► ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΙΚ, Αλ ΝΟΥΣΡΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ!

5 Oct 14

ΑΠΟ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ (4/10/14) ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ. Φωτό News Line.

Στην τηλεοπτική σύγκρουση της περασμένης Κυριακής μεταξύ των δυο υποψηφίων προέδρων των ΕΠΑ, η Κλίντον τόνισε για τον πόλεμο στη Συρία: “Όταν ήμουν Υπουργός Εξωτερικών, κάλεσα και καλώ και σήμερα για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και ζώνες ασφαλείας”. Αλλά ο αντίπαλος της Τραμπ αντιτάχτηκε στις ζώνες απαγόρευσης πτήσεων.

Το 2013, σε μια κλειστή ομιλία που διέρευσε, η Κλίντον είχε πει ότι με πυραύλους θα μπορούσε να επιβληθεί μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Και συμπλήρωσε, “με τους πυραύλους αποφεύγουμε τους κινδύνους για τους πιλότους μας, αλλά θα σκοτωθούν πολλοί Σύριοι”! 

Αυτή η αντίθεση μεταξύ των δυο υποψηφίων ανησυχεί την αμερικανική άρχουσα τάξη που έχει βάλει στόχο τη Ρωσία. Γι’ αυτό διέταξε τους υπηρέτες της στο βρετανικό κοινοβούλιο να δημιουργήσουν υστερία ενάντια στη Ρωσία με δικαιολογία τα δήθεν “εγκλήματα πολέμου” στο Χαλέπι.

Την Τρίτη (11/9) στο βρετανικό κοινοβούλιο ξέσπασαν υστερικές καταγγελίες ενάντια στη Ρωσία από τους Τόριδες κυβερνητικούς βουλευτές αλλά και από τους δεξιούς του Εργατικού Κόμματος.

Ο Τόρις βουλευτής Άντριου Μίτσελ σύγκρινε τη Ρωσία με τη Ναζιστική Γερμανία και το βομβαρδισμό της Γκέρνικα από τη ναζιστική αεροπορία για την υποστήριξη του φασίστα Φράνκο. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε αυτές τις απόψεις και κάλεσε για διαδηλώσεις έξω από τη ρωσική πρεσβεία.

timthumb

ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. Φωτό Απρίλη 2015 από Syrian Truths.

Αν βρετανικά ή αμερικανικά πολεμικά αεροπλάνα ή πύραυλοι επιτεθούν στη ρωσική αεροπορία στη Συρία, αυτό βέβαια θα είναι κήρυξη πολέμου ενάντια στη Ρωσία.

Η γκεμπελική προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών ενάντια στη Ρωσία και Συρία για εγκλήματα πολέμου, είναι παραπέτασμα καπνού. Οι ιμπεριαλιστές δεν μπόρεσαν να παρουσιάσουν κανένα τεκμήριο ότι ρωσικά αεροπλάνα κατέστρεψαν τα φορτηγά έξω από το Χαλέπι, μια ενέργεια που βοήθησε την προπαγάνδα των Αμερικανών και των ισταλμιστών συμμάχων τους. Είναι αλήθεια όμως ότι αμερικανικά αεροπλάνα βομβάρδισαν συριακές στρατιωτικές δυνάμεις, για να βοηθήσουν τους αντάρτες της Αλ Νούσρα και του ΙΚ, και έπειτα είπαν ότι ήταν λάθος!   

Ο μόνος λόγος που οι ιμπεριαλιστές επιζητούν μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην περιοχή του Χαλεπιού, είναι για να αποφευχθεί η ολοκληρωτική ήττα των τρομοκρατών τύπου Αλ Νούσρα κ.α. που υποστηρίζουν οι Αμερικανοί και τα φεουδαρχικά καθεστώτα της Αραβίας που ευθύνονται για απίστευτα εγκλήματα στην Υεμένη.

Οι ιμπεριαλιστές θέλουν να καταστρέψουν τη Συρία όπως έκαναν στο Ιράκ και στη Λιβύη. Και είναι διατεθειμένοι να πάνε σε πόλεμο με τη Ρωσία!

15-09-30-11362

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία, τα συνδικάτα και οι φοιτητικού σύλλογοι πρέπει άμεσα να καταγγείλουν τις συνωμοσίες των ιμπεριαλιστών και να καλέσουν για την άμεση αποχώρηση των ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων, μισθοφόρων και του τουρκικού στρατού από τη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη.

Η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να αποχωρήσει από την ιμπεριαλιστική συμμαχία του ΝΑΤΟ και από τις αντιδραστικές συμμαχίες με το διχτάτορα της Αιγύπτου στρατηγό ελ Σίσι και το σιωνιστή εγκληματία πολέμου Νετανιάχου.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πρέπει να καταγγείλουν τις συνωμοσίες των ιμπεριαλιστών.

Αυτή η πάλη είναι μέρος του σημερινού αγώνα της εργατικής τάξης στην Ελλάδα ενάντια στα μνημόνια, την ΕΕ και το ΔΝΤ, ενάντια στο ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να συγκροτήσουν δια-σωματιακές Επιτροπές Ενάντια στις Ιδιωτικοποιήσεις και να ενοποιήσουν τον αγώνα σε Γενική Πολιτική Απεργια Διαρκείας για τη συντριβή των μνημονίων, για την ανατροπή του Τσίπρα, για την έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ.-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s