοιτητικό μπλοκ με συνεχή συνθήματα σ’ όλη τη διάρκεια της πορείας. Μερικά: Με τους μετανάστες είμαστε μαζί – επαναπροωθείστε τους νεοναζί!, Ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα υπουργεία!, Κίνημα μαζικό μέσα κι έξω απ’ το στρατό!, Εμείς δεν πολεμάμε για την ολιγαρχία!, ΕΕ και ΝΑΤΟ οι μόνοι τρομοκράτες!, Η πιο μεγάλη γιάφκα των τρομοκρατών, είναι η πρεσβεία των Αμερικανών!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χαρτού στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Όμως δεν υπήρχαν συνθήματα που να συνδέουν τον αντιπολεμικό αγώνα και την υποστήριξη στους πρόσφυγες, με το σημερινό κρίσιμο ταξικό αγώνα ενάντια στα μνημόνια και την πάλη για την ανατροπή της κυβέρνησης-χούντας του Τσίπρα. Χωρίς την οργάνωση του αγώνα με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για τη συντριβή μνημονίων-Τσίπρα-ΕΕ-ΔΝΤ, δεν είναι δυνατό να επιλυθεί κανένα ζήτημα ούτε θα δοθεί άσυλο, στέγη και τροφή στους πρόσφυγες. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που έφιαξαν Τσίπρας-ΕΕ-ΝΑΤΟ προορίζονται και για τους αγωνιστές!

Επίσης δεν υπήρχαν συνθήματα για την ήττα του ιμπεριαλισμού στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή. Μόνο έτσι θα ξεκουμπιστεί το ΝΑΤΟ από την περιοχή! Την τιμή της διαδήλωσης έσωσε το πανό της ΚΕΔ «Νίκη στα όπλα της Συρίας – Να γίνει ο τάφος της δυτικής αυτοκρατορίας!» και τα συνθήματα υπέρ της Χεζμπολά και της Παλαιστινιακής Επανάστασης. –  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από την κατάληψη της Νομικής Σχολής. Φωτό Ε.Α.

► Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Η κατάληψη θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως την Τρίτη. Καλούνται όλες οι σχολές στον αγώνα ενάντια στα δίδαχτρα για την υπεράσπιστη της δημόσιας παιδείας! Σήμερα πραγματοποιήθηκε συναυλία στο υπαίθριο της Νομικής σχολής. Η Επιτροπή Αγώνα καλεί σε συνάντηση αύριο Παρασκευή ώρα 13:00 στο αμφιθέατρο 5.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σημερινή φωτό από την κατάληψη της Νομικής Σχολής στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

► ΤΟ ΕΚΟΥΑΔΟΡ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤΖ ΠΡΟΣ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΚΛΙΝΤΟΝ!

Η πρεσβεία του Εκουαδόρ/Ισημερινού στο Λονδίνο, που πρόσφερε άσυλο στον Τζούλιαν Άσαντζ ιδρυτή του WikiLeaks, περιόρισε την πρόσβαση του στο Διαδίχτυο ώστε να μη δημοσιευτούν τα αμαρτωλά e-mail και οι ομιλίες της Χίλαρι Κλίντον στην τράπεζα Γκόλντεν Σακς. Η Κλίντον κέρδιζε πάνω από $200.000 για κάθε ομιλία στους τραπεζίτες και σπεκουλαδόρους της Γουόλ Στριτ.

Η κυβέρνηση του Εκουαδόρ υποστήριξε ότι δεν θέλει να εμπλακεί στις προεδρικές εκλογές των ΕΠΑ αλλά ο Πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα τόνισε ότι θέλει να νικήσει η Κλίντον! –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s